Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
12-07-2020, 12:47:22

Dzięki Kawo miło, że się odezwałeś😀,ale jeszcze nie miałam okazji się przekonać jak tam "leczą",więc dobrze by było się przekonać.Na skierowanie do poradni rehabilitacji udało mi się zarejestrować dopiero dopiero na wrzesień, a potem ponoć osiem miesięcy trzeba czekać na zabiegi.
KW
Wtajemniczona
12-07-2020, 20:42:07

kawo 2020-07-12 14:34:27
Ty chciała na wczasy jechać czy się wyleczyć.. Jak wczasy to dobrze,że prosisz. Jak wyleczyć to nie ten adres. Pobyt w uzdrowisku, sanatorium ..... nie leczy.
Kawo, masz rację-pobyt w sanatorium nie leczy, ale rehabilitacja szpitalna w dobrym ośrodku to i owszem. Moja była w szóstym miesiącu po operacji, wcześniej nie chcą przyjmować, pewnie dlatego żeby człowiek przetrzymał, bo w kość dają. Przez 3 tygodnie pobytu prawie codziennie 8 zabiegów tylko w soboty 5-6. Moje codzienne zabiegi to: ćwiczenia w basenie z przyrządami, kriokomora, masaż, kąpiel siarczkowa, kinezyterapia neurologiczna. Co drugi dzień wirtualny spacer z przeszkodami na bieżni i ćwiczenia na ramiona i barki na takim urządzeniu podłączonym do komputera, galwan. na barki, prądy kotza na ledźwiowy i inne. Ogólnie cały czas zajęty ale o to chodzi. Po powrocie to jeszcze przez tydzień byłam zmęczona, ale poprawa samopoczucia widoczna.Przede wszystkim ogólnie stałam się silniejsza a od czasu powrotu żadne grypki, chrypki ani kataru nawet nie miałam. Warunki bytowe i wyżywienie też bardzo dobre.
Discektomia C5/C6 i C6/C7 ACIF ze stabilizacją PEEK LFC 07-05-2019r.
Początkująca
12-07-2020, 21:05:09

Witaj Lucy
Ja skierowania na rehabilitację szpitalną nie dostałam,bo się ponoć nie należy 😞 i tak sobie pomyślałam, że może w sanatorium byłyby jakieś zabiegi. Nigdy nie byłam na żadnym takim wyjeździe, więc naprawdę nie wiem czy to coś da i jak to załatwić, dlatego proszę o radę 😀
KW
gość
13-07-2020, 13:27:53

Kasiu, napisałam na pw
Z.
Początkująca
13-07-2020, 14:38:43

Jeszcze raz bardzo Ci Zosiu dziękuję 😀
Wtajemniczona
13-07-2020, 21:56:45

KasiaWM68
Należy się
Skierowanie na leczenie w Szpitalu Rehabilitacyjnym można otrzymać tylko ze szpitala gdzie odbyła się operacja i to najpóźniej w dniu wypisu z tego co wiem. Spróbuj się skontaktować ze szpitalem w tej sprawie, może uda się to "odkręcić"Na ten tryb rehabilitacji to ludzie np. po endoprotezie stawu biodrowego czy kolana dostają a co dopiero po operacji kręgosłupa. Walcz o swoje.
Jak nic z tego nie wyjdzie, to pozostaje sanatorium w ramach prewencji ZUS ale pod warunkiem, że jesteś osobą pracującą i przebywasz na zwolnieniu lekarskim. Jeśli spełniasz ten warunek to lekarz orzecznik ZUS może wydać skierowanie a także lekarz Cię leczący np. neurolog, czeka się ok. 3-4 miesiące. Nie wiem czy nawet rodzinny nie może tego załatwić-trzeba sprawdzić. Niestety sanatorium na NFZ to 3 lata czekania a poza tym jest mniej zabiegów i nie koniecznie tak bardzo dopasowane. Działają bardziej na zasadzie: dają co mają.
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
Discektomia C5/C6 i C6/C7 ACIF ze stabilizacją PEEK LFC 07-05-2019r.
Początkująca
14-07-2020, 06:18:55

Dzięki Lucy.
Zosia mi już przysłała wiadomość co i jak załatwić. Jeszcze trochę i zacznę się koło tego kręcić 😀.Narazie mam problem z zakładem pracy bo nie mogę się doprosić papierów potrzebnych do zasiłku 😣,a teraz trzeba składać trochę wcześniej. Kasia
Forumowiczka
30-07-2020, 11:36:39

Cześć.
Niewiem czy ktoś tu jeszcze zagląda. Przeglądam forum od dawna zanim przejdę do mojego przypadku mam pytanie do kawo. Mam nadzieję że zaglądasz. Doczytałam, że byłeś operowany w Mielcu. Znasz tamtejszych lekarzy lub może coś Ci się obiło o uszy? Jestem z okolic Krosna chodzę do dr Ungeheuera, opinie ma widzę dość pozytywne, wrażenie też sprawia konkretnego lekarza. Bo Rzeszów to mi odradzano. Byłoby fajnie jakbyś odpisał :)
gość
30-07-2020, 18:17:07

Witam. Piszę na forum poraz pierwszy ale obserwuje forum od jakiegos czasu. Pozdrawiam
gość
30-07-2020, 18:28:25

Daagula... Jesli chcesz informacji na temat lekarza I szpitala w Mielcu, powiem tak, trafiłaś na jednego z najlepszych lekarzy i trzymaj się go do końca. Lekarze i pielęgniarki z Mielca, świetni specjalisci, empatia i duże doswiadczenie. Znam temat bardzo dokladnie. Doktor Dominik operował mnie dokladnie rok temu, odcinek ledzwiowy, dwa implanty miedzykolczaste. Dzis wizyta... operacja odcinek szyjny, 11 wrzesień. Polecam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: