Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
27-09-2012, 20:48:49

Moze troche za mocno altak sie czuje .U mnie jest inaczej przepukliny sa z prawej strony więc siedzę i leżę na siedząco marzę by polożyć sie na wznak i usnać bez bólu i obudzić się bez b€lu. Raz tak spróbowalem 1 godz. i pozamiatalo mna dostalem gwozdziem miedzy lopatkę a kregoslup pare godzin.No ale jest jak jest.
Forumowicz
28-09-2012, 13:00:22

Witajcie Szyjki
Coś mi się wydaje że całe towarzystwo w rozjazdach nie piszecie ?
Zosia Bogna Anie i inne panie Irek Piotrek i panowie
gdzieście sie zaszyli cisza jak w kości ole .
Ja po rybo braniu i grzybobraniu czuję sie lepiej (lepiej nie mówić ) czekam w konfesjonale na grzeszne duszyczki a pokut mam mnóstwo
ks Janusz
gość
28-09-2012, 13:33:25

Wielebny widzę nie próżnuje nam tutaj :P:P
U mnie lipa jak była, tak jest. Upór zwyciężył i jeszcze leżę w domku. No ale chyba niedługo czas na decyzje...
Pozdrawiam z wietrznej Warszawy :)
Forumowicz
28-09-2012, 14:22:39

Żyje mialem trochę ruchu w glowie, ti pokierowac rodzina by udalo im sie poprawnie załatwic leki i dpdatki,byli u lekarza 3 razy bo czegos tam zabrakło na recepcie ,a,traz trzeba bedzie jeszcze w poniedzialek spowrotem bo zlecenie niepelne.Tyle techniki, a rwie jak ch..........a,ale na razie daje rade i jestem dzis dluzej na forum mysle ze do wieczora
Forumowicz
28-09-2012, 14:24:08

Zapewne decyzja o operacji czy tak
Początkująca
28-09-2012, 15:18:16

Witajcie
Wczoraj minął mi drugi miesiąc od operacji !!!!
Jest do wytrzymania, maść Metindol trochę pomaga, a wczoraj kupiłam w lidlu urządzenie do stymulacji mięśni(99zł).
Jest to giglanie prądzikiem ale ma trzy programy a każdy z nich po kilka jeszcze do wyboru, wypróbowałam taki TENS do uśmierzania przewlekłego bólu, przynosi ulgę - naprawdę.
Pojechałam z tym do przychodni rehabilitacyjnej kazali stosować jak najbardziej nawet dwa razy dziennie przez 10 dni potem przerwa.
Pozdrawiam Ewa
Forumowicz
28-09-2012, 15:29:10

Powiedz jak go stosujesz.J przed operacja, alle warto wiedziec wiecej
Forumowicz
28-09-2012, 16:09:59

Sprawa rozwodowa.
Sędzia pyta (wciąż) żony: - Nie rozumiem: o co ma pani pretensje do męża?
Przecież mają państwo wszystko: dom, dzieci, samochody...
- Wysoki Sądzie, on mnie nie zadowala!
Kobiecy głos z sali:- Wszystkie zadowala, a jej nie!
Męski głos z sali: - Jej to nikt nie zadowoli...
> > >>> *** *** *** *** ***
Przychodzi pacjent do doktora:
- Panie doktorze czy można wyleczyć owsiki ?
- A co? kaszlą?
> > >>> ***
Mąż wraca późno z domu.
Żona już leży w łóżku, więc mąż szybko się rozbiera i do niej.
Żona:
- Nie zaczynaj dzisiaj. Boli mnie głowa.
- Zmówiłyście się dzisiaj, czy co do jasnej cholery ?!
> > >>> ***
Blondynce dzwoni telefon w torebce.
Grzebie, grzebie i po chwili niepowodzeń mówi:
- No tak, pewnie zgubiłam
> > >>> ***
Na dyskotece Jasiu podchodzi do siedzącej dziewczynki i pyta:
- Zatańczysz?
- Tak.
- To dobrze bo nie mam gdzie usiąść.
> > >>> ***
- Ile będę zarabiał? - pyta młody człowiek podejmujący pierwszą w życiu pracę.
- Na początek dostanie pan sześćset złotych, ale później będzie pan mógł zarobić dużo więcej.
- Doskonale - ucieszył się młodzieniec - to ja przyjdę później.
> > >>> ***
Kobieta ma w życiu trzy okresy: w pierwszym działa na nerwy ojcu, w drugim mężowi, w trzecim zięciowi.
> > >>> ***
Mąż do żony:
- Taka piękna pogoda, a ty męczysz się myciem podłogi. Wyszłabyś lepiej na dwór i umyła samochód...
> > >>> ***
Młoda mężatka rok Po ślubie przychodzi do lekarza. Skarży się, że nie może zajść w ciążę.
- Proszę się rozebrać - mówi lekarz.
- Panie doktorze, Pan jest miły, ale pierwsze dziecko wolałabym mieć jednak z mężem..
==========
- Chciałabym coś praktycznego do pokoju dziennego - mówi kobieta w sklepie z dywanami.
- A ile Pani ma dzieci?
- Sześcioro.
- To najpraktyczniejszy byłby asfalt.
===========
Do domu bogatego małżeństwa wtargnęli rabusie.
"Złoto jest?" - pytają.
" Jest "- mówi mąż, "- 100 kilo."
"To nie gadaj, tylko dawaj!"
Mąż odwraca się w stronę sypialni i głośno woła:
" Krysiu, złoto moje, wstawaj! Przyszli po ciebie! "
=========
Przychodzi facet do seksuologa. Ten go pyta:
- Kiedy miał pan ostatnio stosunek ?
- Oj panie doktorze tak dawno, ze nie pamiętam. Zadzwonię do żony, może ona wie.
Wykręca numer i mówi:
- Zosiu , kiedy ostatni raz uprawialiśmy seks?
- A kto mówi?
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
28-09-2012, 16:59:21

Niezle.Teraz przeczytalem, mialem wizyte chifa trzeba bylo troche wymienic poglady. Jestem pewny ze aby przetrwać ten czs MUSIMY MIEĆ MOTYWACJĘ DO TRWAŁEGO ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW.Napewno ich nie przeskoczę.
Forumowiczka
28-09-2012, 18:32:35

Ewa gratulacje z okazji malej rocznicy :)
Ja 4 października będę świętować rok PO. Juz niedługo ....
ale na razie wpadłam tylko po nową porcję lodu na głowę bo rozkręciła mi się migrena i boli okrutnie... niestety. Wracam grzecznie do łóżeczka w ciemnym pokoju. Teraz nawet ekran monitora jest jak tysiące szpilek wbitych w oczy, a połowę głowy chętnie bym na najbliższy dzień gdzieś oddała na przechowanie, bo wytrzymać się już nie da tego łupania....
pa
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: