Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
05-09-2009, 10:16:00

Gosia Tupot białych mew a wizji z białymi myszkami nie masz? Oj oj nawet z nami się nie podzieliłaś boleli główka to jednego musisz wypić to przejdzie Pozdrawiam życzę bezbolesnego dnia Janusz
gość
05-09-2009, 10:55:00

Nie mów o piciu brrrrrrrrr. Gosieńka
gość
05-09-2009, 10:58:00

Rosołku sobie ugotowałam . Gosieńka
Początkujący
05-09-2009, 11:01:00

Dziękuję ,że się tak szybko odezwaliście,już Was polubiłem .
Jestem na tym etapie,gdzie wszystkie informacje są dla mnie nieocenione.
Kilka miesięcy temu zauważyłem,że moja lewa ręka nie jest tak sprawna i przy niektórych ruchach odczuwam ból.Póżniej pojawił się ból w łopatce ale byłem pewien ,że to wina przeciążeniaramienia(grałem w amatorskiej lidze tenisowej).
Poszedłem do ortopedy,który zaaplikował mi lekirozkurczowe i przeciwzapalne.Jeden raz,drugi itd.
W końcu ktoś ze znajomych podpowiedział mi abym zrobił rtg kręgów szyjnych i usg stawu barkowego.Staw barkowy bez zarzutu a jeśli chodzi o szyje to zmniejszenie krążków międzykręgowych i zniesiona lordoza szyjna.
W tym czasie bolało mnie juz mnie lewe ramie szyja i bark.
Trafiłem do prywatej kliniki ,gdzie zalecono mi wykupienie serii zabiegów{elektromagnes,laser,wyciąg,masaż krioterapia}. Na ostatni zabieg juz nie pojechałem,bo czułem sie coraz gorzej.Postanowiłem zrobić rezonans,do tamtego czasu żaden lekarz mi tego nie zalecał,chociaz sugerowałem.
Rezonans:
zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej.
Drobne zaostrzenia na krawędziach trzonów
Obniżenie wysokości tarcz międzykręgowych C4/C5 C5/C6 C6/C7.
Na poziomie C4/C5 niewielkie centralnie uwypuklenie tylnej krawędzi tarczy modelujące worek oponowy.
Na poziomieC5/C6centralno-lewoboczna protruzja tarczy międzykręgowej modelująca worek oponowy.Uciska ona silnie lewy korzeń nerwowy C6 w odcinku wewnątrzotworowym.
Średnica kanału kręgowego 12mm.
Na poziomie C6/C7 centralna protruzja tarczy międzykręgowej uciskająca worek oponowy,Średnica kanału kręgowego zwężona do 10 mm.
Rdzeń kręgowy bez zmian malacyjnych.

Och mam nadzieję ,że nie zanudzam.
Zanim poszedłem do neurochirurga trafiłem do instytutu Mckenzy.
Po co operacja ,powiedziano od tego sie odchodzina całym świecie.
Spokojnie ,ćwiczenia,ćwiczenia i będzie ok.
Było coraz gorzej i trafiłem do neurochirurga który stwierdził,że powinno się operować i juz mi szykuje miejsce w szpitalu.
Chciałbym sie dowiedzieć jak najwięcej o operacji,gdzie się w tym specjalizują itd.
Już dziękuję i czekam z niecierpliwością
Staszek

staszek
gość
05-09-2009, 11:20:00

Staszek nie ma co ukrywać przy takich zaawansowanych zmianach kiedy już są uciski nie można zbyt długo przeciągać trzeba koniecznie zrobić z tym porządek byś mógł funkcjonować bez ubytków neurologicznych bo potem przywrócić pełną sprawność jest ciężko i wymaga wielu rehabilitacji pytasz o dobre kliniki http://www.tpj.pl/ranking/neurochirurgia_2007.php popatrz sobie tam maże coś wybierzesz dla siebie w zależności gdzie mieszkasz ale na pewno Zosia da Tobie dobre namiary bo ona jest naszym dobrym duszkiem i zna sie narzeczy jak mało kto z nas my możemy jedynie przekazać własne doświadczenia Janusz
gość
05-09-2009, 11:38:00

Ej, a ja wcale Wam nie mówię o sanatorium. To płatne jest. Szpital jest za friko. Warunki nieraz takie same. Ja byłam w Lądku Zdroju w jednym pokoju z dziewczyną - ona sanatoryjna, ja szpitalna.
Witam Stacha - ja też przeżyłam szok jak mi pokazali i omówili moje MRI szyi. Też czekam na operację i jak Ty się boję.
Podzrawiam wszystkich. Idę piec tort, bo córcia przyjedzie
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
05-09-2009, 12:11:00

Staszek ja jestem po czterech operacjach w lewej ręce nie mam czucia lecz zachowałem jeszcze sprawność manualną ale to dzięki wytrwałym i cierpliwym ćwiczeniom po prostu każdego dnia staram się jak najwięcej czasu poświęcać na zajęcia sprawnościowe i Ty musisz się na taka ewentualność nastawić i nie mówimy tu o podnoszeniu ciężarów bo po operacji jest to zakazane będziesz musiał zmienić swój styl życia i zapewniam nie będzie to łatwe i narażony będziesz czasami na głupie docinki z strony różnych ludzi i mam tu na myśli takie coś jak wróciłem w zeszłym roku z szpitala do mojego rodzinnego miasta Torunia z bydgoskiej kliniki przywiózł mnie mąż jednej z pacjentek i wysadził mnie nie daleko przy moim osiedlu a że miałem torbę z przyborami piżamą papciami szlafrokiem więc ona trochę ważyła przyszła po mnie tam żona i ona wzięła ta torbę a jakiś starszy pan jadący na rowerze mówi do mnie w ten sposób taki zdrowy byk a kobita torbę tacha miał racje bo to facet powinien nieść ale sytuacja akurat w tedy tego wymagała i muszę Tobie powiedzieć że czułem sie tak jak by mi ktoś po mordzie dał więc musisz się i na takie ewentualności nastawić Pozdrawiam Janusz
Forumowiczka
05-09-2009, 12:15:00

Cześć Wam wszystkim !
Piekę karkówkę w piwie... z grzybami i czosnkiem. Chcecie ?
Witam nowych bywalców .

Oto nasza lista czyli spis przygotowany w związku z tajną operacją pod kryptonimem ZLOT SZYJEK :

1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2 - gg: 7435779
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
6. ANNA - Goleniów - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Kraków
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130
gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostróda - eb125@wp.pl
18. krak62 (Irek) - Kraków - ir62@o2.pl
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl
20.ADA(Dorota) - wyszków -dorakami@op.pl - gg 3996241
21. ...

Podajemy nasze "namiary". Kto jakie chce - jak widać wybór jest spory. Może kogoś pominęłam po drodze? Kto jest chętny na numerek 22 ?

Sting - skąd Ty jesteś? Z UK ?

Spinka
Spinka
gość
05-09-2009, 12:22:00

Zapomniałem na śmierć witamy Irka na fotosiku a nie mówiłem że domeną staruszków i dziadków jest skleroza

Przychodzi dziadek do lekarza -Panie doktorze mam sklerozę -od kiedy -co od kiedy doktorze

miłego popołudnia Janusz Irek witamy
Początkujący
05-09-2009, 12:34:00

Wpisuje się na numerek 21,ładna cyfra(oczko)
21. Staszek Poznań Staszekwol@poczta.onet.pl

Pozdrawiam
staszek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: