Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
04-08-2009, 21:56:00

Spinko, chodziło mi oto, że kolejną operacją jaka mnie czeka, będzie operacja lędźwiowego - dlatego jestem pomostem

Czytałam post ( w którym pomyliłam Ci się z Marcinem) i początkowo zrobiłam okrągłe oczy - o co chodzi, a później uśmiałam się z tej niewybrednej pomyłki

Kochane SZYJKI, mam pytanie - jaki tym kołnierza nosiliście/nosicie? Ja mam zakupić Campa i nawet kupiłam, ale bez "dziurki" a kobietka w szpitalu poradziła mi jednak ten z dziurką, że niby w nim lepiej i przewiewniej

Musze się pochwalić dzisiejsza wizytą na Szaserów...otóż...zaginęła część moich wyników !!!! Powiem tak, kiepsko układa mi się początek współpracy - - dobrze, że to tylko z paniami z RTG (zważywszy, że za tydzień krojonko mojej pięknej, długiej szyjki - to najładniejszy element mojej twarzy, a w zasadzie podtwarzy hihihihi

Dobrej nocki wszystkim SZYJKOM i LĘDŹWIOM
Renata
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Wtajemniczona
04-08-2009, 22:01:00

Janusz, a nie pomyślałeś o tym, że to kobiety głównie dźwigają siaty????
Żartuję, bo wiem, że nie od tego głównie zależą schorzenia kręgosłupa .
Mój zniszczył się, w sumie nie wiem od czego...
Chociaż neurochirurg w Szpitalu Bródnowskim (Dr Bujko - polecam, młody, dokładny i tłumaczy!!!) zapytał mnie kiedyś co ja takiego ciężkiego robię w życiu, że mam tak zrypany (cytat) kręgosłup.

Z największa przyjemnością powitamy nowe męskie SZYJKI (ale to zabrzmiało) w naszym kręgu

Renata
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
05-08-2009, 04:58:00

Droga Renatko ja nie pisze o noszeniu siatek bo na ten temat Tobie już napisałem ani o rodzaju wykonywanej pracy bo nie w tym istota chodzi mi o to że faceci nie umieją sie przyznać do słabości
A dla żartu to z tymi siatkami nie był bym przekonany jednak chyba coś by sie znalazło co mężczyźni dźwigają
Forumowiczka
05-08-2009, 05:37:00

Witajcie,
Renata, ja nosiłam i jeszcze trochę noszę (głównie gdy wychodzę z domu) Campa. Czy Twój wcale nie ma dziurek?
Może być Ci gorąco... .
Mój ma dziurki z przodu i z tyłu, mówiąc obrazowo, wygląda to jak durszlak, z tym, że każda dziurka ma średnicę niewiele ponad centymetr. Widziałam Camp-y z jedną, dużą, centralną dziurą z przodu ale mi się nie podobały. Widać cały opatrunek i nie czułabym się w nim bezpiecznie. A jak by mnie ktoś dźgnął w sam środek tej dziury?

Wyniki zginęły na Szaserów? Znaleźli?
Co do pań z RTG... jak poszłam po operacji zrobić kontrolne rtg (przypomnę - w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka) to był mały moment grozy bo musiałam zdjąć do badania kołnierz. Stresujący moment dlatego, że to było moje pierwsze zdjęcie kołnierza po operacji. Głowa spadnie mi z szyi czy nie ?
Nie spadła ale miałam stresik. Więc stoję przed badaniem, w środku się lekko trzęsę i słyszę jak pani od RTG tłumaczy drugiej pani (która przyprowadziła mnie na badanie) jak rewelacyjnie wychodzą SZYJKI na rtg gdy się robi zdjęcie z dużym obciążeniem rąk. Że wtedy super ujęcie wychodzi, jakby pacjent w ogóle nie miał barków. Informacja może cenna ale z mojego punktu widzenia pani wybrała fatalny moment na mówienie o obciążaniu rąk. Aż mnie zabolało . Niektórzy ludzie nie mają wyczucia.

Janusz, ja zrozumiałam, co Ty miałeś na myśli pisząc, co dźwigają mężczyźni. Nununu.... To nie waży dużo chłopie .

Moja szyjka zepsuła się też nie wiadomo od czego.
Chociaż... biorąc pod uwagę, że MĘŻCZYZNA JEST GŁOWĄ A KOBIETA SZYJĄ...

The rest is silence

Spinka
Spinka
gość
05-08-2009, 06:53:00

Ja wczoraj szybko odpadłam zrobiłam zbyt intensywny spacer i całe popołudnie złe się czułam potem jeszcze dołożyłam zbyt długim siedzeniem przed kompem i o 22 godz. byłam już grzecznie w łóżeczku . Dzisiaj już nie będę tak się eksploatować , umówiłam się z koleżanką na plotki więc grzecznie przy kawce no albo przy" pifku" . Miłego dnia dla wszystkich.
A słuchajcie Ania dała już znak życia ?????????????????
gość
05-08-2009, 06:55:00

Zapomniałam się podpisać to ja Gosieńka
Początkujący
05-08-2009, 08:31:00

Dziękuję za tak miłe i huczne powitanie

SPINE:
czytałem opinie o tym lekarzu którego tu wymienilem ale szczerze to zostal on mi polecony przez znajomych znajomych jak wiadomo nie da się przypasować do wszystkich gustów i zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony aczkolwiek w przypadku naszych chorób to niezadowolenie moze się źle skończyć.Tak jestem ze śląska obecnie pomieszkuję właśnie w Zabrzu.
A co do ostatniego pytanka to tak masz racje boję się ale nie samego zabiegu(poza tym wszystkim co opisywałem jestem tez po stanie smierci klinicznej,długo i cieżko chorowałem na astmę i szpitale itp rzeczy nie sa mi starszne) jestem kawalerem i jedyne czego się boję to to że zabieg wykluczy mnie z życia zawodowego na zbyt długo,że wywalą mnie z roboty( pracuję od kilku dni -poprzednia praca była zbyt ciężka na ten kręgosłup) i zaczna się kłopoty z utrzymaniem,spłatą kredytów itp.
Dodam tak na marginesie wiem że to głupie ale mam tatuaż na plecach właściwie to od łokcia do łokcia i przeraża mnie wizja jakis blizn na plecach wiem że odbarczanie odbywa sie od przodu ale to też niezabardzo mnie cieszy ale to juz tylko takie moje gadanie jak trzeba bedzie to sie zastanawiał nie będe.

Gosieńko;
jeszcze nie mam ucisku na rdzeń i mam nadzieję że obejdzie się bez operacji natomiast ból jaki ja posiadam jest spokojnie do zniesienie jedynie cyrk jaki mi odstawia prawa reka jest bardzo uciążliwy.

JANUSZ:
mielopatia to było rozpoznanie neurologa na skierowaniu na MR ,póki co niemam ucisku na rdzeń i kłopotów z nogami, "jedynie" nawala mi prawa ręka.

A na koniec taka mala anegdotka w odniesieniu do siatek: na lekcjach fizyki Pani wykładowczyni pokazała nam że z punktu widzenia fizyki noszenie siatek z zakupami nie jest żadna pracą
Nie pamietam dokladnie wzorów ale dla dociekliwych moge odszukać

pozdrawiam wszystkich serdecznie
Marcin
Forumowiczka
05-08-2009, 08:47:00

05-08-2009 o 10:31, furion30 :
(...) jestem kawalerem i jedyne czego się boję to to że zabieg wykluczy mnie z życia zawodowego na zbyt długo,że wywalą mnie z roboty( pracuję od kilku dni -poprzednia praca była zbyt ciężka na ten kręgosłup) i zaczna się kłopoty z utrzymaniem,spłatą kredytów itp. (...) Marcin

Gratuluję męskiego podejścia (ból i zabieg nic to, przeszedłem już niejedno ale nie mogę dopuścić do sytuacji, że będę odbierany jako nieudacznik, bo straciłem pracę).
Gdybyś nie był kawalerem, ba, gdybyś miał na utrzymaniu żonę i dzieci - byłoby lepiej?
Masz kredyty? To źle. Z Twoim stanem zdrowia nie powinieneś ich mieć. Chyba, że je musiałeś wziąć w związku z reperowaniem zdrowia, wtedy sprawa trochę się komplikuje...
Jeśli nawet stracisz pracę to co? Będzie koniec świata? Zamknij oczy i pomyśl o eksplozjach, które codziennie odbywają się w przestrzeni kosmicznej, o zagrożeniu ekologicznym Ziemi, o tym, że jutro możesz być porwany przez UFO i będą robić z Tobą nieznane eksperymenty naukowe...
I jak? Dasz radę, prawda?
Pozdrawiam,
Spinka
Spinka
Początkująca
05-08-2009, 09:04:00

witam.Mam już wystawiony urlop na cały rok Teraz mam wakacje(czyt. byczę się), od września do końca czerwca następnego roku znowu wolnea potem znowu wakacjeTylko jeszcze operacja po drodze, ale to dopiero koniec września, więc staram się nie myśleć (oczywiście tylko "się staram", bo nie da się myśleć o niczym innym!).Zazdroszczę tym, co już "PO".
Spinko, ja właśnie mam kołnierz Campa z taką dziurą z przodu, polecił mi go sprzedawca, ze rana będzie się lepiej goiła, bo będzie dostęp powietrza.zobaczymy, okaże się "w praniu", najwyżej zainwestuję w kolejna Campę, bez dziury
Czy Was też boli mocniej po nocy?Mój prawy bark najbardziej mi dokucza rano, no ito drętwienie palców jest denerwujące! pzdr.
gość
05-08-2009, 09:05:00

Spinka ależ ty masz delikatne podejście ja nie mogę normalnie w kosmos oj to ja też chcę Marcinie zwracam honor napisałeś dobrze tylko ja szybciej czytam jak myślę tak to były słowa z skierowania na rezonans tylko zastanawia mnie jedno neurolog i sie nie zna na rzeczy bo z tego co pewno już wiesz to troche ryzykowna diagnoza można pacjenta w zawał doprowadzić . Pozdrawiam Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: