Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
05-11-2012, 19:14:33

Słyszałam ,że w Krzeszowic-ach nie ma przepustek, mało zabiegów(po 4 max 5 na dzionek),a wieczory smutne...
Nie byłam ale odradzali.Ile prawdy w tym,nie wiem?
Ale trzeba pojechac a nie wydziwiać
:)
Ja mam kawał więc z moimi niestabilnymi dyskami nie ryzykuje,a też rozważałam tą opcję,ale NASZ IRECZEK przetrze szlak i miejmy nadzieje,ze podzieli się soczystymi wrażeniami.
Irek chyba nawałnice przykula w ramach rewanzu,ale ja tak z troskliwości,że bedzie Tobie smutno bez nas
tam w Krzeszowicach
Kasia
gość
05-11-2012, 20:05:25

ZCN... ja miałam robione eemg i usg aby potwierdzić tą chorobe,ale często lekarze twierdzą,że to od szyjki...a w zus-ie stwierdzili,że to nie choroba i nie biorą ją pod uwage...
gość
05-11-2012, 20:22:35

Kasiu, dam sobie radę w Krzeszowicach, wieczory będą długie ale czy smutne. Głównie chodzi mi o kąpiele siarkowe i borowinę, słyszałem, że po remoncie jest tam super, jeśli ma ktoś rozeznanie, to dwa razy lepiej niż w Zakopanem. Kasiu muszę sam spróbować, ile ludzi tyle wersji. A jak mnie nie wypuszczą to do mnie się wiara zwali. Mam w pobliżu znajomych i to rzut beretem od Kraka.
Smutno i tęskno będzie mi za Wami,
Gdy będę siedział za zamkniętymi drzwiami.
Co Wy Szyjki zrobicie bez Kraka,
Jak wrócę, poczytam, zobaczę smutek
Dopiero będzie draka
Jeszcze jestem, mam kilka spraw do załatwienie związanych z moim zdrówkiem, mogłem już jechać 16 tego m-ca, ale właśnie te sprawy i moje zdrowie.
marti, ZCN znajduje się na liście chorób zawodowych.
dobrej nocki
irek
krak62
gość
05-11-2012, 21:33:20

Możliwe,że ZCN jest na liście chorób zawodowych.Tylko co w takim przypadku zrobić? odszkodowanie od zakładu pracy? jak to udowodnić? U nas w Polsce raczej to nie przejdzie.Zresztą ja jestem już prawie rok po operacji i teraz muszę zrobić z moją szyjką bo termin się zbliża tuż,tuż..
Wtajemniczona
06-11-2012, 06:45:09

zosiu, bardzo dziękuję, na ciebie zawsze można liczyć, i już jestem mądrzejsza
mam pytanie - czy was bolą ręce na wysokości mięśnia bicepsa i trycepsa, bo mnie ostatnio bardzo, jakbym się sforsowałą na siłowni, a przecież nie ćwiczę, to jest taki ból wewnęrzny, czy on może być od szyjeczki?
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Wtajemniczona
06-11-2012, 07:42:27

O ZCN: również miałam emg,usg a po wykonaniu zabiegu odbarczenia po 3 miesiacach nie było żadnych zmian poprawy.Emg i Usg też wykazało nadal ZCN,wiec na prawą łapke nie robiłam.
Teraz po 9 miesiacach od zabiegu mam takie bóle,ze ani kubka ani siaty,jak wykonuje ćwiczenia na nadgarstki to mrówy nie mrówki i drętwienia łapek,a ból kurcze idzie mi do barków falami.
Jaki werdykt:hm to kwestia spychologi bo każdy lekarz twierdzi,ze trzeba zrobić to a inny,że tamto i kulaj sie człowieku,nawet jak jest kasa na lekarzy to i tak do końca nie wiadomo co jest grane.Ale dobrze chociaż ,że w końcu mam zrobione wszystkie rezonanse i nie muszę leczyc sie na wymyslone przez lekarzy choroby(a było tego sporo)tylko kierunek ratowanie kregosłupa i to caluśkiego.
jak ktoś bedzie miał namiary na świeży ,nieśmigany i konkretny kregosłup bez wystrzałowych przepuchlinek to prosze o konakt
Ireczku
Borowinka super! była ostatnio w szpitalu uzdr. i tam calutka byłam topiona w tym błotsku.Wspaniale jak potem nie dawałam rady wyssać tego i owego z pod paznokcji,a po takich seansie to trzeba połozyc gdzieś łepek.Niestety jeżeli miałam borowine w tym dniu to nie dane mi było łykać solanki tzn zanurzyć się i poczuc dno wanny.
A na wieczorki w szpitalu uzdr. nie narzekam.
A wieczorami(tam w Krzesz...) zawsze mozna się zajac ,Ireczka pomysły nie zawiodą.Kurcze teraz żałuje,ze nie bedę na tym turnusie :(
Kasia
Wtajemniczona
06-11-2012, 07:48:02

ZCN jest na liście chorób zawodowych!
gość
06-11-2012, 08:42:49

Cześć, to droga jaką musi przejść chory człowiek aby udowodnić, że jego choroba powstała na wskutek wykonywanej pracy
http://www.vat.pl/choroba-wypadek--pracownicy-i-zus/choroby-zawodowe--choroba-wypadek-8369/
Obecnie jednorazowe odszkodowanie z tytułu choroby zawodowej to 680 zł za każdy procent stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu.
miłego, irek
krak62
Początkująca
06-11-2012, 08:56:36

Wtajcie Kochane Szyjki! Wróciłam po operacji 2 dysków,wstawione implanty typu tzw.klatki ,Calition Peek+Tytan.Doktor mówi,że tworzywo sztuczne plus tytan. W szpitalu w Lublinie na ul.Jaczewskiego.Do domku wypisali bez przeciwbólowych,miałam 100 km do domu,jak wróciłam to myślałam,że nie wytrzymam.Zadzwoniłam do przychodni ,czy recepte wypiszą,a oni;W dniu wypisu ze szpitala w leki powinien zaopatrzyć szpital,oni mogą jutro. A mnie boli ;Dziś.Musiałam prosić znajomego lek. o recepty na jakieś leki przecwbólowe,bo te dostępne bez recepty to nie pomagały. Teraz jest w sumie z dnia na dzień lepiej.Zobaczymy dalej? Powiedziano mi że dopiero po miesiacu ćwiczenia izometryczne i ramion oraz ewentualnie basen.Czy Wy mieliscie podobnie?
Forumowicz
06-11-2012, 10:01:15

Witam bolesnych WSZYSTKICH Szyjkowców Lądowych.Nie pisałem bo zalapałem doła po rozmowie z neurochirurgiem z której nic nie wynikło jak tylko czekać.Jestem przed kolejna rozmową która odbędzie się w środe-zobaczymy z jakim skutkiem.Przeczytałem zalegle wypowiedzi i....co....?Znalazłem wypowiedz Frau Doroty..i musze napisać....!Pamietacie pisalem o mojej córce miała bóle kręgoslupa i ktoś z jej znajomych doradził jej lekarza medycyny z chin lub gdzies w poblizu,który leczy akupunkturą i masazem.Poddała sie tym zabiegom. Ból ustapił no i sporo kasy.Ból wrócił po 3 m-cach.Kiedy zaczolem chorować to malo co bym dal sie namówic ale mój lekarz pierwszego kontaktu jak i ortopeda zgodnie stwierdzili że to moze zmniejszyc ból ale bez djagnozy moze zaszkodzić-to potwierdził tez neurochirurg a w miedzyczasie Wasze wypowiedzi na forum.Teraz córka posłuchała ijuz ma zdjecie rtg i jest umówiona do neurologa-zobaczymy co u niej.Ręka prawa rwie jak rwała ,po zmianie leków moge zpać 6 godzin to moja 2 noc.Stokrotka wczesniej też mnie bolał biceps, i chyba triceps,ale po tej maści HAUTBALSAM-na nasze Żel z diabelskim pazurem ,chyba pomogło.To dzieki kolezance pracujacej w sklepie z ziołami i herbatkami.Pozdrawiam piotr

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: