Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-11-2012, 21:05:10

Asiu ja nerwy, skądże toć ja wychowanka Ks. Janusza i Anioła forumowego, wspierana przez liczne grono dyskopatyków....moje nerwy na wodzy
A na poważnie Doroto przed operacją korzystałam z terapii manualnej u doświadczonego/wykształconego fizjoterapeuty, to on mnie wysłał do neurochirurga...."ciągał", ustawiał, manipulował szyjką delikatnie ale stanowczo bym mogła na jakiś czas odłożyć jeśli nie uniknąć operacji...nie udało się....zapewniam Cię większość by chciała uniknąć tego, fajnie, że się dzielisz swoją wiedzą...
u mnie pada deszcz, zmokłam bo nie przewidziałam a byłam na spcerze
dobrego tygodnia
Początkująca
04-11-2012, 21:07:06

jednak jak ktos chce zobaczyc zapraszam na strone atlas-balansing.com ELIZABETH WESTERMANN
gość
04-11-2012, 21:10:32

Zrobiło się troche gorąco na forum; Polska czy Niemcy,ustawiać czy operować-ciekawe. Weżmy pod uwage,że to jest kręgosłup i to chodzi o mm a nie o metry naszej części ciała.Tak naprawde to każdy z nas ma chory kręgosłup,ale tylko podobne;uszkodzenie;.Ja mam ucisk na rdzeń,przepukliny,osteofity i meliopatie i mam zakaz jakiego kolwiek masażu bo może to się zakończyć tragicznie dla mnie.Pierw trzeba zlikwidować przyczyne a potem ewentualnie leczyć rehabilitacją lub nastawianiem przez kręglarz
gość
04-11-2012, 21:22:25

dorota23073 nie gniewaj się.Myślę,że jakbym ja miała taką możliwość i wiedziała,że to mi pomoże i nie będę musiała być operowana to bym skorzystała,ale skoro mój lekarz twierdzi,że operacja w trybie pilnym to muszę jemu wierzyć i modlić się,że wszystko będzie dobrze.Za tydzień idę do szpitala i decyzje już podjęłam-moim zdaniem słuszną.Najgorsze jest to,że wszyscy ci doradzają a tak naprawdą to zostajesz z ty sama jak palec...co kolwiek zrobisz to nie cofniesz czasu.Trzeba być dobrej myśli..... Spokojnej nocki wam życze
Forumowiczka
04-11-2012, 21:45:43

Wskazówka:
Metoda Atlas Balancing nie jest jednak środkiem zastępczym dla opieki lekarskiej lub diagnostyki. Trwające leczenie istniejących dolegliwości, prowadzone przez lekarza lub uzdrowiciela, nie może być przerwane lub porzucone, leczenia koniecznego w przyszłości nie wolno przesuwać. W wypadku metody AtlasPROfilax® nie chodzi o postępowanie diagnostyczne ani o terapię medyczną, nie leczy się przy jej pomocy żadnych chorób, żadnych symptomów chorobowych, żadnych dolegliwości i żadnych cierpień.
To fragment z poleconego linku. Ciekawy fragment -leczenie prowadzone przez lekarza lub UZDROWICIELA....
Dosyć wymownie świadczy o tym, że metoda z medycyną konwencjonalna ma wspólne NIC
Może na 6 przepuCHlin twojego męża działa. O dyskopatii i rzeczywistych przepuKlinach nie masz bladego pojęcia.
Coś mi się wydaje,że trollowania nadszedł czas.
Jako żywo kolejne wcielenie Giny i jej asystentów,którzy jakiś czas temu wiernie nam towarzyszyli. Z.
Forumowicz
05-11-2012, 05:30:31

Dorota jak mniemam pochodzisz z polski i w pisowni niepotrzebnie podkreślasz swoją niemieckość i nawet to nie zbyt dobrze to szczegół bo nie potrzebnie powstają antagonizmy . Gdybyś czytała to forum od początku do końca dowiedziałaś się jak kończą się praktyki pseudo kręglarzy.
Jestem Ciekawy czy Twojego męża do tej pani odesłał lekarz jeśli tak to gospodarka Niemiec schodzi na psy bo zamiast do dentysty będą odsyłać do kowala ,
Z tego co wiem w Niemczech też się operuje kręgosłupy i zapewniam nie są to małe liczby .
Pawiku zaczerwieniłem się no ale dobrze mieć takie dziecko miłe to Dziękuję
Zosia wiele burz przeszliśmy na tym forum i nie ma się czym ekscytować spokojnie jesteś tak jak pisze naszym wspaniałym Aniołem
ks Janusz
Wtajemniczona
05-11-2012, 06:23:33

hej zosia, to ty wszystko wiesz o Zusie, i ja tez mam pytanko, czy zwolnenie szpitalne czy tez poszpitalne jest platne w 100 procentach czy w osiemdziesieciu, bo ja prowadze sama dzialalnosc, skladke place w wysokosci 980 zl miesiecznie i teraz zus wyplacil mi za zwolnenie 1300 zl za caly miesiac po szpitalu, jezeli mozesz to odpisz albo podaj jakąs ustawe to sama sproboje sie dowiedziec ile powinni mi zaplacic, oraz mam jeszcze jedno pytanie dotyczace tych 180 dni czy jezeli teraz wezme zwolnebnie od rodzinnego na przeziebienie a miniepare dni jak mi sie zwolnienie na kregoslup skonczylo to jest ciaglosc? pisalas te ze po przerwie 60 dni jakos inaczej sie liczy plis pomóż...
a co do mieszania na forum, no cóz są ludzie którzy to robią za pieniądze działą to tak jak tajemiczny klien t, wchodzisz wpisujesz posty i masz od tego placone, wiem że niektorzy nieżle nawet zarabiaja a wchodza na wszystkie mozliwe fora, maja jeszcze mega prowizje za polecanie urzadzen i t d
ja jestem na takie zachowania przeczulona , bo najgorzej jak ktos pisze ze jego mama, kolezanka, mąż, żona tak cudownie ozdrowieli i tu cos tam wymienia....
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
gość
05-11-2012, 09:49:17

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz
Niemieckie metody nam wprowadzał.
Uzdrowicieli się skończył czas
Nikt nas tu nie podzieli.
Atlas Balancing? Nie!! Wolę dancing!!!
Oraz metody już sprawdzone,
Nie na wujku(z wehrmachtu) lecz na samym sobie.
Szyjki maju tu doradców swoich
Którzy cierpieniem okupili wiele,
To są prawdziwi przyjaciele.
Pytanie do Szyjek które miały, mają ZCN. Czy starał się ktoś z Was o odszkodowanie z tytułu choroby zawodowej i z jakim skutkiem.
Dorota, każda metoda jest dobra, jeżeli przynosi oczekiwane skutki. Wybacz, że zostałeś tak przyjęta. Wpadasz na forum i na zasadzie - jedna baba drugiej babie, starasz się coś udowodnić. W necie pełno jest "cudotwórców" twierdzących, że ich metody są super, jakieś wyciągi, pętle itp. Papier przyjmie wszystko, gdzie konkrety.
Ewa, potwierdzam całkowicie to co pisałem. Pisz dalej masz talent.
Kur..ski dzień dzisiaj wszystko boli, jutro jadę po Atlas (świata), aby wybrać kraj gdzie durniów brak.
miłego
irek
krak62
Początkująca
05-11-2012, 09:53:27

po pierwsze nie mam cioci w Niemczech która to robi a po drugie w moim przypadku to pomogło i dalej będe to popierać każdy ma szanse spróbować my sprubowaliśmy i pomogło pozdrawiam
Forumowiczka
05-11-2012, 09:54:26

Stokrotko jam amator nie ekspert
ZUS znam tylko z kontaktu pacjent-orzecznk.
Podczas zwolnienia zasiłek jest naliczany za każdy dzień-święto,sobota,niedziela.
Tyle wyszukałam
Wysokość zasiłku chorobowego wynosi 80% wynagrodzenia lub przychodu stanowiącego podstawę jego wymiaru.
Zasiłek chorobowy za okres pobytu w szpitalu przysługuje w wysokości 70% podstawy wymiaru. Od 1 stycznia 2011 r. w przypadku pracownika, który ukończył 50 rok życia, począwszy od następnego roku kalendarzowego po roku, w którym ukończył 50 rok życia, miesięczny zasiłek chorobowy za okres pobytu w szpitalu od 15 do 33 dnia niezdolności do pracy w roku kalendarzowym wynosi 80% podstawy wymiaru zasiłku. Prawo do zasiłku chorobowego w wysokości 80% podstawy wymiaru w związku z pobytem w szpitalu mają także osoby ubezpieczone niebędące pracownikami, do których ma zastosowanie art. 92 Kodeksu pracy, tj. osoby wykonujące pracę nakładczą oraz osoby odbywające służbę zastępczą.
Jeżeli przyczyną niezdolności do pracy jest wypadek przy pracy, w drodze do pracy lub z pracy albo choroba zawodowa lub też przypada na okres ciąży, a także jeżeli niezdolność do pracy powstała wskutek poddania się niezbędnym badaniom lekarskim przewidzianym dla kandydatów na dawców komórek, tkanek i narządów albo zabiegowi pobrania komórek, tkanek i narządów - zasiłek chorobowy przysługuje w wysokości 100% podstawy wymiaru (także za okres pobytu w szpitalu
http://www.zwolnienielekarskie.pl/
Tu jest sporo odpowiedzi na pytania związane z zasiłkiem chorobowym.
Z przepisów ZUS wynika, że zwolnienie z powodu innej choroby jeżeli jest przerwa przynajmniej jednodniowa nie stanowi ciągłości ale nie zbadane są interpretacje ZUS w tej kwestii. To nie jest łatwy ,,przeciwnik"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: