Dziękuję ,że się tak szybko odezwaliście,już Was polubiłem

.
Jestem na tym etapie,gdzie wszystkie informacje są dla mnie nieocenione.
Kilka miesięcy temu zauważyłem,że moja lewa ręka nie jest tak sprawna i przy niektórych ruchach odczuwam ból.Póżniej pojawił się ból w łopatce ale byłem pewien ,że to wina przeciążeniaramienia(grałem w amatorskiej lidze tenisowej).
Poszedłem do ortopedy,który zaaplikował mi lekirozkurczowe i przeciwzapalne.Jeden raz,drugi itd.
W końcu ktoś ze znajomych podpowiedział mi abym zrobił rtg kręgów szyjnych i usg stawu barkowego.Staw barkowy bez zarzutu a jeśli chodzi o szyje to zmniejszenie krążków międzykręgowych i zniesiona
lordoza szyjna.
W tym czasie bolało mnie juz mnie lewe ramie szyja i bark.
Trafiłem do prywatej kliniki ,gdzie zalecono mi wykupienie serii zabiegów{elektromagnes,laser,wyciąg,masaż krioterapia}. Na ostatni zabieg juz nie pojechałem,bo czułem sie coraz gorzej.Postanowiłem zrobić rezonans,do tamtego czasu żaden lekarz mi tego nie zalecał,chociaz sugerowałem.
Rezonans:
zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej.
Drobne zaostrzenia na krawędziach trzonów
Obniżenie wysokości tarcz międzykręgowych C4/C5 C5/C6 C6/C7.
Na poziomie C4/C5 niewielkie centralnie uwypuklenie tylnej krawędzi tarczy modelujące worek oponowy.
Na poziomieC5/C6centralno-lewoboczna protruzja tarczy międzykręgowej modelująca worek oponowy.Uciska ona silnie lewy korzeń nerwowy C6 w odcinku wewnątrzotworowym.
Średnica kanału kręgowego 12mm.
Na poziomie C6/C7 centralna protruzja tarczy międzykręgowej uciskająca worek oponowy,Średnica kanału kręgowego zwężona do 10 mm.
Rdzeń kręgowy bez zmian malacyjnych.
Och mam nadzieję ,że nie zanudzam.
Zanim poszedłem do neurochirurga trafiłem do instytutu Mckenzy.
Po co operacja ,powiedziano od tego sie odchodzina całym świecie.
Spokojnie ,ćwiczenia,ćwiczenia i będzie ok.
Było coraz gorzej i trafiłem do neurochirurga który stwierdził,że powinno się operować i juz mi szykuje miejsce w szpitalu.
Chciałbym sie dowiedzieć jak najwięcej o operacji,gdzie się w tym specjalizują itd.
Już dziękuję i czekam z niecierpliwością
Staszek