Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
12-06-2019, 10:03:44

Do G.
W moim przypadku najbardziej doskwierał bark, ale też właśnie staw łokciowy i dłoń oraz nadgarstek. Po operacji zdecydowanie mniej, ale pod warunkiem, że nic nie robię.
gość
12-06-2019, 12:05:14

KAWO...
JAK DŁUGO TRWAŁA TWOJA CHOROBA I JAK DLUGO MYSLAŁEJ O OPERACJI
Początkująca
12-06-2019, 12:19:10

Witam szyjki 😘😘😘😘
Dawno mnie nie było na forum.
Widzę, że Kawo już po, super, że się udało.
Pozdrawiam wszystkich mooocno i dużo zdrówka życzę 🤗
gość
12-06-2019, 12:24:47

Pani Joanno jak zdrówko?
Forumowicz
12-06-2019, 13:03:16

Gość 2019-06-12 14:05:14
KAWO...
JAK DŁUGO TRWAŁA TWOJA CHOROBA I JAK DLUGO MYSLAŁEJ O OPERACJI
Tutaj nie mam jednoznacznej odpowiedzi. Sądząc po uszkodzeniach i zmianach jej początek to około 20 lat ( wypadek samochodowy) jednak człowiek był młodszy, mięśnie sprężyste, wysportowany to jakoś to było. Pierwsze oznaki ale jeszcze przeze mnie nie kojarzone z kręgosłupem to około 10 lat temu. Wówczas podczas jazdy samochodem, takiej dłuższej ( 1000 km) miałem sztywność szyi, niepokój, drętwienie prawej ręki. W 2015 r. miałem ostry nawrót, wszystko wirowało.
Powtórzyło się we wrześniu ubiegłego roku - podjąłem decyzję jak szybko nie minie to operuję. Szybko nie minęło ...... i jestem już po operacji.
Na poważnie ta dolegliwość męczyła mnie 4 lata.
gość
12-06-2019, 16:30:06

Witam serdecznie wszystkie Szyjki 😘
Joanna 240577 witaj serdecznie ,napisz co tam u Ciebie ,jak się czujesz ?
Jak tam Twoja naprawiona szyjka ?
Nikt ze znajomych dawno się nie odzywał tu na forum .
Wszystkie nowe Szyjki nie są na stałych nikach ,nie podpisują się i ciężko jest dopisywać nie wiedząc komu .Jak na 8 miesięcy po operacji u mnie jak narazie jest ok ,czasami minimalnie poboli ale nie jest to taki straszny ból jak przed operacją , palec w lewym ręku dalej odrętwiały i ręka też czasami odrętwiała ale da się żyć . W sierpniu kontrolna wizyta w szpitalu i wtedy zobaczymy co będzie dalej.
Pozdrawiam milutko Szyjki te przed i po i w trakcie choroby .Zdrówka KOCHANI 🌞🌞
gość
12-06-2019, 20:42:09

Ivonne bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
Ja jestem taką nową szyjką i na razie próbuję się dowiedzieć czy te okropne dolegliwości pochodzą właśnie od zmian w kręgosłupie szyjnym. Nie ukrywam, że jestem przerażona ponieważ pobolewają mnie nawet biodra i stopy. Za jakiś czas mam wizyte u neurochirurga i jeśli on potwierdzi po obejrzeniu RM że to szyja wtedy się zaloguję. Obiecuję. G.
Początkująca
12-06-2019, 21:11:13

G. Powodzenia 👌😄
gość
12-06-2019, 21:38:22

G.
Początkująca
13-06-2019, 17:07:56

Witam Renato i całą resztę szyjek 🤗
U mnie nic nie bolało do czasu rehabilitacji 🤔
20 maja zaczęłam pierwszą turę-dwa tygodnie rehabilitacji, dużo ćwiczeń, masaże
rozluźniające mięśnie. Rehabilitantki były wyjątkowo zadowolone z moich osiągnięć ruchowych głową, ale niestety mięśnie, które długo długo nic nie robiły, (bo kupę czasu przed operacją już też szyja była sztwna i mało co mogłam nią kręcić)zaczęły dość mocno boleć i pomimo dwutygodniowej przerwy w rehabilitacji (od poniedziałku druga tura)dalej szyja obolała . Nie jest to taki ból jak przed operacją, ale jest 😬
Zobaczę co mi rehabilitantka na to powie.
Poza tym jutro druga już po operacji komisja Zus 🤣-nie wiem co ma na celu, przecież po dwóch miesiącach po operacji, nie pójdę raczej do fizycznej pracy, ale pewnie chcą sprawdzić, czy może jednak 🤔😂
......no, popisałam troszkę, a morał mój dalej taki, że ani przez chwilkę nie pożałowalam decyzji o operacji, bo pomimo jakiś tam bóli pojawiających się od czasu do czasu, jest i tak super 😃
I tego wszystkim przed i po życzę 😘

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: