Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
16-06-2019, 17:58:03

Noo to trochę "pospałeś "na sali operacyjnej 😉
Do gościa 》jeśli chodzi o ból gardła, to nie jest źle, wiadomo każdy przechodzi takie rzeczy inaczej, inny próg bólu też każdy ma.
Dla mnie to nie było aż tak bolesne, gardło jest suche mocno, co powoduje kaszel, ja dodatkowo przez około dwa tygodnie krztusiłam się-jedzenie i picie po przełknieciu jakby spowrotem wskakiwało mi do góry 😂ale i z tym dałam radę. Bardzo pomagają tabletki nawilżające gardło np.fiorda.
Jesli chodzi o kolejne poziomy mojego kręgosłupa, to tak, też jest dyskopatia, ale dolegliwości powodował c5c6 i ten usunęli. Lekarz mówił, że kiedyś może się to powtórzyć z następnymi poziomami, jeśli nie będę się oszczędzać.
gość
16-06-2019, 19:15:44

jakie badania robią przed operacją? i czy w szpitalu czy samemu trzeba je zrobic?
Początkująca
16-06-2019, 21:17:50

Mi wszystkie badania w szpitalu robili.
gość
16-06-2019, 21:31:33

dziekuję Joanno :)
mozesz napisac jakie? bo zastanawiam sie czy sa jakies przeciwwskazania
gość
17-06-2019, 13:43:46

Kochani czy ktoś z was dłuższy czas po operacji miewa jakieś bóle? Ja ponad rok od operacji i doskwiera mi raz na jakis czas, zwlaszcza jak się przeciaze, bol biegnacy od potylicy poprzez tyl glowy skron i promieniujący do oka. Jest on bardzo uporczywy i nie wiem czy to kiedys minie czy cos jest nie tak. Mam kyfotyczne ustawienie kregoslupa czytalam ze od tego tez moze byc bol bo kregoslup jest niestabilny. Czy da sie jakos odbudowac lordoze szyjna? Pozdrawiam
gość
17-06-2019, 13:46:28

chyba nie da się odbudować..
Ja mam kifotyczne ustawienie choć bez operacji i znam bol
gość
18-06-2019, 14:47:03

Witam,I proszę was o pomoc posiadam dyskopatie c5c6c7 zwezenie kanału 8mm bez ucisku na rdzeń Czy ktoś z osób które miały na forum zwezenie kanału posiadały taki bol głowy i OCZU,,?
gość
18-06-2019, 15:27:59

Ja... Spondyloza. Bol mam non stop... I ostatnio dretwieje mi okolica oka samo oko a raczej powieka. Zrob dla pewnosci mri lub tomograf glowy z kontrastem by wykluczyc cos innego. U mnie przyczyna to kregoslup
gość
18-06-2019, 16:47:59

a widać jak cię zbadali,
gość
18-06-2019, 17:18:55

Witam, mam pytanie do Lucy i Renaty. Pisałyście, ze bolaly was lopatki. Możecie opisać ten ból? Tzn : czy bolało przed operacją, gdzie dokładnie, czy non stop i jak długo i na jakim poziomie zmiany w szyi? pozdrawiam. G.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: