Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
15-09-2020, 08:40:56

Dorka1616 2020-09-14 21:45:47
Daagula, zawsze to razniej jak jakaś wariatka rozbawia sztywne towarzystwo narazie ganiam wszystkim po zakupy do sklepiku szpitalnegociekawa jestem czy potem oni tak będą dbać o mnie
Będą.
Towarzystwo "szpitalne" zawsze jest pozytywnie nastawione i pomocne.
Ja byłem opiekunem chłopaka który był pobity kijem bejsbolowym po głowie. Miał trepanację czaszki. Zachowywał się w miarę normalnie ale nie mówił. Uczył się mówić. Palił papierosy więc co on na cygara to ja z nim coby się nie zagubił. Opiekun przecież byłem.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Wtajemniczona
15-09-2020, 10:04:58

Dorka, ja myślałam że już po operacji, a Ty się zasiedziałaś hihi :) wszyscy pewnie czekają na wieści.
Ja z kolei jutro jadę do kolejnego neurochirurga po kolejną opinię i zobaczymy. W międzyczasie ćwiczę, spaceruję i staram się myśleć pozytywnie.
Iza50 pisalaś, że masz termin za 2 lata - w Zielonej Górze z pilnym skierowaniem mam 3,5 roku :D
Miłego dnia wszystkim :)
Początkująca
15-09-2020, 17:15:28

KasiaSwiebodzin 2020-09-15 12:04:58
Dorka, ja myślałam że już po operacji, a Ty się zasiedziałaś hihi :) wszyscy pewnie czekają na wieści.
Ja z kolei jutro jadę do kolejnego neurochirurga po kolejną opinię i zobaczymy. W międzyczasie ćwiczę, spaceruję i staram się myśleć pozytywnie.
Iza50 pisalaś, że masz termin za 2 lata - w Zielonej Górze z pilnym skierowaniem mam 3,5 roku :D
Miłego dnia wszystkim :)
Póki co staram się rehabilitować,choć w małej miejscowości trudno o dobrych rehabilitantów ,możliwości są ograniczone.Nasz szpital też nie oferuje zbyt wielu zabiegów...jestem po trzech konsultacjach u neurochirurgów.Jade jeszcze na dwie kolejne,zobaczymy co oni powiedzą.
Forumowiczka
15-09-2020, 17:58:32

Powiem wam, że wcale mi tu nie jest źle. Czuję się jak promotorka, ludzie tu przychodzący nie maja totalnego pojecia o zabiegach jakie mają przejśc i jakie już przeszli. Poprostu jakaś masakra. Wiec, jak mogę odpowiadam na każde pytanie. Oczywiście z mojego doświadczenia. A ciekawostką jest to, że jako jedyna osoba od piątku na oddziele mam zabieg na odcinek szyjny. Reszta to sama ledzwiowka. Taki rodzynek ze mnie. No jeszcze tylko noc przedemną i koniec czekania. Potem to już z górki, a potem znów pod górkę. Wiecie doskonale o czym mówię, bo to już za wami. Ale co tam, tak łatwo się nie dam. Pozdrawiam wszystkich. Odezwę się już po
Wtajemniczona
16-09-2020, 15:53:34

Hej
Pisałam wczoraj tutaj ze dwa razy i nie widać nic :/ też tak macie?
Wróciłam od neurochirurga i mam skierowanie na operację, prawdopodobnie od razu 3 poziomy. Nawet nie chcę myśleć o tym. Mam czekać, aż zadzwonią ze szpitala i sami podadzą termin.
Iza a co mówią neurochirurdzy? Wszyscy chcą operować? U mnie jeden chciał tylko jeden poziom robić, a drugi z kolei więcej (podobnie mi mówił też neurolog).
Kawo czy Ty np możesz jeździć już na rowerze albo uprawiać sporty po takiej operacji?
Początkująca
16-09-2020, 17:28:49

KasiaSwiebodzin 2020-09-16 17:53:34
Hej
Pisałam wczoraj tutaj ze dwa razy i nie widać nic :/ też tak macie?
Wróciłam od neurochirurga i mam skierowanie na operację, prawdopodobnie od razu 3 poziomy. Nawet nie chcę myśleć o tym. Mam czekać, aż zadzwonią ze szpitala i sami podadzą termin.
Iza a co mówią neurochirurdzy? Wszyscy chcą operować? U mnie jeden chciał tylko jeden poziom robić, a drugi z kolei więcej (podobnie mi mówił też neurolog).
Kawo czy Ty np możesz jeździć już na rowerze albo uprawiać sporty po takiej operacji?
Dwóch mówiło o operacji,poziomy c4 c5 bo tam największe zmiany,choć z rezonansu wynika ,ze jest tych poziomów więcej.Od jednego dostałam już skierowanie(szpital Jurasza),drugi zaproponował prywatnie za ponad 20
tys. 🙂
5.10 jadę do doktora Gasińskiego na konsultacje a 21 do Śniegockiego.
Mam potworne zawroty głowy,sztywność potylicy i kurcze chyba coś zaczyna się w lędźwiowym...Bardzo to wszystko męczące 😕
Forumowiczka
16-09-2020, 17:45:18

U mnie też cała szyjka w rozsypce a operacja przewidywana tylko na jednym poziomie,tym najgorszym. Chociaż na dwoch mam ekstruzje....
Dorka czekamy na wieści pewnie już dawno jesteś po :)
gość
16-09-2020, 18:56:14

Witajcie
Ja dzis miałam wizytę kontrolną. Wszystko jest ok, bóle mieszczą się w normie. Dostałam skierowanie na rehabilitację, ale ukierunkowana tylko na poprawę sprawności prawej ręki, z którą miałam największy kłopot przed zabiegiem. Ja też mam szyje w rozsypce niestety, mam jeszcze dwie mniejsze przepukliny, na innych poziomach. Jeden lekarz proponował dwa poziomy, ale później dwaj inni lekarze uznali, że wystarczy zrobić jeden najgorszy narazie
gość
16-09-2020, 18:59:18

Zapomniałam się podpisać
Ten post wyżej to Nataleo.
Dorka pewnie dochodzi do siebie po narkozie. Ja przespałam prawie cała pierwsza dobę po operacji
Forumowicz
16-09-2020, 19:39:33

Do KasiaSwiebodzin.
Na rowerze nie jeżdżę - roweru nie mam. Jednak myślę, że na 102 % mógłbym. Tak myślę. Inne sporty to w moim wydaniu - godziny marsz. Być może rozpocznę basen ale po ostatnim pływaniu miałem mocne zawroty głowy połączone z ogólnym dyskom***m. Jakoś z rererwą podchodzę do "sportów". Wystarcza mi wyjazd na wieś do mojej posiadłości. Dom na działce 1,07 ha . Działka w terenie górzystym. Jest gimnastyki i sportu aż nadto.
Konkludując - sport nie jest dla mnie problemem. Poza biegiem, większych ograniczeń nie spostrzegam.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: