Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-04-2020, 11:38:11

Niestety można powiedzieć że przez 5 lat było go mniej bo byłem kierowca .
gość
15-04-2020, 12:26:52

No i mialem kolizje z dzikiem samochodem . Dachowalem ale to było 4 lata temu i wtedy nie było żadnych problemów bólów.
Wtajemniczony
15-04-2020, 14:20:55

No to raczej konsekwencja tych kolizji. U mnie też po latach wyszło. Najlepiej pogadać z neurochirurgiem, który operuje a nie z teoretykiem, który w życiu skalpela w rękach nie trzymał. Co do neurochirurgów to wg mnie im mniej gwiazdorzenia tym więcej fachowości. W szpitalu na temat gwiazdorów się na słuchałem.
gość
15-04-2020, 15:19:08

Jak narazie to rozmawiałem z fizjoterapeutą który mi powiedział że przy tym opisie będą proponować operacje ale odradza . Teraz trzeba czekać aż zmieni się ta sytuacja z wirusem .
gość
15-04-2020, 20:26:36

Ja swoj przypadek omawialem z na prawde dobrymi 2 neurochirurgami i jednym neurologiem, i wszyscy mowia to samo nie ma tu nic do operacji tylko cwiczenia i rehabilitacja. Jak na razie nic nie pomaga. Pytanie do was czy ktos z was mial podobny objaw. Nagle doslownie 1 sekundowe strzaly, jakby ostry bol, prad od karku do mostka lub miedzy lopatki w roznych sytuacjach.?Pojawia sie to czasami, raz na pare dni a czasami 2 razy dziennie.
Forumowicz
15-04-2020, 20:58:48

Panowie gość i gość.
Ciężko nadążyć który z was pisze. Podpiszcie się pod treścią wypowiedzi lub zarejestrujcie. Będzie łatwiej.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Początkujący
16-04-2020, 09:07:12

Ja już się zarejestrowałem się ten co ma 26 lat .
Początkująca
18-04-2020, 20:58:58

Panowie Tomek i Gość ciężko coś doradzić, a teraz w dobie koronawirusa to już w ogóle.... Ja miałam w ciągu 14 mies. 2 operacje szyi, ostatnia 25 lutego. I dziękuję Bogu, że jest jak na razie ok, bo mój szpital przekształcono w jednoimienny i zero kontaktu jest, żadnych wizyt pooperacyjnych, mój operator miał dzwonić 25 marca ale nadal cisza. Mojego neurologa też nie ma. Tylko rodzinny przepisuje mi co 2 tyg. L 4, w dodatku z 1, bo ponoć teraz mają taki prikaz... Z doświadczenia napiszę, że jeśli się trafi na doświadczonego w praktyce neurochirurga i on bez gdybań powie "operacja", to można mu zaufać.
Pozdrawiam.
7.12.2018 stabilizacja c6/c7 25.02.2020 stabilizacja c5/c6
Początkujący
18-04-2020, 21:06:54

Mam ucisk na korzeń nerwowy i strasznie palą mnie stopy jakby żelazko było do nich przyłożone. Miał tak ktoś ??
Wtajemniczony
19-04-2020, 07:43:35

Ja miałem chyba podobnie jak KAWO - wszystko było u mnie konsekwencją wypadków. Też obawiałem się operacji bo to przecież kręgosłup i blisko rdzenia i w ogóle. Jednak życie z ciągłym bólem (czasem przez więcej niż pół roku) to nic fajnego. Czasem po prostu nie mamy wyjścia. Warto poświęcić trochę czasu i poczytać ten wątek od początku. Rehabilitacja kręgosłupa szyjnego to delikatna sprawa i mi neurochirurg przy moim przypadku rehabilitację zdecydowanie odradził.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: