Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
14-12-2013, 22:27:28

Aniu(Dyskobolka)- miałam klejony szew, a jakiś supeł trzymał się z jednej strony przez bite 5 tygodni, więc nie zrażaj sie tym,że jeszcze się nie rozpuścił u Ciebie :)... ma jeszcze czas ;)
pozdrawiam cieplutko, Ania
operacja: 30.10.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Wtajemniczona
14-12-2013, 22:34:17

Cześć wszystkim,
Piotr, pozdrowienia dla Żony. niech się trzyma :)
Aniu, tak sobie czytam i cieszę się, że jest u Ciebie dobrze. może oszczędzaj się przez jakiś jeszcze czas bardziej. z tym praniem itp. ja jestem troche ponad 4 tygodnie po i jest kiepsko. może za szybko chciałam być zdrowa.niby nic takiego nie robiłam, bo masa ludzi mi pomagała. ale nie leżałam wciąż. i teraz jest kiepsko. wiem, może jestem niecierpliwa.
wróciły objawy do lewej ręki z pieczeniem, w prawej do łokcia, barki dają czadu, łopatki też.
nie przyjmuję do wiadomości, że może coś z innego poziomu daje objawy. zaufałam mojemu drowi. ale siłą woli niestety nie da się tego zwalczyć :(
Ania,
szybko pojechałaś na rehabilitację. mi każą się wstrzymać nawet z izometrią. bo daje objawy.
więc proszę Górę o tonę cierpliwości.
pozdrowienia i szyjki w górę.
bezbolesnej nocki :)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
15-12-2013, 10:55:00

Szyjko, na rehabilitację dostałam się już 8 listopada, a więc zaledwie 5 tygodni po. Mój operator nie miał przeciwskazań, a skierowanie(pilne) dała mi pani neurolog.
Myślę, że tylu ilu lekarzy tyle jest opinii na temat rehabilitacji po.
Nie powiem, że moja rehabilitacja była zbyt wcześnie przeprowadzona, czy bezcelowa, bo jednak jakiś efekt jest, ale najważniejsze- zawsze słuchać swojego ciała... czasem trzeba sprzeciwić się lekarzowi, ale nie można ignorować sygnałów bólowych, które wysyła organizm. Zemści się za to okrutnie- znam z autopsji ;)
bezboesnego i pełnego optymizmu dnia :)
operacja: 30.10.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
15-12-2013, 10:55:10

Szyjko, na rehabilitację dostałam się już 8 listopada, a więc zaledwie 5 tygodni po. Mój operator nie miał przeciwskazań, a skierowanie(pilne) dała mi pani neurolog.
Myślę, że tylu ilu lekarzy tyle jest opinii na temat rehabilitacji po.
Nie powiem, że moja rehabilitacja była zbyt wcześnie przeprowadzona, czy bezcelowa, bo jednak jakiś efekt jest, ale najważniejsze- zawsze słuchać swojego ciała... czasem trzeba sprzeciwić się lekarzowi, ale nie można ignorować sygnałów bólowych, które wysyła organizm. Zemści się za to okrutnie- znam z autopsji ;)
bezbolesnego i pełnego optymizmu dnia :)
Początkująca
15-12-2013, 22:47:03

hej dziewczynki ja wróciłam z sanatorium w którym byłam 2 miesiące po operacji ,niestety na miejscu okazało sie że ze to za wczesnie miałam tylko krio termożele i podwieszki to wszystko co pani doktor była w stanie mi zaoferowac ....była zdziwiona kto mnie przysłał tak wczesnie.Wróciłam 29 listopada a 2 grudnia pojechałam do swojego operatora po zwolnienie...strasznie sie zdziwił dlaczego nie chcę juz wrócić do pracy...masakra....spytałam grzecznie czy zartuje? a on mi na to że "niemiałam przeciez az tak strasznej operacji".Od września nie dostałam skierowania na rehabilitację....dopiero teraz mu przypomniałam ...nie chce mi sie nawet myslec co dalej....złożyłam jak narazie wniosek do sanatorium z zusu i jeszcze jeden z nfz poszpitalne...zobaczymy co dalej..pozdrawiam
Grazik L. grazik1312@wp.pl 6.09.2013 mikrodiscektomia C5/C6 C6/C7 stabilizacja międzytrzonowa peek. operator-dr.Jagielski
Forumowicz
15-12-2013, 23:02:44

Cześc dla tych co niemoga zasnąć.Grazik zapewne czytałas co pisaliśmy u mnie sanatorium bylo po prawie6 miesiacach.A u ciebie po 2.?Ten twuj operator to jakiś nawiedzony zapewne chciał cię uzdrowić w 2 miesiace a tak sie nieda......duzo zdrowia i wytrwałości ..piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
15-12-2013, 23:23:04

witam wszystkie szyjki i Ciebie Piotrze, jestem jedną z tych, co cierpią na bezsenność... po prostu bez małej białej przyjaciólki Morfreusz nie chce przyjść...
Wtajemniczona
15-12-2013, 23:41:03

Anianit, mi na bezsennosc pomaga sluchanie przez sluchawki treningu Jacobsona. Taki rozluzniajacy. Samo sie zasypia:) Grazik, rzeczywiscie ekspreesowy dr. Dwa miechy i juZ. Pawik pisala, ze wrocila szybko do pracy i szalu nie bylo. Kurcze , wciaz jakies wazniejsze sprawy od wlasnego zdrowia.
Zycze wszystkim bezbolesnej nocki:)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
16-12-2013, 09:25:56

Witam w poniedziałkowy ranek
Szyjko, dzięki za podpowiedź, z przyjemnością chwytam się wszystkiego by uniknąć prochów.
A wracając do rehabilitacji i uzdrawiających mocy ZUS-u, właśnie czekam na ''przydział'' na komisji pani orzecznik poinformowała mnie- kieruję panią na rehabilitację i na ten czas jest pani niezdolna do pracy
Oby tylko jeszcze przestało boleć
Pogodnego dnia
Początkująca
17-12-2013, 20:41:22

Dobry wieczór...
Piotr... chcę napisać tylko jedno! Trzymam całe pięści a nie tylko kciuki za WAS !!!! I wspieraj żonę bo nie można inaczej jeśli się jest człowiekiem...a już i sam przeszedłeś tyle, że z pewnością wiesz ,,że człowiek nie może być sam''
Kochani ja j pomimo tego że mam już czasem dość!!! bo ileż można wytrzymać pieczenia i bólu i połykania po 15 tableke na dzięń ... postanowiłam dzisiaj zrobić cudowną nalewkę na Świeta ( bo już tuż...tuż ) z daktyli z cynamonem i gożdzikami ( jeżeli ktoś chce przepis proszę pisać) ...NIECH CHOCIAŻ TO ...pozwoli NAM na chwilę zapomnieć ... o tym co nam dokucza, co martwi , co boli , co nie pozwoli spać, co sprawia że tyle myśli przychodzi do głowy ... Będzie dobrze ... tylko trzeba czasu... tak przecież nam mówią .... i ja w to wierzę i dokładnie tego jako góralka WAM życzę
Serdecznie pozdrawiam Benia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: