Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
08-09-2009, 07:38:00

Bożenko, turnusy 28 dniowe to jakaś nowa moda. Ja byłam w styczniu we Wleniu i w maju w Świdnicy własnie 28 dni, ale w Walbrzychu w lipcu tylko 21. NIe byłam kierowana przez NFZ ale mi pan dyrektor od rehabilitacji w NFZ powiedział że w niektórych oddziałach skracaja zeby mieć większy przerób, a ordynator może trzymać pacjenta do 6 tygodni i NFZ to refunfuje. W Jedlinie podobno jest super, jednak zabiegi 6 dni w tygodniu to nie ewenement. Na przykład tak jest w Miliczu, Trzebnicy, Wleniu. Jeśli chodzi o szybki termin wyjazdu to na skierowanie poszpitalne dostaje sie z NFZ termin do 3 miesięcy, chyba że lekarz wyraznie zalecił inaczej. Na Twoim Miejscu zadzwoniłabym do lekarza, który operował i zapytała. Szkoły są różne - mnie powiedział że po operacji pojadę bardzo szybko, do miesiąca.
Co do różnych szkół to na przykładzie endoprotez biodra. We Wrocławiu zaleca sie wyjazd nie wcześniej niż 6 tygodni od zabiegu, natomiast w Wałbrzychu przewożą pacjentów z ortopedii wprost na rehabilitację, jeszcze ze szwami i stawiają na nogi - operowani często po trzech tygodniaich wychodzą stąd bez lasek!!!! Dziewczyny rehabilitantki powiedziały, że te 6 tygodni to stracony czas.
Emilko, chcieć to ja chcę, tylko ze mną coraz gorzej. Od dwóch dni "nie mam ręki" i nogi mi uciekają - nie wiem od którego odcinka te nogi. Nastrój też mam podły, chyba znowu zacznę antydepresanty jeść. No nie wiem, zobaczymy jak zaproponujecie miejsce i termin.
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
08-09-2009, 07:44:00

Janusz syn znalazł książkę która nam poleciłeś Grzeszne miasto Rataj . Kochany jest ten mój syn , dzwonił ze przez ze mnie stoi teraz w korku w Poznaniu i spóźni się do pracy . Ale książka jest .
U mnie za oknem słonko i ja jadę na działkę opalać biały ślad po kołnierzu bo głupio wygląda przy dekoltach. Miłego dnia bez bólu i cierpień .Gosieńka
gość
08-09-2009, 08:20:00

Witam Was.
Ale miałem wczoraj horror. Na wieczór zażyłem Mydocalm ***, a po chwili wysypka na całym ciele, kłopoty z oddychaniem myślałem że odlecę. Dobrze że miałem Alerzine i Ventolin chyba mnie to uratowało. Jeszcze dwa dni i wynik MRI z lędźwiowego. Wczoraj na rehabilitacji powiedziano mi że jestem w stanie kiepskim, mięśnie pośladka bardzo spięte z barkiem to samo.
Miłego dnia Irek
krak62
Forumowiczka
08-09-2009, 09:28:00

To straszne Irku, straszne...

08-09-2009 o 09:03, Spine :
A może są chętni na spotkanie we wrześniu?
W WARSZAWIE OCZYWIŚCIE.
Miłego, dobrego dnia życzę.
Spinka

Co myślicie o spotkaniu 18 września? To jest piątek . Tym, co na L4 i tak wszystko jedno a pracujący mogliby dołączyć po pracy ...
Spinka
Spinka
gość
08-09-2009, 11:13:00

Amadobo,
przykro mi z powodu Twojego samopoczucia i objawów.
Na kiedy masz wyznaczony termin operacji?
Mieszkasz w samym Wrocławiu czy w okolicy?
Pzdr.
Emila
gość
08-09-2009, 12:08:00

Ciekawy link.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7013407,ABW_wkroczyla_do_centrali_ZUS__Zatrzymano_prezesa.html
gość
08-09-2009, 13:51:00

Emilko, mieszkam pod Wrocławiem - w Środzie Śląskiej. To 20 minut do centrum Wrocławia, jak nie ma korków w Lesnicy. Teraz remontuja na drogę i będzie jeszcze szybciej
Kiedyś mysłałam, żeby się wyprowadzić do miasta ale... tu mieszkam niby w centrum, a w ogromnym, zielony, grodzie, w dodatku otoczonym wysokim, zabytkowym murem - mamy wlasny mikroklimat ogrodowy i udaja nam sie szlachetne winogrona i brzoskwinie. Cisza, spokój.... a jak trzeba to chwilka i zgiełk miasta
Terminu operacji, z własnej winy, jeszcze nie mam/te nieszczęsne szczepienia/. Doktor powiedział: miesiąc, półtora, wyjątkowo może dwa. Jeśli rzeczywiście dwa, to mnie chyba z tych nerwów w psychiatryku zamkną
to ja, Ania znana jako amadobo
Forumowiczka
08-09-2009, 14:21:00

No co Ty? Zwariowałaś? Nie zamkną Cię ! A o jakie szczepienia chodzi bo się pogubiłam... wszystko przez te spotkania w realu... robi się gęsta atmosfera... Komitet wyjechał na jakieś swoje posiedzenia zamknięte i wszystko spadło na nas...

08-09-2009 o 14:08, gość :
Ciekawy link.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7013407,ABW_wkroczyla_do_centrali_ZUS__Zatrzymano_prezesa.html

Z tego wszystkiego się poprzednio nie zalogowałam. To bardzo ciekawy temat się robi.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7014779,Tusk__Dzis_poznamy_nastepce_zatrzymanego_przez_ABW.html

Czytaliście już ???
Szkoda, że Księdza nie ma z nami...
Spinka
Spinka
gość
08-09-2009, 14:35:00

Ksiądz właśnie z służby wrócił ale od paru dni obolały jak by go stado słoni przeleciało a nie dosyć tego wczorajszy dzień zgoniny do1.30 bo synowa jakiś bóli porodowych dostała a dzisiaj wszystko przycichło i nadal nic nie ma jak będzie to zdjęcie wkleję na fotosik by się pochwalić wnuczką lub wnukiem byle tylko zdrowo i cało Małgosiu ja właśnie dzisiaj skończyłem tę książkę czytać jest nie do opisania to naprawdę trzeba przeczytać tylko że zakończenie jest głupie Pozdrawiam idę się na chwilę położyć
gość
08-09-2009, 14:45:00

Inaczej Spinko opatrzność czuwa nad wami i Komitetem jestem ale nie zawsze mam siły by czuwać non stop lecz spowiedzi zawsze wysłucham nawet nocną porą tylko jakoś nie widzę by Renatka spełniła swoja pokutę chętnych zapraszam do umieszczania zdjęć na fotosiku tak jak już część z nas to zrobiła Ksiądz Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: