Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-06-2012, 07:53:05

Halinko odpoczywaj, oddychaj jodem i spaceruj z mewami Dobrego pobytu i wracaj do nas. Pozdrawiam serdecznie.
PS. Piłka powiadasz? Super. Może Marcin się wypowie w tym temacie. Jakoś się obawiam, że stracę równowagę i pozamiatam implanty....a może nie?
Bogna
Forumowicz
07-06-2012, 08:06:01

Halinko miłego pobytu odpoczywaj nie zaprzątaj sobie głowy przyziemnymi sprawami jak mąż będzie wkurzał to kąpiel w morskich falach przy 12 st odstresuje go
Ty zaś nabieraj dobrych i pozytywnych fal abyś do nas mogła wrócić jak najszybciej i z dobrym humorem CZEKAMY
ks Janusz
Forumowicz
07-06-2012, 08:12:06

Bogna ta piłka musi być odpowiednia do wzrostu po za tym siedząc na niej trzeba pamiętać o stabilności miednicy na początku to trudne ale nie szkodliwe jest też pomocna w ćwiczeniach . Jakoś mi umknęło ile Ty jesteś czasu po?
bo nie wszystko jeszcze być może można wykonywać chociaż siedzenie na pewno nie zaszkodzi lecz dobrze naprawdę dobrze trzeba pamiętać o stabilności miednicy i napinaniu mięśni brzucha
Pozdrawiam
ks Janusz
Forumowicz
07-06-2012, 16:52:40

co to? Dzisiaj jeszcze wszyscy na procesji?
> Jedzie ksiądz przez małą mieścinę, na głównym skrzyżowaniu, tuż przed drzwiami komendy policji leży rozjechany pies. Ksiądz zdegustowany brakiem reakcji zatrzymuje auto, wchodzi na komendę i mówi:
> - Panowie chciałem zwrócić uwagę, że przed waszymi drzwiami leży rozjechany pies i zero reakcji z waszej strony!
> Na to gliniarz głupio się zaśmiał i mówi:
> - Ja myślałem, że to wy jesteście od pogrzebów.
> Ksiądz na to też z ironicznym uśmiechem:
> - Przyszedłem zawiadomić najbliższą rodzinę.
ks Janusz
gość
07-06-2012, 18:17:33

Janusz, jestem nawet po dwóch procesjach!
Ta druga to była rodzinna do parku, później na lody i wróciłam niedawno padnięta.
Rozbolała mnie głowa, wzięłam procha i czekam na zbawienną ulgę. Chyba za dużo było wrażeń, powietrza, ale też coś znowu lezie z zachodu, bo nie tylko ja skarżę się dzisiaj po południu na ból.
Ale chciałam zastosować się (w ramach relaksu) do poniższych wskazówek ze wspaniałej książki i było zbyt za dużo tego
„Regeneracja oznacza:
Z każdym nowym dniem budzić się z coraz świeższą zdolnością widzenia wszystkiego zawsze tak, jak po raz pierwszy.
Rób, jeżeli możesz, coś odrębnego od zwykłego trybu życia!
Zjedz jeden obiad poza domem, śpij w innym łóżku, noś najlepsze suknie, obierz inną drogę z biura lub warsztatu, przemocz nogi, pij herbatę jeśli pijałeś kawę lub odwrotnie, spoć się i zjedz coś takiego, czego przedtem nie jadałeś”.
Fragm..”Sekrety szczęścia” ks. M. Nowak
Pozdrawiam Wszystkich
Aniu, fajnie że już wróciłaś z kuracji wypoczęta i odmieniona. Napisz wrażenia
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Początkująca
07-06-2012, 19:44:25

Ja Ja byłam przerabiana w Opolu
Joa
Początkująca
07-06-2012, 20:03:27

anTosiu,
w Jeleniej Górze- Cieplicach było mi jak w niebie...
Moje zabiegi to: okłady borowinowe, kąpiele solankowe, laser, masaż suchy, lampy rozgrzewające na lędźwie i oczywiście ćwiczenia korekcyjne. Plus powietrze górskie i widok z okna na Śnieżne Kotły... Coś pięknego. Miałam pokój jednoosobowy do którego nie dopłacałam bo poszpitalne. Byłam po raz pierwszy w sanatorium i nie pojechałabym, gdyby nie podpowiedzi tu na forum jak to załatwić (serdeczne dzięki), bo moja doktor była niezbyt przychylnie do tego nastawiona. Wprowadziła mnie w błąd, powiedziała, że będę czekała 2 lata, pojechałam po 6 miesiącach.
Ale trzeba zejść na ziemię i wracać do rzeczywistości.
Podoba mi się kawał z psem muszę go sprzedać...
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
Ania z Olsztyna
Forumowicz
07-06-2012, 20:23:20

anTosiu dwie procesje to sie chwali ale te lody bez mojej osoby a to teraz mi narobiłaś smaku chyba zjem szynkowe lody
Joa bardziej mnie interesowało kiedy lub jaki czas temu
ks Janusz
gość
07-06-2012, 21:03:52

Janusz - dzisiaj minęło lub właśnie mija 7 tygodni po...implanty na 2 poziomach...mój neurochirurg nakazał nie szaleć, 12 czerwca mam 2, kontrolną wizytę, myślę, że zrobi badanie MR, coś wspominał o tym podczas rozmowy telefonicznej. Tak naprawdę sądziłam, że włączy mi rehabilitację ale powiedział, że nie bo jeszcze nie czas. Nie wiem zatem czy mi już coś więcej wolno. Nic się nie dzieje. Jest bez bólu i ciągnie mnie do życia oj ciągnie ale czytając to co forumowicze napisali włączyłam ostre hamowanie i jadę na nawigacji zapodanej przez Zosią, Halinkę anTosię oraz innych forumowiczów. Nie wiem czy m przysługuje sanatorium i kiedy, kto mnie skieruje lub nie. Jestem jak zagubiona we mgle ale szczęśliwa - nie boli, nie gubię niczego z rąk i mam własny prawy bark oraz uśmiech na pysiu. Jak będzie - nie wiem. Jestem dobrej myśli.
Bogna
Forumowicz
08-06-2012, 06:49:59

Bogna siedem tygodni nie za wiele jak czytasz więc wiesz że trzeba niezwykłej delikatności i pokory wobec siebie !!!!!! Tak na rehabilitacje jest jeszcze trochę czasu zanim zaczniesz powinna być ona poprzedzona izometria a dopiero po jakimś czasie można zacząć myśleć o zwiększaniu stopnia trudności ćwiczeń . Na wizycie u neurochirurga możesz poprosić o skierowanie na rehabilitacje na druku NFZ celem usprawnienia i to w przeciągu pół roku powinno być złożone w NFZ lub możesz na skierowaniu takim jak do szpitala otrzymać też skierowanie ale musisz podać do jakiego szpitala chcesz to złożyć czyli znać dokładna nazwę wraz z adresem i na tym skierowaniu powinno być zaznaczone cito usprawnienie . No chyba tą mgłę rozjaśniła Tobie Zosia Halinka anTosia powinnaś wziąć sobie do serca przestrogi , ja wiem że gdy nic nie boli najlepiej przeniosło by się góry nad morze, ale trzeba rozwagi !!!!!!!!! Dorze ze uśmiech na twarzy jest to ważne i potrzebne w rekonwalescencji .
Pozdrawiam
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: