Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-08-2023, 13:26:22

Nie mam pretensji,tylko tak wczoraj zostałam zbadana na ruchomość, że zapewne nikt po operacji tak nie macha głową, z ręką na sercu każdy na tym forum po operacji niech się zastanowić czy jest taki sprawny jak przed, jeżdżą ludzie w gorszym stanie ale lekarz jak zobaczył wpisaną operację kręgosłupa szyjnego to tak zareagował, leżałam na onkologii i widziałam jak ludzie zaraz po podaniu chemii wsiadali do samochodu często po dwuletnim już leczeniu bez czucia w nogach, należałoby faktycznie każdemu po jakimś czasie np.po 10 latach robić powtórkę z prawa jazdy tak dla lepszego bezpieczeństwa wszystkich ,jestem za i ciekawa jestem ilu tutaj by odpadlo
Początkująca
10-08-2023, 15:14:17

Ja też po podaniu chemii wsiadałam do auta . Nie każdy reaguje tak jak to pokazują w filmach . Do pracy też normalnie chodziłam i nikt nie wiedział że miałam niedawno kroplówkę .
Może spróbować gdzieś indziej zapisać się na prawko i zrobić nowe badania . Gdzie ten lekarz widział wpisaną operację ?
gość
10-08-2023, 15:38:37

Nie ,muszę zaliczyć neurologa i badanie odruchów , nie wiem czy faktycznie się do tego nadaje, chociaż po drogach gruntowych jeździłam, boję się i sam kurs jest bardzo stresujący,przykro tylko że nie dano mi szansy, zapisałam się wcześniej i teraz nie zdążę na ten kurs s nie chciałam w zimie. Jestem na tyle samo krytyczna, że nie będę jeździła jak się nie nauczę,zmusza mnie do tego sytuacja życiowa, do busa i do sklepu mam ponad 5 km, a gorzej mi chodzić niż jeździć póki co mam rower ale na nim bardziej trzęsie niż siedząc w samochodzie,ale będę próbować dalej.
gość
10-08-2023, 15:39:50

Operację sama podałam w ankiecie,wiem mogłam skłamać
gość
10-08-2023, 15:56:55

KM w czasie badania musiałam ruszać głową na boki i bez ruszania barków jestem w stanie na równo z barkiem czyli90 stopni a dalej mogę przekręcając bark ale to było za mało dlatego moje pytanie ile przekręcanie głowę bez ruszania barków?
Początkujący
10-08-2023, 16:24:08

Większość ludzi obraca głowę ok. 90 st, to zakres fizjologicznego ruchu. Do jazdy samochodem to powinno wystarczyć ponieważ oprócz głowy pracują też oczy, które przy takim skręcie szyi mogą zobaczyć jeszcze dalej. Jeśli dla lekarza to było za mało, to ciekawa jestem jak daleko on sam przekręca głowę.
gość
10-08-2023, 16:39:15

KM też o tym pomyślałam, że powinnam poprosić o pokazanie ale byłam zdenerwowana i dopiero skojarzyłam jak już wyszłam, koszę trawę,kosiarka i podkaszarka, plewie, sprzątam, myję okna ale na kurs się nie nadaję,pytałam o przekręcenie tej głowy bo te operacje zwłaszcza pierwsza była dawno ponad 10 lat i dama nie pamiętam jak było przed. Już nie ciągnę tematu może to ogarnę
Początkująca
10-08-2023, 17:36:33

Myślę że lekarz niesłusznie cię uwalił z tym kursem. Przykre . Powodzenia .
gość
12-08-2023, 18:20:00

Witajcie. Mam przepukline kręgosłupa od prawie 2 lat. Jest coraz gorzej mimo że nie pracuje. Ostatnio coś strzeliło i cały czas mnie boli i nie mogłam kilka dni chodzić tak bolało. Muszę zdecydować się na operację. Za daleko to zaszło a może być jeszcze gorzej. Nie chcę też żeby inne dyski osłabły przez to. Boję się cały czas tego że nawet po operacji będzie bolało i bolało. Jeszcze niedawno było jako tako a teraz się Pogorszyło i nie mogę tego przeboleć. Nawet nie mogę wyjść na dłuższy spacer jak kiedyś bo boli. Miałam wcześniej też takie jakby ataki bólu jak kręgosłup się przeciążył ale po kilku dniach przechodziło a teraz nie chce. Boję się ale wyjścia nie mam bo tak żyć się nie da.
gość
12-08-2023, 18:21:50

Dodam zdjęcie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: