Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-09-2017, 21:19:07

"Tak nadal moze pani korzystac z rehabilitacji i zawsze z operacji mozna zrezygnowac " A szanowny doradca to na jakiej podstawie wydaje tak kompetentną opinię? Z wynikami badania i pacjentką to raczej bezpośredniego kontaktu doradca nie miał, prawda? Czy zdajesz sobie sprawę doradco, że przy bezwzględnej stenozie a taką ma J nieodpowiednio dobraną rehabilitacją może sobie zrobić duże, nieodwracalne kuku?J wybór metody leczenia w tym rezygnacja z operacji jest prawem pacjenta ale czy nie bezpieczniej jest się zdać na specjalistę niż na anonimowego doradcę, którym może być np. uczeń gimnazjum, który rekomenduje rehabilitację zamiast operacji.
gość
08-09-2017, 09:03:16

a czy rehabilitacji przypadkiem nie zleca lekarz, a wykonuje fizjoterapeuta z uprawnieniami, czy może te wszystkie funkcje zawodowe są już dostępne w czasie trwania nauki w gimnazjum .....
gość
08-09-2017, 10:21:13

Ja doradca.... mam bezwzgledne stenozy kregoslupa szyjnego i walcze z tym od grudnia. Lekarz _jak mowi pan przemodrzealy _ tak mnie urzadzil że stan mi sie pogorszyl. Wiem o czym mówię. Cwiczenia przed i po zabiegu zawsze są wskazane. Jedna roznica jeszcze nie mam ucisku na rdzen kregowy ale to kwestia czasu. Jak zlecono operację trzebs to rozważyc ale na pewno wiele operacji konczy sie powiklaniami i wcale nie są zawsze konieczne. Jakby stan byl powazny to operacja nie bylaby w przyszlym roku ale juz. Czy ta osoba w ogole rehabilitowala sie,? Czy tylko czeka na operację i luz... głupie podejscie. A jezeli pyta na forum to chyba ma watpliwosci i nie ufa lekarzom. Nie jest tak panie przemodrzaly? Mam swoje zdanie i je wyrażam. Jak się komuś nie podoba to niech nie czyta forum. To forum jest do wymiany wlasnych doświadcZeń i ja je mam. Wiem jak boli kregoslup szyjny ale walczę. To tyle.
gość
08-09-2017, 10:24:42

Lekarze jak ortopedzi a nawet lekarz rehabilitacji (moje doswiadczenie) nie mają czesto dostatecznej wiedzy co do rehabilitacji. Jeden z nich zrobil mi krzywde... często wykształcony fizjoterapeuta jest lepszym fachowcem niejeden pseudo lekarz.
gość
08-09-2017, 10:31:53

A to znowu ja doradca. Za moich czasów niebylo gimnazjum....
gość
09-09-2017, 14:04:41

Tu jest ucisk na rdzen i operacja jest wskazana
gość
09-09-2017, 17:03:04

otóż mój pacjent z mielopatią w mri, nie poddał się operacji, a rehabilitacji i nie ma objawów, a to tak do rozważenia na długie zimowe wieczory
gość
10-09-2017, 09:02:32

Witam jak leczyc niestabilnośc kregoslupa szyjnego. Pliz jakie macie doswiadczenia.
gość
10-09-2017, 17:33:41

dobre, wystarczy po leczeniu stosować się do zaleceń
gość
10-09-2017, 17:53:54

Jak dlugo trwało leczenie rozumiem że glownie cwiczenia. A jakie zalecenia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: