Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-12-2017, 08:46:14

Witam, jestem tydzień po wstawieniun implantu w c5c6-i mam wrażenie że mibw szyji ciagle chrupie nawet jak sie nachylam do kubka z kawą. Ktoś tak miał bo sie zastanawiam cxy to normalne?
gość
05-12-2017, 12:29:07

Witam serdecznie Szanownych forumowiczów,
Czy ktoś może polecić dobrego neurochirurga od odcinka szyjnego?
Gdzie można zrobić dobre jakościowo badanie MRI odcinka szyjnego?
Dziękuję,
Pozdrawiam,
Kamil
gość
05-12-2017, 12:30:16

Witam,
To jeszcze raz Kamil z powyższego wątku - chodziło mi o miasto Kraków.
Dziękuję,
Pozdrawiam,
Kamil
Początkująca
06-12-2017, 12:21:37

Piotrze19
Bardzo proszę o pomoc.Jestem po operacji kręgosłupa szyjnego C5/C6/C7 stabilizacja miedzytrzonowa Solis i płytą przednią Vectra.U mnie niestety doszło do mielopatia.Operowana byłam podobnie jak Ty w Szczecinie na unii lubelskiej przez dr Limanówkę i prof.Sagana.Ogólnie po operacji jest dobrze jednak zaniepokoiły mnie zawroty głowy przy zmianie pozycji leżenia lub z leżenia do wstawiania.Włącza mi się helikopter strasznie głupie uczucie.Czytam to forum od dawna i wiem że u Ciebie po operacji również występowały zawroty głowy.Jak sobie z tym poradziłeś? Bardzo proszę o pomoc.
gość
06-12-2017, 13:53:02

Maj 77 ile czasu jesteś po operacji. Czy masz jakieś inne niepokojące objawy po operacji. Kacha72
Początkująca
06-12-2017, 14:03:34

Dziś równo 2 tygodnie. Żadnych innych niepokojących objawów. Od wczoraj strasznie wieje mieszkam w okolicach Kołobrzegu,ta pogoda też nie jest bez znaczenia po operacji
gość
06-12-2017, 14:40:02

Maj 77 ja miałam takie zawroty po c5/c6 w styczniu same ustąpiły teraz jestem tydzień po ponownej operacji l4/L5 i jak wstaję to też mam zawroty to jest chyba od tego że zlieniamy pozycje i jest zmiana ciśnienia .
gość
06-12-2017, 14:52:22

Kontaktowałam się z operatorem i potwierdził,że mogą pojawić się zawroty.Jeśli byłyby ciągłe to już duży problem,ale jeśli ustępują to jest normalne.Ale co się strachu najadłem,to mi nikt nie odbierze.
Początkująca
06-12-2017, 20:51:07

Kamil - ja polecam dr Rafała Morgę przyjmuje na ul.Botanicznej w przychodni neurochirurgicznej. Jak chcesz prywatnie to lux med
Początkująca
07-12-2017, 11:26:20

piotr19 2013-02-23 19:40:48
Dobry wieczór PERYSKOPKI.Renata zastanawia mnie twoje pytanie dotyczace tych implantów ruchomego i nieruchomego.Kazdy operator przed operacja niezagwarontuje Ci ruchomego.Kiedy dojdzie do tego miejsca zdecyduje co zrobić.Gdy rozmawiałem z lekarzem to miałem cicha nadzieje ,że dostane ruchomy choć jeden niestety a może stety dostałem dwa nieruchome,ale nieczuje dyskomfortu i glowa obracam w pelnym zakresie.Poza tym kolnierz jaki mam jest miękki i używam go do samochodu lub gdy jest ślisko.Nie dluzej niz 2 godz.krowa1 niewiem czy cie to zadowoli ,ale przed operacją mialem drętwienie prawej ręki ,trzy palce i bark.Zawroty glowy i wzrok-po operacji przez 7-10 dni-po tabsach przeszło.Tych zadowolonych jest trochę-myslę że sie do nich zaliczam.piotr
Piotrze jakie tabletki na zawroty głowy?pytam ponieważ mam takie same objawy 14 dni PO.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: