Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
10-08-2020, 06:48:47

Kawo, Lucy, Aga
Jak tam u Was ? Nie wiem czy pisałam Wam, że jestem po kontrolnym MRI szyjnego plus lędźwiowy jeszcze ... oczywiście przepuklina jest powyżej i poniżej operowanego poziomu tzn jedna już lekka była przed operacją, ale no druga doszła jakby niedawno
A lędźwiowy...no cóż... lipa oczywiście ale to było do przewidzenia, bo nieraz mi już dokuczał....nawet teraz - na noc już przyklejalam plaster - ale taki gorąc teraz że oczywiście obudziłam się z kulką plastrową w gaciach pewnie nadwyrężyłam się przy wnoszeniu bagaży bo w piątek wróciliśmy z urlopu Pod koniec sierpnia wybieram się do neurologa, żeby mi przetłumaczył łopatologicznie jak bardzo źle jest z lędźwiowym - do neurochirurga póki co się nie wybieram bo boję się, że będzie chciał mnie kroić
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowiczka
10-08-2020, 06:49:39

Tltester,
Zaglądasz tu jeszcze ? Jak u Ciebie z szyjką ??
Forumowiczka
10-08-2020, 06:53:12

UlaWawa,
A Ty jak się czujesz, kiedy masz operację ? Pamiętam, że w sierpniu miałaś mieć - a może już jesteś po ??
Początkująca
10-08-2020, 07:53:43

Lekarz który mnie kierował i mówił że na sierpień i odezwą się że szpitala milczy, nie odpowiada na wiadomości- Górski. Byłam w zeszłym tygodniu u innego Kunerta z Banacha i narazie czekamy, mam się rehabilitować. Więc tak robię, mam osteopata, jeżdżę raz w tygodniu i czekam co mi los przyniesie
Początkujący
10-08-2020, 15:59:04

Bidusia81 2020-08-10 08:42:09
Dan1elo 2020-08-09 21:27:03
Ja mam jutro, nic nie odwołali. Czekałem około miesiąca. Bydgoszcz.[/CYTAT
Trzymam kciuki za dzisiejszą operację daj znać jak poszło !
Dziękuję, dam znać. Operacja przesunęła się na jutro, z uwagi na testy covid.
gość
10-08-2020, 16:36:35

Dan1elo 2020-08-10 17:59:04
Bidusia81 2020-08-10 08:42:09
Dan1elo 2020-08-09 21:27:03
Ja mam jutro, nic nie odwołali. Czekałem około miesiąca. Bydgoszcz.[/CYTAT
Trzymam kciuki za dzisiejszą operację daj znać jak poszło !
Dziękuję, dam znać. Operacja przesunęła się na jutro, z uwagi na testy covid.
Ano tak...teraz przecież test na wejściu mój syn też ostatnio miał operację na cito, ale test dopiero po operacji - "bo dziś już wymazy pojechały i pobierzemy dopiero jutro" no normalnie pękłam wtedy ze śmiechu bo wymazy badają w moim mieście w laboratorium wojskowym
To powodzenia jutro !!!
Forumowiczka
10-08-2020, 16:50:44

Danielo koniecznie się odezwij :) trzymam kciuki i powodzenia :))
Forumowicz
11-08-2020, 16:49:34

Bidusia81 2020-08-10 08:48:47
Kawo, Lucy, Aga Jak tam u Was ?
Nie wiem jaka sytuacja u Lucy, Agi- ale u mnie jest jak jest. Bywało gorzej co nie oznacza, że jest źle.
Dopóki nie przesilę szyi jest dobrze, ale wystarczy długie godziny popracować (komputer) i następuje ścisk mięśni z tyłu szyi, samopoczucie raptownie spada, pojawiają się zawroty głowy. Wówczas na ratunek przychodzi Mydocalm i uspokajający Sympramol.
No cóż , lekarz mnie informował, że, to aby wyzdrowiało to może potrwać nawet 10 lat. Trudno, nie śpieszy mi się, zaczekam. Za późno odkryłem, że są lekarze neurochirurdzy
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
11-08-2020, 21:55:08

Kawo,
Jak zwykle od Ciebie powiało optymizmem :) odrazu człowiek lepiej się czuje ja też odczuwam jakiekolwiek długie siedzenie....teraz 2 tyg byłam nad jeziorem - większość czasu siedziałam na plaży - no nie jestem w stanie leżeć na kocu mając trójkę dzieci w wodzie i serio...moje plecy/szyja są bardzo nadwyrężone po tym urlopie Jednak muszę jeszcze często polegiwać żeby szyja za często nie dokuczała
Forumowiczka
11-08-2020, 21:57:38

Ale leków żadnych nie biorę dalej jestem antylekowa....chociaż wróciła mi migrena - i to chyba przewlekła bo w trakcie urlopu głowa/oczodół/skroń bolały mnie właściwie chyba codziennie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: