Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
02-08-2012, 07:10:43

Raf !
Wtrącę swoje 5groszy.
Nieraz trzeba nawzajem od siebie odpocząć by potem zatęsknić i z ochotą powrócić do dalszych konwersacji. Tak to działa i jak pisała to chyba Zosia dajmy czas czasowi.
Pozdrawiam wszystkich aktywnych i mniej aktywnych na tym wspaniałym forum i trwajmy dalej.Czytam ale rzadko teraz piszę bo ja, cóż tylko żona szyjki a co przede mną to wie tylko góra....
wiesia
gość
02-08-2012, 08:16:10

Cześć, jeszcze nie pracuję. Plątam się od mądrego do mądrzejszego. Pani dr medycyny pracy skierowała mnie do neurologa na konsultacje. Dr n. med T.I specjalista neurolog po przebadaniu mojej osoby, oraz wnikliwym przeglądnięciu moich papierów, stwierdził że kieruje mnie do Małopolskiego Oddziału Medycyny Pracy, do neurologa, on nie podejmie decyzji co do mojej osoby. Na skierowani napisał:
Proszę o określenie zdolności do pracy - praca przy kom.w wymuszonej pozycji.
Dgn.: dyskopatia szyjna z uciskiem rdzenia kręgowego.
Bad.neurol bez obj ogniskowych, oponowych, korzeniowych.
Na moje pytanie, dlaczego nie może wydać orzeczenia co do mojej osoby, odpowiedział, że nie jest lekarzem medycyny pracy i nie wie co jest u mnie w środku:-.
Dzisiejsza wizyta MOMP, otarła się o panią dyrektor tej instytucji, powód, termin wizyty u najważniejszego neurologa 5-09-2012. Krótka wymiana zdań, przyniosła efekt, termin na jutro.
W zeszłym tygodniu odebrali mi umiarkowany stopień niepełnosprawności ( nie do końca sprawa w toku, nawet pójdę do sądu ), przyznali lekki, zdolny do pracy na otwartym rynku .
Chyba żyje w Matrixe, albo ktoś mi podaje zioła,a to wszystko to moja chora wyobraźnia
Kazulu lepiej idź na operację, gdy pomoże Tobie rehabilitacja, nikt nie uwierzy, (mój przykład).
irek
krak62 Batman na prezydenta.
gość
02-08-2012, 09:36:07

Irek - miło, że jesteś. Dzień dobry.
To nie Matrix, to Polska. A w tym kraju tak się właśnie żyje, jedno wyklucza drugie. Orzecznik uznał, żeś zdrowym mężczyzną a medycyna pracy nie dopuści do pracy więc nic innego jak wziąć torbę i kij i udać się na żebry....
Irek powiało sarkazmem Twój wątek do Kazulu...ja rehabilitowałam szyjkę przez 10 lat i wierzę w to, że rehabilitacja jest skuteczna. Przyszedł jednak taki moment, że koniczna już była operacja lub życie na wózku. Każdy dokonuje wyboru według własnej oceny oraz na podstawie badań i opinii fachowca. Nigdy natomiast nie kombinowałam z ludźmi od nastawiania kręgów bądź też medycyna niekonwencjonalna.
Pozdrawiam i dobrego dnia dla Szyjek.
Bogna
gość
02-08-2012, 10:14:24

Bogna, ironia była skierowana nie do Kazulu, lecz do tego co doświadczam obecnie. Mam ucisk na rdzeń i się nie operuje. Wczorajsza rozmowa z panem dr. m też miała wątek operacyjny. Gościu nie mógł zrozumieć patrząc na moje MR, a przeprowadzając badania neurologiczne. Kazał mi zajmować kolejkę w Łodzi lub w Warszawie, ja odpowiedziałem krótko, mam dobrego rehabilitanta.
Ja nie twierdzę, że nigdy nie pójdę pod skalpel. Na razie jest oki, mądrzy tracą głowy, a ja mam głowę na karku.
Kazulu, wybieraj sama, słuchaj swojego organizmu, on jest najlepszym doradcą.
irek
krak62
gość
02-08-2012, 10:49:37

Irek rozumiem to przez co przechodzisz. To nie jest jeszcze koniec. Nie życzę większych upokorzeń, ale znając swoje doświadczenia, raczej się pojawią.Trzeba być przygotowanym i zahartowanym dobrze, by nie dać się stłamsić i upodlić bardziej. Jakiś czas temu byłam grzeczna, pokorna, poukładana. Teraz nie ufam, nie wierzę i jestem mocno zdystansowana do tego skorumpowanego świata służby zdrowia, wszelkiego orzecznictwa czy też szumnie nazywanych grup wsparcia. To fikcja. Jak masz plecy, kasę - masz praktycznie wszystko. Znajomości i pieniądze rządzą.
Pani mnie zapytała, dlaczego leczę się w Olsztynie. Odpowiedziałam, że w Warszawskich Klinikach rozkładali ręce, mówiąc, że nic się nie da zrobić...była zdziwiona i komentowała. Gdyby to nie był parter - wyjechała by przy moim udziale przez okno. Takie miałam nerwy na jej fachowość. Najważniejszy atrybut orzecznika to młoteczek neurologiczny w dłoni ginekologa....pani się przejdzie...o nie jest tak źle, tylko pani zamiata stopą...no właśnie, ja tylko zamiatam stopą bo ją ciągle uparcie rehabilituję a była zupełnie nieposłuszna. Ale czy to zrozumie spad Akademii Medycznej? Nie zrozumie.
Nic to, damy radę. Może strajk ludzi chorych w Warszawie zorganizuję
Bogna
Forumowicz
02-08-2012, 12:57:06

Bogna czy uważasz że taki strajk coś zmieni
to przemyślany system na zasadzie łapka łapkę myje . Tym powinni zajmować się panowie i panie posłowie i senatorowie ale jeśli ktoś jest na uprzywilejowanym miejscu nie będzie walczył o motłoch ważne ze jak któryś z nich zasłabnie na poczekaniu ma przeprowadzane wszystkie badania i nie czeka w kolejce jak reszta bydła w tym kraju może zdychać nikogo to nie obejdzie . emeryci
Chorych i słabych dobijać emerytom zafundować eutanazje zaraz po zakończonej pracy zwiększyć podatki bo elita zbyt mało zarabia a reszta na szkolenie do kleru jak pracować za Bóg zapłać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ks Janusz
Forumowiczka
02-08-2012, 17:59:11

Irku, współczuję kłopotów z lekarzami przed przyjęciem do pracy. Masz ci los... życzę przede wszystkim powodzenia jutro abyś dostał stosowny kwitek o zdolności do pracy na określonym stanowisku. U mnie poszło gładko, pani dr medycyny pracy obejrzała z zaciekawieniem blizny, zanotowała które dyski były usuwane, spytała gdzie byłam operowana i już. Większe zastrzeżenia miała okulistka, wg której przy mojej krótkowzroczności powinnam pracować max. 4 godz. dziennie przy komputerze. Na szczęście nic w papiery nie wpisała. I mam na razie spokój z badaniami do 2015 r. Ufff...
A teraz UWAGA!!!
O G Ł O S Z E N I E
W przyszłym tygodniu od poniedziałku do piątku (7-10 sierpnia) będę w Sopocie na szkoleniu i dysponuję wolnymi wieczorami :)
Czy Szyjki nadmorskie są chętne się spotkać ze Spinką?
Spinka
Forumowicz
03-08-2012, 06:04:24

Spine 2012-08-02 19:59:11
A teraz UWAGA!!!
O G Ł O S Z E N I E
W przyszłym tygodniu od poniedziałku do piątku (7-10 sierpnia) będę w Sopocie na szkoleniu i dysponuję wolnymi wieczorami :)
Czy Szyjki nadmorskie są chętne się spotkać ze Spinką?
u la la mmmhhhhh Sopot, szkolenie, wolne wieczory .... normalnie propozycja prawie nie do odrzucenia
a strój ma być bardziej wizytowy czy plażowy ??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
gość
03-08-2012, 07:26:04

Witam, tak udało się, dzisiaj pani neurolog z MOMP dała zdolność do pracy choremu człowiekowi.
Oczywiście temat operacji był omawiany, małe zdziwienie ze strony orzecznika również było widoczne. Po badaniu, analizie papierów oraz rozmowie - zdolny do pracy. Ale tydzień w plecy.
Aga, teraz żałuję, że mam tą zdolność, pojechałbym do Sopotu oglądać zachód słońca. Strzelam, Sopot+szkolenia = Hestia. Powodzenia, szkolenia zawsze są przydatne : )
Bogna, jedziemy wszyscy do W-wy - Rząd na operację, chorzy do rządzenia, Szyjka Polskę zmienia.
===============================
Burza na morzu. Kapitan ogłasza alarm. Przekrzykując szalejący sztorm pyta marynarzy:
- Czy któryś potrafi się modlić?
- Tak - zgłasza się jeden
- To dobrze. Będziesz się modlił, jak my założymy kamizelki ratunkowe, mamy o jedną za mało.
================================
irek
krak62
Forumowiczka
03-08-2012, 17:32:54

raf, strój rano oficjalny, wieczorem... swobodny :D
ale "prawie" robi dużą różnicę...
Irku, no to gratuluję, ekhm..., zdolności choć żałuję, że zachody Słońca będziesz podziwiał w Krakowie. W Warszawie nigdy nie bywasz?
Twoje dodawanie dało dobry wynik, strzeliłeś w środek tarczy :)
Wychodzi na to, że jestem tu największą latawicą - widziałam się z Viką w Trójmieście, z Januszem w Toruniu i z Irkiem w Krakowie. A wy co Kochani? Kiedy wizyta w stolicy?
Wiesz Irku, bardzo podobał mi się klub Opium na Kazimierzu, w którym byliśmy. Ech, szkoda, że w Wawie nie ma takich miejsc :(
Spinka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: