Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
05-12-2012, 17:50:40

Piotrek , Twój operator to niezła krawcowa , bardzo efektowny szewek
pati ;-)
Początkująca
05-12-2012, 17:57:55

witam wszystkich szyjkowych, jestem tu nowa, usilnie staram się poddawać od trzech dni rehabilitacji, która mam nadzieję na pare miesięcy oddali widmo operacjii. Na rezonansie wielka przepuklina milimetry od rdzenia.Dziś byłam na konsultacji u prof ząbka, bo jestem z Warszawy- konsultacje miałam w Carolinie Center....po niej docelowo zaproponowano mi ruchomy implant- oczywiście póki co niedostępny finansowo 10 000 pln implant + koszty operacji min drugie tyle. Chciałam dopytać was specjalistów, ponieważ jestem mamą rocznej dziewczynki-baaardzo energicznej a zajmuję sie nią sama- nie jestem w stanie zgłębić całego forum, czy rzeczywiście warto zainwestować w taki implant, jeśli uzbieram odpowiednia kwotę i czy rzeczywiście prof ząbek to dobry wybór w temacie ich wszczepiania dość raczkującym w Polsce. DZiękuję z góry za odpowiedź.
gość
05-12-2012, 19:44:52

mex ja mam taki implant na NFZ...
można więc..
Wtajemniczona
05-12-2012, 20:28:56

Lekarz sie odezwał, musze jutro rtg zrobic i poki co kolnierz wiecej nosić niż nie nosić. Zobaczymy co rtg pokaże i czy dłuższa sztywność zniweluje te mrowienie reki.
Co do implantu ruchomego to wstępnie był taki plan u mnie, ale po głębszym wywiadzie dr stwierdził że skoro jestem alergikiem to mogą być problemy czy mój organizm go przyjmie. Ten ruchomy to podobno stop różnych metali wg lekarza niby nie groźnych, ale zawsze jest ten wyjątek. Mam implant stały cervios peek.
Pati - głowa do góry, ja przed operacją "uciekłam" ze szpitala na spacer. Pielegniarka powiedziała ze mam czas wolny koło 3 godz, a potem musze sie umyc przed zabiegiem ich mydełkiem i dadza mi kroplówki. Mój mąż nie zastanawiając sie kazał mi założyć kurtkę i ze szpitala praskiego znaleźliśmy sie na starowce:)
Odstresowałam sie od razu :D
Spokojnej i bez bólowej nocki życzę :)
Kasia
Początkująca
05-12-2012, 21:23:49

witaj Pawik napisz proszę jak nazywa się Twój implant, gdzie go miałaś instalowanego i jak tego dokonałaś..Bardzo mnie też interesuje twoje samopoczucie po operacji, przed nią i teraz...kiedy miałaś zabieg...pozdrawiam
gość
06-12-2012, 07:39:10

mex napisz na @ bogunka@wp.pl
Forumowicz
06-12-2012, 12:47:37

WITOJCIE PERYSKOPKI WSZYSTKIE.Dzisiaj dostałem wezwanie do szanownej komisji ZUS w sprawie rechabilitacji na 10.12.2012.Wczoraj dowiedzialem sie ze kontrolę mam przeniesiona na 19.12.2012.A do tego mam infekcje przelyku i kaszel.Sama radosć .Ale kołnierz mam do samochodu i tylko tam.Patrycjuszka-gdyby mój operator byl kobieta dostal by .......i kwiaty,a tak mam szanse zatańczyc niedzwiadka i...cos na ząb.Kasiek84 mam implanty Peek Prevail, i stabilizacje-blaszka i 8 sróbek.MEX a ty masz ile tych milimetrow napisz.Kazulu co ty robisz z rana, bo ja za namowa mamy używałem szarego mydła do momentu odklejenia sie malych opatrunków, i przeszedlem na maśc. Wrzuć zdjecie.piotr
Forumowicz
06-12-2012, 13:47:15

piotr19 sznytkę masz elegancką wg mnie za rok nie będzie widać praktycznie nic.
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
06-12-2012, 14:28:31

Witam wszystkich serdecznie.
Byłam wczoraj w ZUS-ie w sprawie przyznania świadczenia rehabilitacyjnego.Trafiłam tym razem na bardzo i uprzejmą Panią doktor.Po gruntownym przebadaniu mnie orzekła przyznanie świadczenia na 3 miesiące i skierowała do sanatorium.W lutym będę gościć Piotrze w Twoich stronach.
Mam pojechać do Dżwirzyna koło Kołobrzegu. Mieszkam też nad morzem więc szkoda, że to nie góry, no ale cóż i tak się cieszę, że to sanatorium, bo pierwotnie skierowała mnie na rehabilitację ambulatoryjną i musiałabym codziennie jeżdżić na zabiegi do Gdańska. Napisałam prośbę o sanatorium stacjonarne i o dziwo mam. Nigdy jeszcze nie byłam w sanatorium i powiem szczerze, że uważam, że się do tego nie nadaję, no ale trzeba jechać i już. Liczę na to, że zabiegi poprawią moją kondycję, która jest mocno sfatygowana chorobą. Być może rehabilitacja poprawi ubytki neurologiczne, które niestety ciągle są. Trochę poprawia mi się samopoczucie, idzie to bardzo małymi kroczkami, ale zaczyna napawać mnie optymizmem. W końcu miałam mielopatię, więc nie ma co liczyć na to, że skalpel to zaczarowany ołówek. Pozdrawiam wszystkich.
Iwa
gość
06-12-2012, 15:40:28

Witam Was kochani!
Dopiero dziś na tyle odpoczęłam, że i ja mogę się podzielić wiadomościami.
Wczoraj miałam endoskopię gardła. Jakoś przeżyłam, choć nos boli i krwawię, ale to nic takiego. Nowotworu lekarz nie ujrzał, mam jednak zwapnienia i są one prawdopodobnie efektem refluksu.
Iwa, dołączam zatem do będących na świadczeniu :) Ja też dostałam - mam do końca lutego. ( na 2 mce)
Opowiem wam moje przejścia z komisją
2 komisja dot. zwolnienia była koszmarem. Lekarz z pewnością nie był specem od neurologii, ponieważ zbagatelizował moje ubytki w głowie a na niedowład ręki stwierdził jednoznacznie, że skoro nie mam zaników mięśni tzn że jestem zdrowa. Mierzył mi cm obwód ramion. Czucie zbadał mi także w ramionach, mimo iż mój brak czucia jest w dłoni. Zwolnienie zaakceptował mi ze wzgl na astmę oskrzelową , będąc ortopedą.
Komisja dot. świadczenia = lekarz neurolog. Sympatyczna bardzo, ale powściągliwa pewnie jak większość orzeczników. Stwierdziła po gruntownym przebadaniu mnie, że mam ograniczoną ruchomość organizmu lecz dzięki leczeniu mogę jeszcze pracować.
Mnie nie skierowano na turnus w ramach prewencji, ponieważ zabronił tego neurochirurg, choć sama o to pytałam.
Pozdrawiam ciepło, bo na zewnątrz przymrozek..brrr.
PS: Piotr widzę, że już ostro tutaj szalejesz ;)
Do odklejania opatrunków dobra jest oliwka dla dzieci :)
Witam Cię mex u nas :)
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: