Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-06-2019, 12:41:36

A I jeszcze pomaga mi lekka trakcja kregoslupa szyjnego ale robiona przez fizjo... czuje zawsze ulge I to tyle pozdro.
gość
15-06-2019, 14:49:15

Nukleoplasrtyka metoda koblacji 8 tys na jednym dysku, endoskowe usuniecie przepukliny 12 tys na drugim dysku, niestety mam dwa dyski do poprawki🙁
Forumowicz
15-06-2019, 16:50:20

Pytanie do tych są już po zabiegu i poruszają się samochodem.
Jaki czas upłynął od zabiegu nim Pan/Pani zdecydował się na jazdę samochodem. ???
Ja mam wymienione 3 dyski i założoną blaszkę, jestem 8 dni po operacji. Czy już mogę ? Czuję się chyba nieźle, coś tam boli (bark) ale generalnie jest dobrze.
Początkująca
15-06-2019, 17:32:54

Witaj Kawo
Nie szalej, mi w szpitalu powiedzieli, że przez conajmniej 4 tygodnie nie wsiadać za kółko.
Ja wsiadłam po trzech tygodniach, tak z musu, bo mysiałam còrcie do przedszkola zawieźdź, bo lał deszcz i powoli zaczęłam jeździć, ale przyznam, że jak jadę gdzieś dalej, to mam stresik lekki, jakby coś się wydarzyło-a wiadomo różnie bywa na drogach i jakieś nagłe hamowanie-ojoj nie chce myśleć.
Lepiej poczekać, ja nawet miałam zakaz wyprowadzania na smyczy psa ( tym bardziej, że mój pies mnie wyprowadza 🤣)przez te 4 tygodnie.
Pozdrawiam 🙂
Forumowicz
15-06-2019, 18:22:27

Joanna240577 2019-06-15 19:32:54
Witaj Kawo
Nie szalej, .....
Sprowadziłaś mnie na ziemię. Dzięki.
Forumowicz
16-06-2019, 10:39:57

Joanna240577 2019-06-15 19:32:54
Witaj Kawo
Nie szalej, mi w szpitalu powiedzieli, że przez conajmniej 4 tygodnie nie wsiadać za kółko.
Co miałaś zrobione, czy płytkę też masz ?
Początkująca
16-06-2019, 13:07:11

Witaj, ja mam jeden poziom i płytkę plus 6 śrub, mam dyskopatie wielopoziomową i ciekawe, czy zaraz jakiś następny poziom nie będzie do robienia. Też lędźwiowy w nienajlepszym stanie, czekam na rezonans.
Miałeś trzy poziomy robione od razu, to ile trwała Twoja operacja?
gość
16-06-2019, 13:36:07

Joanna 240577 Mam pytanie czy po zabiegu jak zniosłaś ból gardła ? A jak z piciem lub jedzeniem było w Twoim wypadku Czeka mnie zabieg szyjny A strach mnie ogarnia
gość
16-06-2019, 14:06:35

Joanno wspominasz o dyskopati wielopoziomowej Tzn że Oprucz jednego poziomu w szyjnym masz jeszcze inne do zrobienia chodzi mi o kręgosłup szyjny ?
Forumowicz
16-06-2019, 16:14:22

Joanna240577 2019-06-16 15:07:11
Miałeś trzy poziomy robione od razu, to ile trwała Twoja operacja?
Z sali wjechałem o godz. 7,25 , z powrotem byłem tuż po 12,00.
Tak 3 poziomy robione za jednym zamachem. W zasadzie mam zdiagnozowane 4 poziomy ale umówiliśmy się z neurochirurgiem że podejmie decyzję w trakcie operacji. Naprawił 3 poziomy ponieważ ten 4 okazał się , że jest bardzo mała rozbieżność od normy i z pewnością nie wpływa na moje dolegliwości.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: