Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
02-08-2020, 19:10:27

Daagula 2020-07-30 13:36:39
. Mam nadzieję że zaglądasz. Doczytałam, że byłeś operowany w Mielcu. Znasz tamtejszych lekarzy lub może coś Ci się obiło o uszy? Jestem z okolic Krosna chodzę do dr Ungeheuera, opinie ma widzę dość pozytywne, wrażenie też sprawia konkretnego lekarza. Bo Rzeszów to mi odradzano. Byłoby fajnie jakbyś odpisał :)
Ano i owszem operację miałem w Mielcu ponieważ na całym Podkarpaciu tylko Mielec operuje szyję. Wyboru nie miałem, chyba, że gdzieś w innej miejscowości.
Wnioskuję, że masz problem z lędźwiowym. Mielec "specjalizuje się " w szyi ale operują wszystko włącznie z operacją na otwartej głowie ( był chłopak mocno pobity, beż pamięci i z utratą mowy) którego operowali.
W szpitalu wizualnie - bardzo przyjaźnie, personel pomocny i miły. Lekarze - fachowcy pierwszej ligi.
Mnie , jak większość z szyją - operował dr. Zawadzki, asystent pani ( nie pamiętam nazwiska ale jest tylko jedna).
Po operacji - zwolnienia nie potrzebowałem, zabiegi rehabilitacyjne - żadne. Zalecenia - nie szaleć i żyć normalnie.
Jak się czuję 14 miesięcy po operacji ? Bardzo dobrze.
Pozdrawiam.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
02-08-2020, 19:14:40

O jednak mały ruch sie zrobił. Pozdrawiam Dorka
gość
02-08-2020, 19:16:31

Kawo, pani dr. Śliwonik
Forumowiczka
02-08-2020, 19:19:16

Dzięki Kawo. To w takim razie mi coś pomieszali. Mieszkam tu od ponad roku dopiero (na podkarpaciu) i odradzali mi Rzeszów. U mnie też problem tkwi w szyi, póki co w zasadzie żadnych dolegliwości nie mam poza delikatnymi bólami w karku,mimo wielopoziomowej dyskopatii z ekstruzja i protruzją na dwoch poziomach.
Forumowicz
02-08-2020, 19:22:13

Gość 2020-08-02 21:16:31
Kawo, pani dr. Śliwonik
Zgadza się.
gość
02-08-2020, 19:25:38

Daagula.. Nawet nie myśl o Rzeszowie. Znam dwie osoby po operacjach tam, masakra. Pisałyśmy wczoraj ze soba. Dorka
Forumowiczka
02-08-2020, 19:29:43

Dorka jeśli miałoby dojść do operacji to zdecydowana jestem na Mielec. Nic innego tu nie wchodzi w grę :)
gość
02-08-2020, 19:32:11

Kawo.. Mnie ta neurochirurgii mielecka naprawdę polubiła. 18.07.2019 dwa implanty miedzykolczaste odcinek ledzwiowy, 11.09.2020 idę na naprawę szyjki. Czeka mnie dokladnie to co Ciebie
gość
02-08-2020, 19:33:53

Daagula, tej wersji sie trzymaj i Dominika. Haha, wiesz jak na doktora mówią na oddziale.... Dominiś
Forumowicz
02-08-2020, 19:38:02

Gość 2020-08-02 21:25:38
Daagula.. Nawet nie myśl o Rzeszowie. Znam dwie osoby po operacjach tam, masakra. Pisałyśmy wczoraj ze soba. Dorka
W Rzeszowie jest dobry dr Grzegorzewski ( ściągnięty z Krakowa), dr Wojnarowicz i dr Wyskiel. Jednak szyję nie operują. Przeważnie lędźwiowy. Z tą "masakrą" to nie do końca się zgadzam. Znam osoby które sobie chwalą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: