Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
05-08-2020, 07:41:59

Gula w gardle to globus histericus nerwica po prostu
Początkująca
05-08-2020, 17:23:58

Poproszę o opinię Prof. Kunert Warszawa i czy ktoś miał operację na Banacha?
Kolejna kwestia implanty stałe nieruchome na NFZ czy ruchome - prywatnie 30 tysięcy?
gość
06-08-2020, 17:44:56

A jesteś pewna że nie masz przeciwwskazań do ruchomych?
Podobno też te ruchome z czasem mogą być nieruchome-zależy od procesów kościotwórczych w danym organizmie.
Może wyrazi swoją opinię ktoś kto posiada takowe?
Początkująca
06-08-2020, 18:52:56

Nie wiem czy mam przeciwwskazania ale takie dwie propozycje dostałam od profesora. Jestem skołowana i nie wiem sama co robić. Póki co podobno i tak na NFZ wykonują tylko operację ratujące życie.
Forumowicz
06-08-2020, 19:07:23

UlaWawa 2020-08-05 19:23:58
.... implanty stałe nieruchome na NFZ czy ruchome - prywatnie 30 tysięcy?
Ja (póki co) nie muszę wybierać pomiędzy NFZ a prywatnym biznesem.
Nieraz sobie myślę co w tych ruchomych jest, że cena jest mocno zauważalna.
Jak ktoś porusza temat ceny to od razu mam przed oczyma historię pewnej pani, która idąc z duchem czasu wstawiła sobie w całej szczęce implanty tzn. zęby. Zabieg miała, jeżeli dobrze pamiętam w Suchej Beskidzkiej.
Po około pół roku wszystko usunęła z powodu ogromnego bólu. Cena też coś około 30 tys. ( było to chyba z 10 lat temu).
Konkluzja: prywatnie nie znaczy, że będzie dobrze.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Początkująca
06-08-2020, 19:55:42

Rozumiem też mam taką myśl, z tym że jak się dowiedziałam że obecnie takie planowane operację nie są wykonywane i będę musiała bardzo długo czekać a nie wiadomo co dalej wymyśla z tą epidemią to jak już mnie przyciśnie będę musiała zorganizować pieniądze na prywatną operację i dlatego pytam o te ruchome. Podobno po nich szybciej się wraca do życia i jest mniejsze ryzyko konieczności kolejnych operacji na sąsiednich poziomach.
Forumowiczka
08-08-2020, 15:12:30

No właśnie, zaraz znów wszystko będzie odwoływane. I człowiek pomocy nie dostanie :/ mam nadzieję, że mi lekarz nie odwoła wizyty. Dorka a ty wspominałaś że we Wrześniu operacja, nie odwołują Ci niczego?
Początkujący
09-08-2020, 19:27:03

Ja mam jutro, nic nie odwołali. Czekałem około miesiąca. Bydgoszcz.
Forumowiczka
10-08-2020, 06:40:47

Daagula 2020-08-04 21:37:39
Heej, Ale tu cichutko. Czy ktoś miał może uczucie ucisku (guli) w gardle przy problemach z szyjnym? Może ktoś wie czy to jest w ogóle możliwe od kręgosłupa szyjnego? Bo normalnie chyba zwariuje
Też tak miałam kilka miesięcy - to faktycznie globus histericus (objaw nerwicy lękowej) - latałam z tym na USG tętnic, tarczycy, do laryngologa, alergologa....póki co przeszło a zaczęło się tak niecały miesiąc przed operacją...
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowiczka
10-08-2020, 06:42:09

Dan1elo 2020-08-09 21:27:03
Ja mam jutro, nic nie odwołali. Czekałem około miesiąca. Bydgoszcz.[/CYTAT
Trzymam kciuki za dzisiejszą operację daj znać jak poszło !
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Mama
Moja mama ma zdiagnozowaną chorobę otepienną z ciałami lewiego oraz PSP. Od ok roku drżą jej ręce i sporadycznie, ale bez powodu się przewracała . Neurolodzy mówili, że mama dużo leki zażywa więc jest osłabiona i tak musi być. Nie dałam za wygraną i po roku poszukiwań znalazłam dr Czarneckiego w Warszawie, który 24.04 tego roku zdiagnozował PSP. Przepłakałam 3 dni, jestem na lekach depresyjnych no nie umiem sobie z tym poradzić . Mama mieszka sama, chce jej za naleźć opiekunkę do wsparcia gdy jestem w pracy. Jak będzie? Jak szybko choroba unieruchamia człowieka ? Proszę o informację Mieszka zna
Reklama: