Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
25-10-2012, 10:52:22

Jeśli ktoś coś wie o Elblągu to napiszcie proszę.
Iwa
gość
25-10-2012, 10:56:32

Ja też byłam operowana w Elblągu przez dr Kowalinę. Gdybym jeszcze raz musiała podejmować decyzję o operacji, to z czystym sumieniem wybrałabym ten sam szpital i tego samego lekarza. Opieka super, lekarze i pielęgniarki wspaniali.
A co do kołnierza. Noszę go cały czas, bo tkie mam zalecenia lekarskie.
Początkująca
25-10-2012, 11:55:35

Aga.
Dzięki za odpowiedź. Uspokaja mnie Twoja opinia, a jest mi to teraz bardzo potrzebne. Jeśli możesz, to napisz proszę jak długo przebywałaś w szpitalu, w jakiej części miasta znajduje się szpital. Byłam tylko u doktora przy ulicy Dworcowej. Czy szpital znajduje się daleko od dworca?
Jaki kołnierz nosisz? Pozdrawiam serdecznie.
Iwa
gość
25-10-2012, 12:00:25

Witajcie,
moja mama była operowana w Elblągu przez dr Kowalinę, zadowolona z opieki i w szpitalu i tej po (kontrole).
Agnieszko jestem 3 m-ce PO (proteza ruchoma), kilka dni temu usłyszałam skarżąc się na bóle ręki, ramienia, szyi, że jeżeli rdzeń był mocno, długo uciśnięty to boleć może nawet do 2 lat pomyśl jak to było u Ciebie PRZED.
W nocy też mi drętwieją ręce a przy "dłuższym używaniu ręki" mrowi, drętwieje nawet w dzień, obserwuj się, może to tylko w określonej pozycji...
Ale zaznaczam, że się nie znam sama szuklałm konsultacji bo się denerwowałam...oto co usłyszałam, tylko w moim wypadku może być kiepski kolejny poziom...ale pan dr powiedział, że niestety rdzeń i korzenie długo się regenerują...
pozdrawiam
gość
25-10-2012, 12:04:00

A Buraczek.....ostatnio rąbały mnie żebra prawe przez 3 tyg. jak się nie ruszałam uchodziło, potem gorzej, w nocy przesypiałam 2-3 godz. i tak do rana rąbało...usłyszałam ostatni szyjny lub 1 piersiowy na szczęście minęło, mam nadzieję że to tylko taki epizod
gość
25-10-2012, 12:30:13

Mnie rąbie bark i to tak że nie mogę podnieść łapki do góry...
Lidia, ja mam na 10.20 i też kazano mi być wcześniej. Będę jeszcze potwierdzać czy aby na 100%, bo nic nie wiem po tym wypadku z tomografem. To spotkamy się ;)
Pozdrowionka :)
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.
gość
25-10-2012, 12:43:44

krak62 2012-10-24 13:54:05 KOMUNIKAT, do wszystkich a w szczególności do " Szyjek z Kraka". Zapraszam na juro Rynek Główny godzina 12,00 spotkajmy się koło Adasia by wspomóc trębacza z Wierzy Mariackiej.
Rano idę do poradni bólu, trzeba jakoś ten ból uśmierzyć i poprawić samopoczucie, następny dzień wizyta u neurochirurga.
Kto za, nie ma sprzeciwu
irek
hmm szkoda że ąz prawie 370 km mnie od tego rynku i Adasia dzieli tak lubie ten Kraków , ale niestey ciut km do pkonania. a ostanio jak z niego wracałam zarobiłam prezencik od Inspekcji w postaci madaciku ;)/ Ale pobyt w Kraku był bezcenny ;) co tam mandacik ;) Pozdrawiam i miłych wrażeń ze spotkania;)
EDI
Forumowiczka
25-10-2012, 13:49:25

hejka :)
a propos "rąbania" w plecach - tak jak przewidywałam powolutku przechodzi, natomiast zaskoczyło mnie to miejsce "rąbania" (ale mi się to wasze słowo podoba :) )
Po prostu nie spodziewałam się że na tej wysokości może coś się dziać - przecież tam są jeszcze żebra. Ostatnie bo ostatnie ale jest jednak sztywno.
chyba ze to faktycznie było jakieś a'la ścięgno/mięsień, chociaż po tych przygodach z neurochirurgami wszystko kojarzy mi się tak samo :)
papa Asia
Początkująca
25-10-2012, 18:39:12

Witam wszystkich.We wtorek odebrałam wyniki z rezonasu magnetycznego a wczoraj byłam u lekarza ortopedy w znanym szpitalu.Pytanie o zgodę na operację i mój szok ?Już, tak szybko mam się decydowac?Oczekiwanie 2 lub3 miesiące.Ulga, bo w tym czasie mam już planowaną operację tarczycy, a po powrocie do domu zaraz na internet i znalazłam WAS.Wiem że decyzję muszę podjąc sama ale liczę na wasze wskazówki.A to moje mr:
wyrównanie fizjologicznej lordozy szyjnej z kyfotycznym ustawieniem trzonów kregów od c3 do c7.Obniżenie wysokości przestrzeni miedzykręgowych c4-c5 i c5-c6 zaburzenia uwodnienia krążków, wyostrzenia na przednio-bocznych i tylnych krawędziach trzonów kręgów od c4 do c7 , zwężenie przestrzeni płynowej przedrdzeniowej od c5 do c7, wąska przestrzeń zardzeniowa w odcinku szyjnym.
c3-c4 i c4-c5 obwodowe rozlużnienie pierścienia włóknistego modelujące od przodu worek oponowy ze spłyceniem obu zachyłków bocznych.
c5-c6 szeropodstawna, tylna przepuklina uciskająca od przodu worek oponowy ze znacznym spłyceniem zachyłków bocznych, uszkodzenie włókień pierścienia włóknistego w części tylnej.Zachyłki boczne znacznie zwężają osteofity na tylno-bocznych krawędziach, rdzeń kręgowy na tym poziomie modelowany w części przedniej z cechami niewielkiego obrzęku.
c6-c7 szerokopodstawna ,tylna, centralno-lewoboczna przepuklina uciskająca od przodu worek oponowy, oraz modelująca w części przednio-lewobocznej rdzeń kręgowy.Znacznie zwężony zachyłek boczny lewy przez zmiany dyskopatyczne oraz osteofity na tylnych krawędziach.Odcinkowy ucisk korzenia nerwowego po stronie lewej.
Teraz mam zlecone;fonoforeza,laser,tlen,masaż ręczny
Wtajemniczona
26-10-2012, 04:15:14

suria witaj w gronie szyjek
ja też jestem przedoperacyjna
ale mnie dr zakazał jakicholwiek rechabilitacji, bo wg niego może to przynieść wiecej szkody niz korzyści, co do zderzenia z faktem , tez to przezyłam szokowo, jak każdy z nas, ale to natychmiast to jest kilka miesięcy czekania i człowiek sie z myślą oswaja, dobrze że najpierw podleczysz lub wyleczysz tarczycę bo wiem że ssprawa tarczycy jest bardzo ważna przy operacji w długiej narkozie, ale wiadomo leczą nas lekarze a nie znachorzy i będzie dobrze. Napisz jakie masz dolegligości, co cie boli ,bo opis rezonansu to prawie taki jak i nas pozostałych
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: