Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
07-12-2012, 06:34:41

Pozdrawiam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Dzięki za informację,niunqa .MEX jaki to u nas jest świetny terapeuta bo coś mi uleciało z głowy.Mam kilka namiarów albo przereklamowany albo niezła cena.Zabiegi masz prywatnie czy z nfz.Pozdrawiam SZYJKI dobrego dnia i to bez bólu.piotr
Forumowicz
07-12-2012, 06:39:16

Pomylka co do pytania o fizykoterapeutę-jest do CYT,bo razem mieszkamy na tej "wsi"piotr
Początkująca
07-12-2012, 08:50:02

mój operator , wczoraj zadz. do mnie i powiedział że wszystkie planowane zabiegi są wstrzymane do końca roku,czyli mój zabieg planowany na 14 grudnia się nie odbędzie....że zadz do mnie w styczniu,że ma to byc pierwszy wolny termin w styczniu.. przepłakałam wczoraj pół dnia, nie wiem co o tym sądzic?
pati ;-)
gość
07-12-2012, 08:50:25

Piotrze19 oczywiście ten fizykoterapeuta jest najlepszy w zachodniopomorskim nazywa się Tomasz Żółtański,polecam
Forumowicz
07-12-2012, 16:51:33

Wieczór niezły,ale infekcja daje znac o sobie.Dzisiaj ok 1 godz poziomowałem się-co za tym idzie mogę leżeć na wznak i nic nie skrzypi nic nie uwiera,peryskop jest na swoim miejscu,na 90 stopni prawa i lewa burta i nic nie boli,ale robię to wolno.CYT dzięki za szybka odpowiedz,moze będę mial okazję go przetestowac choć bardziej skłaniam sie do płci pięknej.PATI niewiesz jak mi jest przykro z twojego powodu................wiem jaki to zawód gdy sie słyszy o braku kasy czy że są inni do ratowania życia....Już myślałem że dołączysz do ...po.... . Co o tym sadzić myślę ,że to będzie ten termin czyli styczeń a jak obiecał ,że pierwszy wolny to trzymaj sie vtego i jak masz telefon to dzwoń raz w tygodniu aby sie przypomnieć.Wydaje mi sie ,że co do grudnia to wiedzieli ,że tak bedzie. Nie w poządku jest to,że mogli powiedzieć Ci o tym.Nie zmienia to faktu TWOJEJ KRZYWDY.Do bani z nimi- to dziady.Głowa do góry niedaj się-MUSIMY WYTRZYMAĆ.piotr
Początkująca
07-12-2012, 19:57:36

Ewuniu, Iwonko, Zosiu, stokrotne dzięki za cenne wskazówki i instrukcje. Wasze posty są dla mnie nieocenione. Zosiu, kochana jesteś, że dałaś mi tyle nowych informacji. Przeczytałam ten artykuł o bólu i wydaje mi się, że pamięć bólową powinnam u mnie wykluczyć, gdyż przed operacją podobny do obecnego ból w dłoniach, pojawiał się rzadko, tylko przy określonej pozycji ciała i tylko w lewej ręce. Drętwienia nóg nie miałam w ogóle, ale masz 100% racji, że nie ma objawów bez przyczyny. Bardzo ciekawe jest to co piszesz o badaniu ENG, nawet nie wiedziałam, że badanie tego obszaru jest możliwe tą metodą. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że wreszcie trafię na odpowiedniego lekarza, który zechce mi w tych moich poszukiwaniach źródła bólu pomóc, bo jak na razie to trafiam tylko na mur zbudowany z rutyny. Z pomocy osteopaty nadal będę korzystać, bo widzę, że jest jeszcze nadzieja na poprawę, skoro na początku może wystąpić nawet pogorszenie (tego też nie wiedziałam). Tak więc raz jeszcze dziękuję Wam szlachetne kobiety, także za słowa otuchy i instrukcje dotyczące zachowania się na komisji ZUS. Bardzo mnie wzmocniły. Postaram się trzymać fason.
Pozdrawiam wszystkie "wiekowe" i "młode" Szyjki i życzę nieprzerwanej bólem nocy.
Wiktoria
gość
07-12-2012, 22:44:41

Witam Kochani!
Wika, ja co prawda nie mam mielopatii ale cierpię na podobne objawy bólowe co ty = głównie lewej strony i to też nie zawsze. U mnie najgorzej jest rano. Mam wrażenie, że ręce mam sztywne i nie jestem w stanie nic nimi zrobić, dopóki "nie rozchodzę..".
I nie dziękuj :) Po to tu jesteśmy :)
Pozdrawiam tych z bólem i tych bez ;)
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.
Wtajemniczona
08-12-2012, 05:57:36

ostatnio byłam zabiegana, podczytywałąm a nie miałam czasu odpisać, dzisiaj przy sobocie i już nie spaniu jak zwykle mam czas,
pati - przykro że nie będziesz miała teraz operacji, ale ja zawsze wychdoze z założenia że wszystko jest po coś, więć nie ma tego złego...a z terminami jest tak, że dr wyznacza termin, a potem np więcej pacjentów trafi pod nóż z wypadku i kolejka się rozwala, nikt nie jest w stanie zaplanować ile osó będzie potrzebowało natychmiastowej operacji, a my choróbsko mamy ale takie które troszeczkę może poczekać,
mex - dasz rade troche odwlec operacje, wszystko zalezy od twoich dolegliwosci bo MRI i TK to jedno, a to co odczuwasz to drugie, poza tym odnajdź kodeks szyjek, który tu jest i stosuje się do niego w miarę możliwości, ja odkąd tu trafiłam czyli od sierpnia stosuje się do nego i jest w miarę, czekam na nowe kontrakty z NFZ i da się życ, a do bólu trochę się człowiek przyzwyczaja, napisz jak się czujesz i co cie boli, co do sugestii twojego dr to wg mnie ....ja skonsultowałabym wyniki jeszcze gdzie indziej, bo lekarz który sugeruje operację prywatną...kiedy to jest na fundusz
iwa ja w tym roku byłam w sanatorium pierwszy raz, sanatorium było z
zus czyli za darmola, nawet mi za podróż kasę oddali, a byłam w sobieszewie, 550 km ode mnie, zabiegi w miarę chociaż brakowało tam basenu i szkoda tylko że to taka pipidówa ale gdańsk blisko to się jeździło do gdańska, pojechałąm żeby włąsnie kompleksowo się podreperować , owszem tuż po czułam się lepiej, potem znacznie gorzej a mój obecny dr powiedział że w moim przypadku, przy takich duzych zmianach MRI w ogole nie powinnam nic robić nic, mieć rehabilitacji i że tym sanatorium sobie pogorszyłam, ale MRI miałam robione po sanatorium.....a powiem ci jeszcze że jest forum o sanatoriuach - oczywiscie kopalnia wiedzy a forum nazywa się - nasze sanatorium,poczytaj o tym twoim
piotrze nie szalej, może kogoś zatrudnij do odśnieżania, ja sama bardzo rzadko to robie, bo mi ręcę odpadają i nie moge ich podnieść do góry żeby dach zamieść jedynie mogę szybkę skrobnąć i to skrobaczka w dwu rękach bo jedna nie daje radya wczoraj u nas cały dzień sypało, zima na całego
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
08-12-2012, 06:15:22

working working cza cza cza :)
[url href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/raf/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][NOFILE]
P.S.
zaiste kręte są ścieżki którymi podążają ludzkie mysli i skojarzenia
P.S.2
Pozdro dla starej gwardii
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
08-12-2012, 07:05:09

Dzień dobry.Witam z mroznego Świnoujścia [ -7 st.C ] Wszystkie PERYSKOPKI.Raf wpisz sie to da mozliwość poczytania pozdrawiam.Stokrotka to moje odsnieżanie to 2-3cm na samochodziku i nic ponadto,poza tym przerwy.Teraz to uwazam ,dzisiaj przyjdzie kolega i zrobi samochód tak by można bylo jezdzic bezpiecznie.Pozdrawiam BOLESNYCH, tych przed ,po i w trakcie piotr

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: