Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
01-07-2010, 19:22:54

z pośpiechu nie podpisałam się ale stali bywalcy wiedzą
ADA
Początkująca
02-07-2010, 12:01:18

hejka :)
Vika dzięki za literaturkę :) ale mimo przestudiowania tego chyba bede musiała zapytać neurochirurga który mnie operował jak bede za 3 tygodnie na kontroli, z czego to jest zrobione hehehe.
jejku czy u Was też jest tak gorąco??

pozdrawiam

Madzia
Forumowiczka
02-07-2010, 16:49:06

ADA początek tak ale w życiu koniec
Ja jak widzisz w końcu wylazłam ze swojej norki
Coś tam wstępnie knujemy na 24 lipca -Dorotce będzie po drodze, ale to jeszcze do dogadania bo dopiero padła wstępna propozycja.
Ja jestem na weekendowym wylocie więc na razie tyle.
Wszystkim radosnego wypoczynku, wygrzewania zbolałych kolumieniek i werwy na nowy tydzień komu przyjdzie pracować w upale.
Pozdrawiam Z.
gość
04-07-2010, 08:24:54

Ada, a co to za pesymizm, jako koniec????!!!!!!!!
Lato jest i Szyjki rozpierzchły się po różnych wczasach i rehabilitacjach.
Ja we wtorek jadę na rehabilitację, maja mnie tam trzymać miniumu 4 a nawet do 6 tygodni, jak mi powiedziała pani, u której potwierdzałam przyjazd. Trochę głupio jechać do szpitala na kraju wielkiego miasta, nawet nie ma tam gdzie wyjśc na powietrze, więc skisnę w te upały. Pani mi zapowiedziała, ze w moim przypadku nie będzie przepustek, bo "kręgosłupowi na przepustkach szaleją w domach /sprzątają, piora itp/ i potem wracają jeszcze bardziej połaman"i.
U "mojego" doktora byłam, ale nie będe pisac jaki wynik wizyty, bo jeszcze zapeszę. Wspomne tylko, że doktor stwierdził, ze nalezy sie niezwłocznie brać równiz za odcinek Ls, bo jest rozchwiany - ale ja się chyba tak łatwo nie dam, póki jako tako funkcjonuję.
Zosiu, bardzo się cieszę, ze zostawiłas swoją skorupkę w kącie, a wieści od Szyjek swieżo po operacjach - kiedy czytam, że dochodzicie do zdrowia, mniej sie boję.
gość
04-07-2010, 08:26:11

Z tego przegrzania zapomniałam się podpisać.
Ania jestem, bardzo mi miło
Wtajemniczona
04-07-2010, 09:54:35

Widzę, że stara zasada działa "uderz w stół a nożyce same się odezwą" cieszę się ,że trzymacie rękę na pulsie i moja prowokacja przyniosła efekty!!!!!
Zosiu na pewno Ci o wiele lżej bez skorupki i super ,że poradziłaś sobie ze wszystkim, jesteś silną osobą i nie wątpiłam ,ze to tylko "przejściówka".
Aniu gdzie masz tak długa rehabilitację??????????
Jeżeli chodzi o wstępnie proponowany termin to niestety nie ma mnie w tym czasie w tych stronach od 15.07 do 5.08 jestem poza ...........więc spotkanie nie wchodzi w rachubę..........więc wszystko jeszcze przed moją osobą
ADA.Pozdrawiam wszystkie szyjki na wakacjach
gość
05-07-2010, 07:25:43

Ado, trzymaja tak długo w niektórych ośrodkach. Kiedyś dzwoniłam po informację do NFZ , chodziło o to, jak często mogę korzystać ze szpitalnej rehabilitacji. Dowiedziałam się, ze mogę być cały rok w szpitalach a rurbus powinien trwać do 6 tygodni, tylko sobie skaracaja, zeby mieć większy "przerób".
Teraz jadę do Wrocławia na Bierutowską i muszę powiedzieć, ze nie chce mi się ruszać z domu jak nigdy dotąd.
Te upały mogą być okropne, a u mnie w domku metrowe mury chronia przed gorącem i zimnem.
Pozdrawiam upalnie Ania
gość
05-07-2010, 14:56:06

Ten serwis przenióśł sie pod adres: znieczulenie.isgreat.org
gość
05-07-2010, 16:10:35

Co to za plotek mówi o przenosinach? Krecia robota czy troll?
Juz jestem spakowana i nerwowa jak zwykle. Ado, tak długo trzymają we Wrocławiu na Bierutowskiej. Byłam też w kilku innych długotrzymających szpitalach.
Jakos tym razem te cztery minimum tygodnie wydają mi się wiecznością.
Wytrzymam, wytrzymam,wytrzymam - taka mantrę sobie powtarzam i jak zwykle będe dzielna.
Do zobaczenia miłe Szyjki
gość
06-07-2010, 07:53:39

Witajcie!
Jestem po kolejnej - trzeciej - konsultacji. Lekarz (ortopeda) po obejrzeniu płyty stwierdził sekwestrację C6-C7 i okreslił operacje jako ryzykowną i trudną technicznie. Poprzedni 2 lekarze nic o sekwestracji nie mówili. Przedstawiali zabieg jako krótki i prosty. Jakie są Wasze opinie? Czy ktos z Was miał zabieg przy sekwestracji?
Mewa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: