Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-09-2017, 20:33:29

Dziękuje za odpowiedź;
Pozdrawiam
gość
04-09-2017, 20:02:57

Witam, jestem na tym forum nowa i niestety zakwalifikowana do operacji. Narazie trudno mi to wszystko ogarnąć, i bardzo się boję.
gość
04-09-2017, 20:26:54

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać o MR. Może narazie wypisz tylko najgorsze: na poziomie C3 i C4 widoczna jest pośrodkowa prawo boczna protruzja, która uciska worek opony, zwęża wymiar strzałów kanału kręgowego do 9mm, uciska rdzeń kręgów bez cech jego mielopatia oraz zwęża prawy otwór między kręgów. Na tym poziomie jest widoczne modelowanie prawego korzenia C4. Na poziomie C4 i C5 widoczna jest pośrodkowa dwuoboczna protruzja, która zwęża wymiar strzałów kanału kręgowego do 9mm, uciska worek op nowy, znosi przestrzeń płynowo przedrdzeniową oraz zwęża obustronnie otwory międzykręgowe. Na poziomie C5 i C6 widoczna jest pośrodkowa lewo boczna protruzja która zwęża wymiar strzałów kanału kręgowego do 8mm uciska rdzeń kręgowy oraz uciska lewy korzeń C6 w obrębie zachyłka bocznego. Zwęzony jest również lewy otwór międzykręgowy. .... reszta niestety podobnie mam być operowania w Opolu. Pozdrawiam J
gość
05-09-2017, 13:36:37

Jak dlugo czeka pani na operację? Jakie miala pani objawy i jsk dlugo sie one utrzymywaly zanim skieowano pania na operację?
gość
05-09-2017, 15:53:28

Witam, objawy to: drętwienia ręki i potylicy, zawroty głowy, sporadyczne omdlenia i bóle w okolicy barek. Rezonans miałam robiony właściwie w innym celu a wyszło niestety to. Operacja w przyszłym roku . Diagnoza została postawiona właściwie na podstawie płyty o nic innego nie pytali.
gość
06-09-2017, 09:58:12

skoro dało się żyć, to z operacją zawsze można poczekać i spróbować metod nieinwazyjnych
gość
06-09-2017, 12:10:55

Witam, lekarz mnie bardzo mnie nastraszył, stwierdził że w każdej chwili może dojść do mielopati nie wspominając o porażenie. Już sama niewiem co o tym sądzić.
Wtajemniczona
06-09-2017, 16:44:23

Ok wszyscy mówią jeśli dajesz radę to czekaj z operacją tylko trzeba zadać sobie pytanie do kiedy ?! Ta choroba potrafi z dnia na dzień rzucić na kolana .Jestem po 2 operacjach na szyję i lędźwiowy i jeśli nie przesadzę z jazdą samochodem i nie zapominam się że mi nie wolno pewnych rzeczy robić to tak jak bym nigdy nie była operowana a było tak że nie czułam lewej nogi uczyłam się chodzić po operacji i palce u rąk robiły co chciały bez mojej wiedzy a o bólu nie wspomnę .
Decyzja należy do pani i proszę mieć na uwadze że każdy z nas jest innym .przypadkiem .Każda ingerencja w organizm zmienia nas na zawsze ale czasami na lepsze
gość
06-09-2017, 17:23:48

stosując taki tryb życia to i bez operacji można sobie poradzić, jednak operacja dopiero odpowiednio motywuje człowieka
gość
07-09-2017, 13:04:42

Tak nadal moze pani korzystac z rehabilitacji i zawsze z operacji mozna zrezygnowac a jak teraz siepani czuje i czy pani pracuje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: