Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-12-2017, 12:13:09

perkusistka23 2017-12-06 21:51:07
Kamil - ja polecam dr Rafała Morgę przyjmuje na ul.Botanicznej w przychodni neurochirurgicznej. Jak chcesz prywatnie to lux med
Konsultowałam swój przypadek przepukliny C6/C7 z dr Morgą. Było to dość traumatyczne przeżycie. Nie był skory do odpowiedzi na pytania i wprowadził w moją nieciekawą sytuację sporo stresu. a jak wiadomo stres i nerwy nie służą.
Ostatecznie wylądowałam prywatnie u dr Chrzanowskiego i jego styl rozmowy był zupełnie inny, przede wszystkim nie wprowadzał paniki, wytłumaczył mój przypadek, wskazał alternatywne leczenie i jasno uzasadnił plusy i minusy. Jestem miesiąc po operacji, jak znajdę chwilę opiszę swoje zmagania.
Początkująca
09-12-2017, 20:23:51

@Szpinakowa Ja miałam pozytywne odczucia po wizytach, wszystko o co pytałam zostało wytłumaczone. Doktor może jest trochę oszczędny w słowach, ale mnie poinformował o wszystkich istotnych sprawach. Nawet wizyta w przychodni przyszpitalnej była konkretniejsza niż ta prywatna ;)
Nie lubię lekarzy, którzy się rozczulają nad pacjentem może dlatego przypadł mi do gustu, no i jak twierdzi spora grupa osób jest świetnym chirurgiem.
gość
09-12-2017, 23:16:29

Witajcie, rowniez jestem po operacji c4,c5,c6,c,7. Operacje miałam 1 grudnia, niestety bol jest silniejszy niz przed operacja, wszystko rwie, ciagnie, bola ramiona, rece, barki. Nie moge zbyt długo siedziec i stac bo bol sie nasila, kreci sie w glowie..
gość
10-12-2017, 09:30:25

Dodam, że mam na imie Wiola i mam 25 lat. Mam pytanko, po ilu dniach od wypisu ze szpitala pojechaliscie na zdjecie szwów? Trzeba to zrobic tam gdzie mialo sie operacje czy mozna w najbliższym szpitalu?
Początkująca
10-12-2017, 14:33:19

Wiolu w karcie informacyjnej (wypisie) powinna być informacja odnośnie zdjęcia szwów ,rehabilitacji i wizyty kontrolnej.Szwy można zdjąć w każdym gabinecie zabiegowy nie koniecznie tam gdzie byłaś oferowana.Tylko powinno być skierowanie albo zalecenie od operatora .przeważnie szwy zdejmowane są 7 dni PO. Pozdrawiam
Początkująca
10-12-2017, 14:35:26

Przepraszam za literówki,Ale piszę na leżąco
gość
10-12-2017, 17:06:44

Witajcie
Opis MR: Spłycenie fizjologicznej lordozy szyjnej w pozycji badania. Wysokość trzonów zachowana, zwyrodnieniowe zaostrzenie przednich krawędzi trzonów C4-Th1. Naczyniak trzonu Th1 5mm.
Krążki międzykręgowe w różnym stopniu odwodnione, obniżenie krążków C5/C6/C7.
Na poziomie C3/C4 osteofity tylnych krawędzi trzonów spłycają wejście do otworów międzykręgowych.
Na poziomie C5/C6 tylna lateralizująca w lewo wypuklina krążka modeluje worek oponowy, spłyca otwór międzykręgowy. Niewielka szerokopodstawna wypuklina krążka C6/C7.
Bóle głowy, ból w prawej łopatce i barku. Ogólnie ból szyji.
Czy wystarczy sama rehabilitacja? Do neurologa idę w przyszłym tygodniu.
Ewa
gość
16-12-2017, 21:06:27

Witam.Opis MRI sprzed roku:Okrężna osteofitoza krawędziowa trzonówC3-C7.Podchrzęstne strefy przebudowy odczynowej Modic I/II stycznych do krążka międzykręgowego C3/C4 powierzchni trzonów C3,C4. Cechy przebudowy pozapalnej w obniżonym krążku międzykręgowym C3/C4.Cechy dehydratacji i obniżenie krążków miedzykregowych C4-C7.Poz C4-C4 osteofity tylnych krawędzi trzonów powodują ucisk worka opony twardej,obustronne zwężenie zachyłków bocznych kanału kręgowego. Poz C4-C7 -dokanałowe szerokopodstawne wypukliny krążków uciskają brzuszną powierzchnię rdzenia kręgowego ,zwężają obustronnie zachyłki boczne kanału kręgowego.Na poz C5/C6 krążek lateralkzuje w strone lewą uciskając przednią powierzchnie rdzenia kręgowego od strony lewej ,powodując stenozę zachyłka bocznego kanału kręgowego L.Ucisk odpowiednich nerwów w zwężonych zachyłkach bocznych kanału kręgowego.Obraz wyczerpania przedniej itylnej rezerwy płynowej kanału kręgowego. Objawy: Drętwieja mi dłonie,od kilku tygodni utrzymuje się silny ,piekący ból górnej części pleców do tego ból głowy obejmujący szyję.Dodam ,że pracuję fizycznie i dźwigam ogromne ilości towarów. Pozdrawiam i proszę o poradę . Anna 54 lata
gość
18-12-2017, 14:39:55

Anno nie wolno Ci dźwigać idź jak najszybciej do Neurohirurgia nie wygląda to najlepiej ja po takim wyniku miałam operację natychmiastowo .Wstawiono mi implant peek
w styczniu minie rok i z szyją jest ok żadnych bóli po mimo że na niższym poziomie też została jeszcze pjm.
gość
18-12-2017, 21:55:56

Anna54lata. Dziękuję za radę .Neurochirurg rok temu nie zakwalifikował mnie do zabiegu,ale niestety jest coraz więcej objawów bólowych.szukam neurochirurga jestem z półn-wsch. Pozdrawiam i życze zdrówka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: