Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
17-06-2014, 18:55:42

Witam wszystkich serdecznie zaglądam tu regularnie ale postanowiłam zapytać się was czy przed zabiegiem przyjmowaliście szczepionkę od żółtaczki....bo moja operacja była tak odległa a teraz zbliża się wielkimi krokami i zaczynam fiksować jak większość z was-termin to 31.07.a ja mam cykora i coraz więcej pytań na które szukam odpowiedzi ....
gość
17-06-2014, 20:07:19

Miałem bardzo rozległą operację w marcu 2013r. Nie szczepiłem się. Rodzinna powiedziała ze do operacji nie zdążę a na skróty ni ma po co szaleć.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
Początkująca
17-06-2014, 20:30:02

dudek113 2014-06-17 20:55:42 Witam wszystkich serdecznie zaglądam tu regularnie ale postanowiłam zapytać się was czy przed zabiegiem przyjmowaliście szczepionkę od żółtaczki....bo moja operacja była tak odległa a teraz zbliża się wielkimi krokami i zaczynam fiksować jak większość z was-termin to 31.07.a ja mam cykora i coraz więcej pytań na które szukam odpowiedzi ....
Ja szczepiłam się przed operacją. Większość szpitali wymaga zaświadczenia o szczepieniu przeciw żółtaczce (wyjątek przy pilnych operacjach- gdy nie ma na to czasu). Aby szczepionka była skuteczna należy przyjąć chociaż 2 dawki i odczekać jeszcze 2 tygodnie. Druga dawka jest przyjmowana miesiąc po pierwszej.
Jeśli nie ma się szczepień - to często wymagają podpisania oświadczenia, że w przypadku zakażenia nie będzie wnosić się roszczeń względem szpitala.
Najlepiej skontaktuj się ze swoim lekarzem/operatorem i zapytaj wprost o wymogi dot. szczepienia. Warto też zapytać o ew. potrzebne badania.
Pozdrowionka dla wszystkich szyjek- tych operacyjnych i nie
1 luty 2014 - operacja C5/6 i C6/7 Implanty Peek Rabea
Wtajemniczony
17-06-2014, 20:30:42

Witaj Dudek a możesz coś więcej napisać o swoich dolegliwościach,taką krótką historie swojej dyskopatii ja też mam jeden termin operacji już bliski a w drugim szpitalu odleglejszy ale trochę inną techniką i tez się dalej zastanawiam co robić.
Forumowicz
17-06-2014, 21:50:02

Dobry póżny wieczór.Na wyspach tj. 44 bez wiekszych istotnych zmian.2 sprawy zona jutro ma ostatnia radioterapie- no i czkamy na wyniki.....Dostałem w ozeczeniu niepełnosprawność lekka-po staremu to 3 grupa. Tak więc karty parkowania niedostałem.Ale mogę liczyć na dofinansowanie z PEFRONU do wyjazdu do sanatorium i rechabilitacji.............WANILIA......pamietam.....o tobie cały czas.brak kontaktu z odpowiednim człowiekiem....
Dudek miałem tez mało czasu i zrobiłem 2 szczepionki z przyspieszenia a 3 po i jest wszystko ok...Dasz rade tylko powoli.....bez szaleństw....piotr..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
18-06-2014, 05:08:51

Mój szpital wymagał szczepienia.Przed operacja przyjęłam 2 szczepionki, w miesiecznym odstepie, 3 dopiero po operacji po 3 miesiacach od tej 2 :)
Początkująca
18-06-2014, 07:08:16

dino73. W szoku jestem,zaklepałeś sobie dwa różne terminy operacji,w różnych szpitalach i zastanawiasz się teraz czy poddać się operacji.Wiadomo jakie są terminy,czeka się nawet dwa lata,a Ty robisz coś takiego
Wtajemniczony
18-06-2014, 07:33:00

Śrubki ja nic nie zaklepałem ,byłem u dwóch różnych neurochirurgów na konsultacji ,jeden zaproponował operacje i drugi.Co nie oznacza że muszę się poddać tym zabiegom bo jak będzie później to żaden neurochirurg ci tego nie zagwarantuje.Na razie walczę rehabilitacją a że boli to jeszcze nie oznacza że muszę się ciąć ja nie mam ucisku na rdzeń ani praktycznie ubytków neurologicznych tylko jebitne bóle.A że neurochirurdzy chętnie coś tną w ostatnich czasach to normalne kasa droga idzie za tobą.
Trzeba sobie w głowie ustawić taką wagę i rozważyć za i przeciw,bardzo dużo już wiem na temat swojego schorzenia i stanu.Pociąć to chyba najszybsza i najłatwiejsza droga ale czy okaże się dobra tego nie wiem.
Początkująca
18-06-2014, 07:54:40

dino73.Zwracam honor .Wiem jak to jest,ja też odwlekałam operację lędźwiowego aż siadł mi szyjny do takiego stanu że najpierw był mus operować górę a potem dół. Żałuję teraz że zbyt długo zwlekałam.Pozdrawiam.
Forumowicz
18-06-2014, 11:55:26

Dzień dobry wszystkim PERYSKOPKOM.Piękna pogoda a kregosłup nie boli.Od jutra na basen trzeba zdjąć parekilo i będzie git./Nowa szata graficzna to porazka.Ciężko sie przebić.Pozdrawiam WSZYSTKICH z nad morza BAŁTYCKIEGO..
.........piotr.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: