Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
03-08-2023, 17:14:56

To ja Tomek. Założyłem nowe konto. Oczywiście masz rację. Ja mam po jakims starym zdarzeniu wypadkowym przepuklinę centralno-lewo boczną która uciska na korzenie nerwowe. Objawy, oprócz dolegliwości bólowych szyi, mam w lewym barku, ręcce aż po palce. Ręka co raz słabsza. Konsultując parę lat temu z trzema neurochirurgami tylko jeden polecił operację bez trybu pilnego. Dwóch pozostałych proponowało nauczyć się dogadać z bólem i korzystać z życia ile się da. Według nich na operscję zawsze zdąrzymy. Tylko to było kilka lat temu. Od wiosny jest wyraźnie gorzej z wyraźnym postępem dolegliwości. We wrześniu będę miał skierowanie na rezonans (po raz pierwszy na nfz) i wtedy pójdę do znanych mi neurochirurgów i pogadamy....
Początkujący
04-08-2023, 05:53:36

rctomal - NFZ? Ciekawa jestem terminów.
Początkujący
04-08-2023, 15:53:15

malgana 04-08-2023, 09:53:36
rctomal - NFZ? Ciekawa jestem terminów.

Już mówię. U nas w trybie cito dwa i pół miesiąca góra trzy.
Początkujący
04-08-2023, 16:03:38

Wow! Gdzie takie błyskawiczne terminy? Zdradź, proszę :)
gość
09-08-2023, 20:07:54

Witam! Pisałam na tym forum jako gość KM, proszę poradzicie co mam zrobić, jestem po trzech operacjach kręgosłupa szyjnego, po ostatniej nie doszłam w pełni do siebie, sztywność szyi,ale już piszę o co mi chodzi,jestem 50 plus i muszę zrobić prawo jazdy, życiowa konieczność i właśnie zapisałam się na kurs a lekarz mnie nie dopuścił że względu na małą ruchomość szyi co mam zrobić okłamać o operacjach i próbować czy załatwiać zaświadczenie, że mogę tylko na lusterkach, pomocy!
Początkujący
09-08-2023, 22:30:32

gość 09-08-2023, 22:07:54
Witam! Pisałam na tym forum jako gość KM, proszę poradzicie co mam zrobić, jestem po trzech operacjach kręgosłupa szyjnego, po ostatniej nie doszłam w pełni do siebie, sztywność szyi,ale już piszę o co mi chodzi,jestem 50 plus i muszę zrobić prawo jazdy, życiowa konieczność i właśnie zapisałam się na kurs a lekarz mnie nie dopuścił że względu na małą ruchomość szyi co mam zrobić okłamać o operacjach i próbować czy załatwiać zaświadczenie, że mogę tylko na lusterkach, pomocy!

Wow! Konieczność koniecznością ale bezpieczeństwo Twoje i innych uczestników ruchu jest chyba ważniejsze?
Początkująca
10-08-2023, 05:16:42

malgana za dużo sama nie poradzisz jeśli lekarz cię nie dopuścił . Nie dostaniesz tylko na zerkanie do lusterek . Jestem kierowcą i dobra ruchomość szyi jest naprawdę potrzebna . Ja też jestem po operacji kręgosłupa ,ale u mnie wszystko ok . Mam w planach od września wracać do pracy .
Początkujący
10-08-2023, 11:18:57

Alina 74 - ja to wiem, tylko Pani Gość o tym nie myśli. Też jeżdżę, ale na razie sobie daruję, dopóki nie zyskam pewności, że nic mnie nie zaskoczy. Na razie jednak czasami mam "strzał" w łopatkę.
gość
10-08-2023, 11:49:52

KM w takim razie dlaczego nie dostałam stopnia niepełnosprawności,jestem ok , dobrze jest jak się ma prawo jazdy i nie trzeba iść na egzamin a decyduje się samemu,od ostatniej operacji minie zaraz 2 lata,lepsza nie będę ciekawa jestem czy Wy machacie głową na 360 stopni
Początkująca
10-08-2023, 13:01:49

Nie wiem czemu nie dostałaś stopnia niepełnosprawności . Masz w sobie dużo pretensji ,ale my nie jesteśmy temu winne . Obecnie mam prawidłową ruchomość dlatego poruszam się autem , wracam po pół roku od operacji do pracy . Kilka lat wstecz po wypadku też nie mogłam robić prawo jazdy , było ciężko . W końcu zrobiłam .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: