Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
28-07-2012, 07:40:37

Zosiu, wszystko zależy od głębokości poła. Jedni wyjdą sami, drugim przy wychodzeniu wystarczy pomocna dłoń, są tacy którym nawet drabina przy wychodzeniu nie pomoże.
Dziękuję wszystkim, mam nadzieje, że nowa praca uczyni mnie nowym człowiekiem.
Dużo słonka .
irek
krak62
gość
28-07-2012, 10:23:35

Zosia, zapraszam do siebie. To zaledwie godzina jazdy "żółtkiem" ze Śródmieścia lub A2 jeśli samochodem.
Zapewniam pomocną dłoń, śpiew ptaków, dobrą kuchnię (np. naleśniki z jagodami i bitą śmietaną), książki do czytania, internet w domu, bliskość Bolimowskiego Parku Krajobrazowego ( 500m) itd. itd.
Irek, jesteś człowiekiem fantastycznym więc nie poprawiaj poprzez nową pracę tego jakim jesteś człowiekiem.
Bogna
Forumowiczka
28-07-2012, 13:54:32

Bogna, silna jestem ale bywają takie dni kiedy nie mogę się pozbierać. Jestem chyba na etapie opóźnionej reakcji na traumę operacyjną. Wiem,że te bóle to etap przejściowy ale po wielu latach kręgosłupowo/kolanowych chyba jestem już nimi zmęczona okrutnie. Na to nakałada się pewne niedopatrzenie pooperacyjne pielęgniarki przez które bujam się teraz z dokuczliwym powikłaniem.
Dziękuję za pomocną dłoń
Bogna, Twoje zaproszenie jest tak serdeczne a kuchnia zaczyna być słynna że wybrałam się już w podróż
W podróż wirtualną po Puszczy Bolimowskiej.
Zwiedzam tamtejszy świat przyrody. Im jestem starsza tym bardziej doceniam jej uroki. Wystarczyło tylko skierować myśli w inną stronę. ,,Wspomagacze'' też pomogły. Chyba muszę sama zastosować swoje ,,daj czas czasowi" a drabina nie będzie potrzebna
Halinka po swoim upadku ma się lepiej. Dostała zezwolenie na spacery ale ugotowana gorączką klimatyczną narazie odpoczywa w cieniu pokoju.
Pozdrawiam Z
gość
28-07-2012, 17:14:37

Zosiu, nawet nie wiesz jak ja Ciebie rozumiem. Po operacji usunięcia dużej części kości czaszki i uzupełnieniu ubytków poprzez wszczepienie akrylowych implantów kości leżałam 6 tygodni patrząc jedynie w sufit. Korona cierniowa to pikuś, przy tym bólu, którym mi towarzyszył. Myślę sobie, że gdyby nie środki nasenne podawane "cichaczem" w kroplówce, to ja bym tego nie przetrzymała. Ale to już było i się udało wytrwać. Doły mną targały ale wewnętrznie. Na zewnątrz byłam silna, w ciągu dnia byłam silna, jazda zaczynała się wówczas kiedy "gasły światła"...w tym czasie odszedł mój mąż, po prostu zwyczajnie mnie zostawił. Więc to cierpienie było zmieszane. Ale pozbierałam się w sobie i powiedziałam, że pogodzę się ze swoją niepełnosprawnością i wyjdę z tej traumy bez szwanku. Częściowo się udało. Częściowo nie pozwoliłam sobie pomóc. W prochy od psychiatry nie dałam się ubrać a psycholog "przychodzący do pracy" nie jest w stanie we mnie wejść. Jakiś czas tamu skończyłam psychologię, nie pracowałam nigdy w zawodzie, skończyłam po to żeby zrozumieć siebie.
Zosiu, naprawdę zapraszam do Grabiny, położysz się na leżaczku w ogrodzie a ja będę Ciebie doglądała
Pozdrów Halinkę. To też dzielna dziewczyna.
Bogna
Forumowicz
28-07-2012, 17:40:08

Zosia i Bogna wy silne dziewczyny jesteście i tak trzymać nie dawać się niczemu i nikomu . Czas goi rany mimo że pozostają blizny .
Najważniejszy to dobry humor. Ja tam tez na nic nie narzekam zdrowy silny chociaż mnie ten upał dobija
ks Janusz
gość
29-07-2012, 06:39:00

Witam Was
Zosiu, Bogna, Janusz dziękuję za miłe słowa, mam nadzieję, że przeczytałam wszystko dokładnie i nikogo nie pominęłam....
Jak pisała Zosia jestem PO z ruchomą protezą, jak nie robię nic to mam się dobrze
dziwne ale jak piszę (teraz) to w identyczny sposób boli mnie ręka jak PRZED Dlaczego?? czy to się jeszcze nie ułożyło czy to z poziomu niżej, gdzie też jest ucisk, jeszcze nie rozpaczam, ale poratujcie jak wiecie...
pozdrawiam bardzo serdecznie, napiszę więcej jak dłużej będę mogła posiedzieć
Forumowicz
29-07-2012, 06:57:10

Bo też nie masz nic robić tylko pachnieć jeść pić i żyć Pawiku musi trochę czasu minąć aby wszystko się zrosło by opuchlizna która powstaje na wskutek skalpela mogła eis wchłonąć ,ale tez może być tak jak piszesz ze kolejny poziom może dawać takie objawy , lecz na razie radzę uzbroić się w cierpliwość . Pawiku jak mawiają starzy górale uszy do góry i na hale .
Niedziela
Niedziela jak upragniony latem chłód
a zimą tęsknota za latem .
Niedzielny poranek to cisza i ukojenie
Niedziela to czas na nowe spojrzenie,
na życie które w swym szczycie
chciało by spełnić marzenia .
Niedziela to czas dla przyjaciela
Niedziela dla lenia lub jelenia
Więc miłej niedzieli życzę ja .
Ja a kto to taki?
ks Janusz
Wtajemniczona
29-07-2012, 06:57:51

Spinam sie myslami ze Spineczka i Irkiem aby wszystko poszło OKi
Myślę o Bogusi,napisała,że powoli dźwiga szyjkę
Zmartwiłam sie Halinką-jesteśmy z Tobą
Podziwiam Zosieńkę za wtrwałość(Ona wszystkich trzyma w pionie,ale zostaw coś dla siebie Zosieńko-Ty również potrzebujesz...Nas
:)
Trzymam za wszystkich chociaż ciężko mi łapki podnieść.
Muszę pożyczyć od Irka łopatę bo ma chyba lepszą(przydałaby się jakaś elektryczna na pilota albo w moim przypadku na hasło)...do odkopywania dołków
ufff,zrobiło się ciut chłodniej(odrobinę deszczu skapło)
przynajmniej u mnie...
pozdrawiam rześko
Kasia
gość
29-07-2012, 07:51:32

Pawiku - tak jak napisał Janusz. Troszeczkę czasu potrzeba i ból powinien iść precz. Mnie mój operator uprzedził, że na początku mogę mieć takie wrażenie, że nic operacja nie pomogła, trzeba odrobinę poczekać. Miałam takie szczęście, że nic a nic się nie działo, bólu nie było i nadal nie ma. Natomiast Pani operowana razem ze mną, tego samego dnia, miała wrażenie, że nic lepiej. Spotkałam się z nią po 2 miesiącach po operacji i zobaczyłam uśmiech na twarzy, ból poszedł precz.
Bądź zatem bardzo grzeczna, nie forsuj nowego dysku, niech się zaaklimatyzuje i myślę, że organizm Twój zareaguje pozytywnie. Znikną obrzęki, wchłoną blizny i będziesz jak po liftingu. Właściwie to po lekkim tuningu. Pamiętaj o tym co Zosia powtarza - daj czas czasowi i swojemu organizmowi. Każdy organizm reaguje inaczej na ingerencje.
Trzymaj się Dzielna Dziewczyno.
Pozdrawiam wszystkie Szyjki bałdzo bałdzo serdecznie.
Bogna
Forumowiczka
29-07-2012, 10:05:23

pawik
dziwne ale jak piszę (teraz) to w identyczny sposób boli mnie ręka jak PRZED Dlaczego?? czy to się jeszcze nie ułożyło czy to z poziomu niżej, gdzie też jest ucisk, jeszcze nie rozpaczam, ale poratujcie jak wiecie...
Nie wytłumaczę ci tego dlaczego tak jest ale miałam identycznie. Może bolą blizny które już się zrobiły przed operacją i które potrzebują naprawdę dużo czasu żeby się zagoić a może dochodzą do tego obrzęki pooperacyjne. Ten obrzęk też chyba narasta jeszcze przez jakiś czas po operacji i dopiero potem zaczyna powoli ustępować, U mnie np. najgorzej było gdzieś w okolicach 5 tygodni PO. Az zaczęłam się zastanawiać, czy coś im się w czasie operacji gdzieś nie zaprószyło do kanału i jakieś "śmieci" nie szkodzą. W dodatku nerw na połączeniu reki z tułowiem, który odzywał się już tylko przy zginaniu głowy PRZED, po operacji zaczął bolec stale jak tylko wstawałam z łóżka rano przez 2-3 h. Potem zaczęłam mierzyć czas i okazało się, ze z tygodnia na tydzień czas bólu się skracał. W którymś momencie wstałam i nie bolało już nic ale to chyba było co najmniej 2 miesiące PO.
No i jak wiesz zyskałam zdolność przepowiadania zmian pogody :) nie powiem, żebym się tym cieszyła ale..... taki niechciany prezent już teraz mam.
Powodzenia. Nie daj się głupim myślom a będziesz je na 100% mieć. ja nie miałam robionego po operacji zdjęcia RTG w szpitalu więc w tym okresie, kiedy bolało i nie wiedziałam dlaczego miałam nawet podejrzenie że nie operowali mi tego poziomu co trzeba :)))))))
Tak więc nie przejmuj się tym że się przejmujesz - to jest normalne.
pa, Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: