Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
02-10-2013, 06:17:33

buraczek 2013-10-01 14:19:27
raf
no a cała reszta to połamańce
ze mną na czele
Raf miło cię "widzieć", myślałam że już nas olałeś.
Asia
Z byka spadłaś ?!?! ja olać was ?!?!? codziennie przynajmniej 1 raz czytam forum ale przecież nie będę pisał że właśnie wyszedłem z wanny;);)
Żyję , pracuję , piję , poluję , nawet dom kupiłem i urządzam i mam się nawet dobrze :):):):)
bez odbioru :D
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
02-10-2013, 09:17:34

renatka bierz poduszkę, co prawda w niektórych szpitalach mają, np w olsztynie ale nie wiem czy w konstancinie a co swoje to swoje
martisza, może weź skierowanie od rodzinnego do lekarza rehabilitacji medycznej, zobacz co on ci powie, a moze on skieruje na jakies badania, albo weź do neurologa a nie ortopedy, ortopeda nie leczy kręgosłupa, mnie tak powiedział i dal sierowanie wyżej czyli do neurochiruga
raf fajnie ze jesteś, dobrze ze żyjesz pijesz i masz sie jako tako czyli dobrze
ja też czytam ale nie pisze codziennie, jest duzo lepiej, jak slucham swojego organizmu to jest bardzo dobrze, rehabilitacją bylam zmeczona ale juz wkoncu sie skonczyla i jest dobrze, kark dokucza mi sporadycznie i pewnie nie więcej jak normalnie zdrowym, też pracuje, nawet instensywnie, żyję, czasami też coś wypije
nie jest źle i nie ma co narzekać,
rok temu było dużo gorzej a teraz jest spoko, chyba niedługo dołącze do piotra i bogny,....u mnie świeci słoneczko, chociaż w powietrzu zimna jesień
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
gość
02-10-2013, 09:24:09

Witaj Martisza!Ja poprosiłam o interpretacje wyników na http://dooktor.pl/wizyta-online zarejestruj się i napisz do neurologa lub ortopedy nic nie kosztuje a zobaczysz co ci powie.Ja dostałam odpowiedż bardzo pomocną.Pozdrawiam i nie lekceważ swoich objawów bo nie wiadomo co się kryje.
Początkująca
02-10-2013, 10:53:55

hej,
Zapisałam sie do kolejnego ortopedy i teraz jak mi nie da skierowania na rezonans to nie wyjde z gabinetu!
Dzis ledwo siedze w pracy a nie minelo nawet 8h pracy..mam takie silne zawroty ze siedze i tylko sobie glowe podtrzymuje...mam wrazenie ze jak bym mialam kolniez albo te poduszki co sie bierze w podroz to byloby mi lepiej..
Dzis rano bylam tez u okulisty..bo takze kazano mi isc bo ze moze mam cos ze wzrokiem i stad te moje oslabienie..
Oczywiscie wzrok dobry. Jedyne co to ...podejzenie jaskry :( mam skierowanie na dalesze badania zeby to wykluczyc..
Okulista jednak powiedzial ze to na bank nie wplywa na moje zawroty glowy..jak posluchal mojej hostorii co odczywam w jaki sposob, i kiedy mi sie to dzieje powiedzial ze to na bank od kregoslupa i powiedzial ze powinnam zrobic rzonans bo z rtg to za duzo sie nie dowiem..
eh...no bede walczyc teraz o to..bo jak ja moge normlnie funkcjonowac w pracy jesli nie mam sily siedziec ;/
Początkująca
02-10-2013, 10:55:19

Kochani mam jeszcze do Was pytanie. Gdzie kupowaliscie swoje poduszki ortopedyczne? I jaki jest miej wiecej koszt? Sa rozne rodzaje? bede wiedziala jaka kupic? :)
Początkująca
02-10-2013, 12:30:27

Witam wszystkich. Całe szczęście, że wspomnieliście o poduszce, bo ja już za dwa tygodnie też idę na operację i całkowicie o tym zapomniałam, choć myślę, że w dniu wyjazdu przypomniałabym sobie, bo bez tej poduszki to raczej nie ruszam się nigdzie. To jest najlepszy przyjaciel, jak się ma chory kręgosłup. Matrisza, posłuchaj stokrotki i nie chodź po innych ortopedach tylko weź skierowanie do neurologa, bo od bóli kręgosłupa, czy też jak w twoim wypadku, głowy nie jest ortopeda tylko neurolog i on na pewno da ci skierowanie na RM kręgosłupa szyjnego.
Chciała bym tylko, żebyście mi powiedzieli, czy do szpitala też trzeba zabrać kołnierz ortopedyczny, bo tego nie wiem.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Czytam was codziennie i dodajecie mi otuchy, chociaż Asia (buraczek) pisze, żeby nie nastawiać się aż tak optymistycznie, to i tak wolę myśleć jak lidiabe, że będzie wszystko OK
Początkująca
02-10-2013, 12:35:31

Aha, jeżeli chodzi o poduszkę ortopedyczną najlepiej kupić w sklepie ortopedycznym, choć można też kupić np w "isku", ja tam kupowałam. Taka poduszka kosztuje ok 150 do 200 zł w zależności od rozmiaru. Najlepsza jest taka, która dopasowuje się indywidualnie do głowy. Pozdrawiam.
Początkująca
02-10-2013, 13:13:33

Małgosiu - ale ja byłam juz u neurologa i mam skierowanie na rezonans ale tylko głowy...z przesiwtleniem kregoslupa kazal mi isc do ortopedy..a ten mi za to wypisal rehabilitacje masaze itd bez rezonansu ..
Zwariowac mozna :/
Kurcze strasznie drogie te poduszki :( ale coz..trzeba zainwestowac nie ma to tamto!
Początkująca
02-10-2013, 13:34:12

Hej moi mili:)
Dziękuję za odpowiedź na moje wczorajsze pytanie i poduszkę do szpitala wezmę, a co swoje to swoje:)
Dziewczyny ja poduszkę kupiłam na Allegro i kosztowała ok.130 zł i jest naprawdę pomocna. Pozdrawiam Was kochane szyjki i te damskie i te męskie:)
Początkująca
02-10-2013, 13:34:20

Hej moi mili:)
Dziękuję za odpowiedź na moje wczorajsze pytanie i poduszkę do szpitala wezmę, a co swoje to swoje:)
Dziewczyny ja poduszkę kupiłam na Allegro i kosztowała ok.130 zł i jest naprawdę pomocna. Pozdrawiam Was kochane szyjki i te damskie i te męskie:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: