Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
16-08-2023, 15:22:23

gość 16-08-2023, 12:47:46
Witam czy ktoś z Państwa jest po stabilizacji odcinka szyjnego i jak się po tym czujecie .Czy bardzo ograniczony ruchy szyki.

Ja jestem po operacji implanty C5 ,C6 z uszkodzeniem rdzenia kręgowego . Operacja pod koniec marca . Czuję się dobrze . Nie mam ograniczeń ruchu . Od września chcę wracać do pracy .😊
gość
16-08-2023, 15:33:09

Alina74 16-08-2023, 17:22:23
gość 16-08-2023, 12:47:46
Witam czy ktoś z Państwa jest po stabilizacji odcinka szyjnego i jak się po tym czujecie .Czy bardzo ograniczony ruchy szyki.

Ja jestem po operacji implanty C5 ,C6 z uszkodzeniem rdzenia kręgowego . Operacja pod koniec marca . Czuję się dobrze . Nie mam ograniczeń ruchu . Od września chcę wracać do pracy .😊
Gdzie miała Pani robioną operację? Pozdrawiam.
gość
16-08-2023, 15:34:44

Alina74 16-08-2023, 07:39:00
Nie wiem . Tak powiedział mi lekarz . Ja po implancie dobrze się czuję i jest duża poprawa. Myślę że noszenie kołnierza i szybka rehabilitacja dużo pomogły . Teraz leci mi kolejny odcinek . Ale czy to ma związek z poprzednią operacja . Myślę że nie . Wcześniej też bolało . Tylko że biorąc środki przeciwbólowe działało na inne ośrodki bólu też .
dziękuję za odpowiedź. Ja dopiero chcę iść na operację dlatego mnie to ciekawi.
gość
16-08-2023, 16:10:39

Mam pytanko. Od kilku dni biorę Hydroksyzyne. Zauważyłam że działa ona na ból kręgosłupa... Macie z tym jakieś doświadczenia?
gość
16-08-2023, 17:02:37

Czy ktoś z was miał operację w szpitalu Eskulap w Osielsku koło Bydgoszczy ???
gość
16-08-2023, 17:03:42

Czy ktoś z Was miał operację w szpitalu Eskulap w Osielsku koło Bydgoszczy?
Początkująca
16-08-2023, 17:31:32

Operację miałam robioną w Jastrzębiu.
Rehabilitację z NFZ dopiero po 5 miesiącach w Ustroniu . Ważne by samemu zacząć się rehabilitować . Niestety to kosztuje ale dobry fizykoterapeuta to podstawa . Przynajmniej w moim przypadku .
Co do Hydroksyzyne , nie wiem czy chodzi o Hydroxyzinum to lek przeciwlękowy , uspokajający . Możliwe że jak się uspokoisz i wyluzujesz , mięśnie się rozluźnią to mniej boli . Jednak nie jest to środek przeciwbólowy .
Forumowiczka
17-08-2023, 04:25:09

Hej, dziewczyny jestem
Po rehabilitacji w Reptach i po urlopie z mężem, rehabilitacja ogólnie fajnie jednak odcinek szyjny na który miałam operacje jakoś w tyle został, skupili się na biodrze i lędźwi z czego jestem bardzo zadowolona, przepisano mi pas do noszenia przy cięższych pracach domowych . Pozdrawiam grupę dyskusyjna
gość
17-08-2023, 19:20:58

Alina74 16-08-2023, 19:31:32
Operację miałam robioną w Jastrzębiu.
Rehabilitację z NFZ dopiero po 5 miesiącach w Ustroniu . Ważne by samemu zacząć się rehabilitować . Niestety to kosztuje ale dobry fizykoterapeuta to podstawa . Przynajmniej w moim przypadku .
Co do Hydroksyzyne , nie wiem czy chodzi o Hydroxyzinum to lek przeciwlękowy , uspokajający . Możliwe że jak się uspokoisz i wyluzujesz , mięśnie się rozluźnią to mniej boli . Jednak nie jest to środek przeciwbólowy .
dziękuję za odpowiedź. Planuję operację prywatnie zrobić bo nie mogę czekać już za długo. Pogorszyło miesiąc temu. Dysk pękł z lewej strony. Był naruszony z prawej a teraz doszło pęknięcie z lewej strony. Boli niemiłosiernie. Nie mogę wychodzić z domu nawet kilometra przejść nie mogę. 2 lata wytrzymalam. Nawet dobrze było czasami i stało się....Dopadło mnie już na poważnie. Żarty się skończyły.
Początkująca
23-08-2023, 08:16:55

Cześć
Długo nie pisalam a dziś już miałam komisję z Zus. Niby o kontrole zwolnienia lekarskiego ale od razu lekarka zrobiła o świadczenie rehabilitacyjne. Mieliście rację, nie było się co martwić na zapas- to tylko formalność. Jeszcze w piątek wizyta u mojego neurochirurga i zobaczymy co dalej. W nowym rezonansie po operacji wyszedł obrzęk szpiku kostnego w miejscu implantu. Mam nadzieję że to jest właśnie to co mnie tak boli cały czas. Mam nadzieję że też w końcu poczuję tą różnice i poprawę w samopoczuciu po operacji 😁 a tymczasem zaczęłam rehabilitację 💪
Mam jeszcze pytanie odnośnie prewencyjnej rehabilitacji z Zus. Oni dzwonią osobno o to? Z wrażenia zapomniałam zapytać 🤔

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: