Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-11-2018, 19:49:37

Zofijaaa2
Witaj serdecznie ,niestety nie pomogę w odpowiedzi na Twój post ale życzę dużo zdrówka
gość
18-11-2018, 21:47:27

Joanna ja mam pytanie do Ciebie też czekam na operację ból rwy barokowej ustąpił... nie czuję żadnego bólu.. ale tak jak właśnie pisałaś że ręką jakąś słabsza mi się też tak wydaje że i moja taka słabsza... I palec zdrętwiały... czuję opór zaciskajac pięść... I chyba już nie ma nad czym zastanawiać... Joanna a miałaś dużo mniej siły w ręku? Pozdrawiam Ania nie udaje mi się zalogowac
gość
18-11-2018, 21:59:37

Witam ja posiadam słabsza reke jest taka inna jakby nie moja...i mi śinieje rowniez czeka mnie operacja Na sama mysl co mnie czeka to Załamka
gość
19-11-2018, 08:22:32

Witam serdecznie
Jestem po operacji (10.10. 18 )i do tej pory mam odrętwiałą lewą rękę i kciuk .Przed operacją było jeszcze gorzej , pytałam lekarza ponoć ma to minąć .Mimo odrętwienia ręki i kciuka to mam jeszcze dziwne uczucie odrętwienia na szyji po prawej stronie gdzie było cięcie .Na wszystko trzeba czasu .
Pozdrawiam milutko ,zdrówka
Początkująca
19-11-2018, 09:32:13

W środę idę w czwartek operacja. Trzymajcie kciuki... Pozdrawiam
Początkująca
19-11-2018, 13:02:14

Witajcie Szyjki te przed i te po.
W odpowiedzi do Ani.
Nigdy nie straciłam mocy w rękach. Na początku (2012r ), kiedy wyszła przepuklina miałam rękę aż bordowo-siną, ale później już te objawy odeszły. Za to było drętwienie w nocy, a kompletne czucie wracało po kilku godzinach od wstania. W końcu i to minęło, a przynajmniej nie było takiego nasilenia. Nie wiem, być może pod wpływem różnych fizjoterapii... Ale nasilał się ból głowy. Migrena. Bolało permanentnie z różnym nasileniem. A kiedy tylko odpuszczało na dzień, dwa, ja już nie chciałam operacji
Zbliżam się do 4 tygodnia po operacji. W domu ogarniam niemal wszystko. Oczywiście uważam ( a przynajmniej staram się), prowadzę auto. Dziś zaczynam rehabilitację.
Bolą mnie ramiona. Czasem jak przegnę to czuję gulę w gardle. Niestety lekki ból głowy i nadal jestem na przeciwbólowych.
Pozdrawiam i życzę spokoju <3
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
19-11-2018, 13:15:20

ANNA231985
Witaj milutko
Nawet nie może być inaczej ,będę trzymała mocno kciuki za Ciebie i powodzenie w operacji .Życzę wytrwałości i szybkiego powrotu do zdrówka .Będę czekała na wiadomość od Ciebie .Powodzenia 😉
Początkująca
19-11-2018, 20:26:23

I ja będę trzymała kciuki
Jestem po laserze, prądzie, polu magnetycznym i po terapii manualnej. Praca z mięśniami, odbarczanie i coś tam 😉 , bez dotykania szyi. Chyba to będzie to. Nie wzięłam przeciwbólowych 😁
Ps.odzywa się lędźwiowy, gdzie mam 2 przepukliny...to niesamowite. Naprzemiennie.
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
20-11-2018, 13:22:17

Witam serdecznie w ten chłodny dzionek .
Dziś dobry dzień dokumenty do ZUS na zasiłek rehabilitacyjny złożone, czekam na termin komisji i decyzję .
Joanna no to super że bez proszków dziś działasz ,oby tak dalej i aby rehabilitacyja przyniosła rezultaty .No ale co z tym lędzwiowym ? Człowiek się sypie jak jedno podleczy to drugie szwankuje .
Och co za życie ,mnie dziś boli rana po operacyjna i krtań ,troszkę się dziś nachodziłam ,ale teraz do wieczora tylko odpoczynek .
Pozdrawiam wszystkich cieplutko !!!!
Początkująca
20-11-2018, 18:10:10

Reniu Kochana, dziękuję ale...niestety w nocy drętwiały mi ręce, a w dzień ramiona bolały. Skontaktowałam się z rehabilitantem i ustaliliśmy, że jutro da mi znać czy w ogóle mam przychodzić, bo skonsultuje mnie ze swoim szefem, a jego szef o zgrozo namawiał mnie kiedyś, żebym się nie operowała, achhhh jaki ten świat mały. Mam nadzieję, że mnie nie będzie pamiętał po nazwisku ,a zresztą, chodziłam do niego i wielu innych, a żaden na dłużej mi pomóc nie umiał...a kasy straciłam....oj dobry samochód. Nooooo, bo się rozpisałam, w każdym bądź razie ustalą co ze mną. Może zostanę przy prądzie, polu i laserze.
Lędźwiowy mam też do operacji...a poza tym kręgosłup to całość, więć zawsze na zmianę mnie boli...i sypię się. Dużo pracowałam fizycznie, ale jestem też po wypadku i się teraz mści Dziś też mnie rana boli i gulę mam w gardle.
Za to na razie pomimo pogody jestem w doskonałej kondycji psychicznej byłam dziś u mojej pani Doktor ,żeby mi wpisała chorobę współistniejącą, pojutrze do neurolog mojej i wyślę dokumenty na orzeczenie o niepełnosprawności. I niestety przedłużać muszę rehabilitacyjny, bo mam do połowy grudnia, a więc za jednym zamachem...a kasa leciiiiiii, bo wszędzie prywatnie.
Pozdrawiam. Piszcie co u Was?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: