Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
24-03-2020, 12:34:34

kawo 2020-03-24 12:03:33
Bidusia81 2020-03-24 10:57:27
Nooooo....i teraz nagle się okazało, że wszelkie sprawy w każdym praktycznie urzędzie możemy załatwić online albo telefonicznie to po co tyle pracowników w urzędach, ZUS itp
Bidusia.
Nie do końca masz rację. Ja od lat w zasadzie nie byłem fizycznie w urzędzie. Wszystko załatwiam poprzez "profil zaufany" lub klucz kwalifikowany. To tylko nasze fizyczne przyzwyczajenie ( nas i urzędu), że trzeba osobiście. Oczywiście w niektórych przypadkach nadal musimy być osobiście.
Bardziej chodziło mi o to, że ZUS katował jakimiś komisjami weryfikacyjnymi itp...a teraz da się nawet zasiłek rehabilitacyjny załatwić bez tego
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Wtajemniczony
24-03-2020, 22:29:44

No to ja nie mam pojęcia dlaczego nie jestem w takim złym stanie. W zasadzie to czuję, że to leżenie mi bardziej szkodzi niż chodzenie. Nie mówię, że robię coś ciężkiego ale jednak długo przed monitorem wytrwałem. Magia jakaś czy co. Po Waszych wpisach oczywiście nie przeginam. Dziś byłem na fotograficznym spacerku z moją córką i dałem radę. Teraz przez tego wirusa i tak obłęd - pustka w mojej miejscowości.
Forumowicz
25-03-2020, 08:31:47

tltester 2020-03-24 23:29:44
No to ja nie mam pojęcia dlaczego nie jestem w takim złym stanie.
Jeszcze kila stron wstecz to prawie umierałeś.
Teraz jesteś w dobrej kondycji ponieważ ( tak myślę) chcesz być zdrowy, taką masz wolę.
Tak trzymaj , drobnostkami się nie przejmuj, jak coś czasem zaboli - to zaboli i przejdzie.
Nie raz nas coś bolało i żyjemy.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Wtajemniczony
25-03-2020, 12:59:56

Nie ma to jak pozytywne myślenie
Forumowiczka
25-03-2020, 17:11:03

Ale ja też nie byłam w złym stanie !! Ja tydzień po operacji czułam się już rewelacyjnie i latałam po wyprzedażach ale no...potem pomyślałam kilka razy sobie, że przeginam i muszę przystopować trochę też funkcjonowałam bez leków itd...ale jakoś tak w głowie kołacze mi cały czas tekst Zosi " najważniejsze to nie uśpić czujności " i dlatego staram się funkcjonować normalnie, ale bez zbytniego kozaczenia XD
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowicz
25-03-2020, 18:59:19

Bidusia81 2020-03-25 18:11:03
Ale ja też nie byłam w złym stanie !! ........... najważniejsze to nie uśpić czujności " i dlatego staram się funkcjonować normalnie, ale bez zbytniego kozaczenia XD
Otóż to. Ja zaraz po operacji, po odespaniu znieczulenia - już "kozaczyłem' po szpitalu. Pielęgniarki musiały mnie szukać do kroplówki ( byłem na ławeczce przed szpitalem). Następny tydzień-dwa to sielanka. Czułem się jak nastolatek. Góry bym przenosił.
Lekkie zastanowienie przyszło później,dostałem olśnienia i wróciła świadomość, że mocno przeginam. Od tamtej pory mam jak mam, czyli jest o niebo lepiej od stanu przedoperacyjnego ale młodzieńcza sprawność nie wróciła. Mam taki "pikuś" dyskomfort z prawą ręką tj. jest powolniejsza w pisaniu.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Wtajemniczony
26-03-2020, 16:48:31

U mnie dzisiaj mijają 3 tygodnie od operacji. Po jakim czasie jeździliście już samochodem?
Początkująca
27-03-2020, 09:02:13

Chcialabym byc juz po operacji (chyba ze nie bedzie potrzebna). Narazie moja wizyta u prof. zostala odwleczona w czasie i nawet rechabilitacji nie mam.
Napiszcie co moge robic w domu z codziennych czynnosci. Czy pochylanie i wkladanie naczyn do zmywarki to glupi pomysl? Czy ciagniecie odkurzacza ale bez pochylania jest ok? A zmiana poscieli na koldre? Czy robic sobie w domu cwiczenia izometryczne?
Pozdrawiam
Początkująca
27-03-2020, 09:12:50

Przez miesiac ponad w zasadzie miesnie karku i rak jak i kregoslupa odpoczywaly bo oszczedzalam jak tylko moglam. A teraz jak stopniowo zaczelam cos robic w domu to z dnia na dzien czuje jak mnie bola miesnie (zakwasy). Zastanawiam sie, czy jesli w oczekiwaniu na wizyte do lekarza, rechabilitacje, czy operacje (nie wiadomo jak dlugo to potrwa przez koronawirusa), to czy sobie tym oczekiwaniem nie zaszkodze.
Czy jesli zbyt dlugo czeka sie na operacje z przepuklina kregoslupa szyjnego to moga byc potem problemy podczas albo po operacji?
Wtajemniczony
27-03-2020, 12:02:58

EwelaSS, pochylanie się to zawsze jest złe - nawet dla zdrowych. Możesz wkładać naczynia do zmywarki z przkucem. Ja miewałem rwy po kilka miesięcy. Dopiero jak nie mogłem wstać z bólu zrobiłem rezonans, który zaważył o operacji. Mimo to, po tym jak minął stan ostry, neurochirurg stwierdził, że nie jest konieczna operacja. Ostatecznie poddałem się tej operacji. Jedyne co u mnie występuje to czasem delikatny ból wynikający z regenerowania się uciska ego nerwu, ale jest on na tyle słaby, że jakbym go nie kojarzył z rwą to bym go zignorował. Spróbuj funkcjonować w miarę normalnie ale bez przeginania - zobaczysz jak się będziesz czuć. Co do ćwiczeń to się nie wypowiem - polecałbym konsultację telefoniczną z Twoim lekarzem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: