Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
28-09-2013, 09:15:28

Witaj Fiolka!Cieszę się że już po operacji ,widać że jesteś w dobrym nastroju.Tak trzymać wracaj szybko do zdrowia i do domu i daj znać co u Ciebie.Pozdrawiam cieplutko!
gość
28-09-2013, 09:15:30

Witaj Fiolka!Cieszę się że już po operacji ,widać że jesteś w dobrym nastroju.Tak trzymać wracaj szybko do zdrowia i do domu i daj znać co u Ciebie.Pozdrawiam cieplutko!
Początkująca
28-09-2013, 18:39:10

Długo nie pisałam, choć cały czas czytałam wszystko, lub przynajmniej wszystko. Trafiłam tu dzięki Piotrowi. Nawet nie wie o tym i nawet się nie znamy, ale kiedyś szukając coś na temat przepukliny kręgosłupa szyjnego natrafiłam na jakieś forum, gdzie właśnie Piotr wypytywał się o to co robić mając przepuklinę kręgosłupa szyjnego, a że pracuje i wie że czeka go długa przerwa w pracy nie wie co ma robić więc ktoś poradził mu żeby zajrzał na to forum i ja też zajrzałam i zobaczyłam jak już ten sam Piotr, który wtedy był bardzo zmartwiony jest po operacji i bardzo pozytywnie nastawiony do świata, więc sobie pomyślałam, że to, to nie jest jeszcze koniec świata. operację mam wyznaczoną na 15 października i tak jak wcześniej byłam optymistycznie do wszystkiego nastawiona, to im bliżej do operacji to bardziej się boję. Czytając to forum, wiem, że nie powinnam się bać, bo wszyscy, którzy są po operacji są zadowoleni i wiedzą, że było to konieczne, a optymizm Piotrka jest szczególnie potrzebny na tym forum. Dobrze, że jesteście, bo tylko wam mogę o tym napisać, o tych moich obawach. Nikt z mojego otoczenia, choć myślę, że się stara nie zrozumie tego co teraz przeżywam. Myślę, że będzie wszystko OK, nie mniej jednak dobrze jest komuś powiedzieć o swoich obawach. Pozdrawiam was wszystkich. Małgosia.
gość
28-09-2013, 19:41:19

Dokładnie w takiej samej byłam sytuacji, i trafiłam na tym forum na wypowiedz Piotra, już pisałam że bije od niego optymizmem który się udziela innym ;) a że był operowany w Szczecinie to mnie skłoniło do czytania, moje przepukliny mam od dwóch lat, w swojej naiwności myślałam że "dam im radę" ćwiczeniami, zabiegami , itd.Dopóki nie dowiedziałam się że mam ucisk na rdzeń kręgowy, a ponadto zaczęły dochodzić inne objawy.Teraz jestem już przekonana o słuszności poddania się operacji, i od poniedziałku zaczynam zmierzać w tym kierunku.Wiem że terminy do lekarzy, na MR są bardzo długie, a i dostać się do dobrego neurochirurga graniczy z cudem, ale czytając Wasze posty tutaj nabrałam przekonania że też dam radę :) trzymajcie za mnie kciuki, pozdrawiam :)
Forumowicz
29-09-2013, 07:37:00

Dobry dzionek wszystkim bolesnym i tym bez.Pozdrawiam ze słońcem skąpanej wyspie.Przy takiej pogodzie samopoczucie po pierwszej malej czarnej jest na6+.A chciałbym podziekować za dobre slowo wam DOBRE KOBIETY.LIDIABE i MAŁGOSIA 2157.Co do szpitala na unni to Sagan ma troche lepsze notowania od mojego dr. Rzewuskiego.Niemniej znam na wyspie wiele osób które go chwalą,choć jest trudniej do niego sie dostac.Co do drugiego neurochirurga to przecież możesz udać sie na konsultację do mojego-podaj priw to dam konkretny namiar i tel.o ile jest to potrzebne........MAŁGOSIA2157...masz racje co do tego zrozumienia przez otoczenie .Najpierw sluchaja bo sa kulturalni,a pózniej wysiadajac słyszac to cześciej my
to przerabialismy i przerabiamy nadal.Forum to to taka studnia bez dna -na szczeście dla nas-pozytywnego myslenia WAM życze....piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
29-09-2013, 14:14:43

W lipcu byłam u dr Sagana,udało mi się cudem zarejestrować, od razu proponował mi skierowanie bo jest ucisk na rdzeń, ale ja ze strachu zapomniałam o cokolwiek zapytać, wiem tylko że byłby implant i stabilizacja, powiedziałam że muszę to przemyśleć (naiwna), teraz kiedy jestem już na dobre pewna będę się starała do tego dr-a, także na razie Piotrze dziękuję, może cud zdarzy się po raz drugi ;) i się dostanę.Teraz zaciskam zęby i uczę się cierpliwości, no i działam :)
gość
30-09-2013, 10:58:33

Choć nie lubię poniedziałków, dzisiejszy dzień zaczął się nawet dobrze.Zaczynam działać w kierunku operacji :) Na początek neurolog, termin 11 pażdziernik, czyli nie jest żle, potem rezonans mag. terminy po nowym roku, czyli prywatnie- też już zaklepałam na 14 pażdziernika w StarMedica gorzów, czy ktoś tam robił i jest zadowolony ? Proszę coś na temat, i pozdrawiam wszystkich :)
Wtajemniczony
30-09-2013, 12:45:02

Witam,czy może ktoś był operowany na dyskopatię szyjną w szpitalu w Łomży przez dr.Podgórskiego
Forumowicz
30-09-2013, 14:34:31

Cześć połamańcy.Witam wszystkich, a bolesnych w szczególności.Piekna pogoda była w nocy i dzisiaj.W nocy 3 st,a w dzien 14 st i słnce na niebie.Coś mnie tknelo i pojechałem do szpitala z myśla ,że zrobili mi opis do rtg choć nie chciałem .I I dostałem ten opis:Na zdjeciu widoczny stan po operacji kregosłupa C na poziomie C5-6-7.Zachowanie jest fizjol. lordozaC.Metalowe śruby w trzonach C5,C6 ,C7,stabilizatory krażków na poziomach C5-6-7.Wys. trzonów kregów o0dc. C jest prawidłowa.Podejzenie niewielkiej niestabilności wiezadłowej C2-3.I to by było na tyle jeśli chodzi o moje ostatnie w tym roku zdjęcie rtg.Poza tym wszystko dziala normalnie.Wczoraj w nocy musiałem przeskoczyć linke na wysokości 60 cm i ladowac 80 cm nizej-iiiiiiiiiiiiii ladowanie telemarkiem bez objawów.Fakt nie bede powtarzal to skok wymuszony sytuacja -dałem rade.Pozdrawiam .......piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
30-09-2013, 19:44:49

Myślę Piotrze, że dasz radę i więcej przeskoczyć. Ty jesteś jak taka perełka na tym forum. myślę, że większość z nas, które cię czytają czekają na twój optymizm. On jest tak bardzo potrzebny, szczególnie tym którzy są przed operacją, tak jak ja.
U mnie dzisiaj był rano lekki mrozik, ale za to było przez cały dzień pięknie, choć nie mogłam się nacieszyć zbytnio tym pięknem, bo jeszcze pracuję i mam nadzieję, że po operacji szybko wrócę do pracy.
Jestem z przeciwległego końca Polski. Pozdrawiam wszystkich, przed i po operacji. Szczególnie tych przed.
Staram się o tym nie myśleć. Zostało tylko 15 dni.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: