Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-11-2018, 22:29:17

A moge z kim mam przyjemnosc Czy miałas/es operacje? Magda
gość
11-11-2018, 22:37:33

Jestem tak załamama ze grożi mi operacja Wpadłam w depresje Pisze teraz to płacze nie radze sobie z tym psychicznie Prosze napiscie jak to jest po takiej operacji ? Jak sie człowiek wybudza itd Jestem tak załamana psychicznie ze codzienne czynnosci mnie nie obchodzaCzy taka operacje kregoslupa szyjnego to tylko wybor klasyczny ? Jakie jest ryzyko? Dziekuje Magda
Początkująca
12-11-2018, 10:47:56

Nie wiem kogo pytasz Magdo, ale napiszę jak było u mnie, być może Cię to uspokoi.
Przede wszystkim pracowałam na anestezjologii, a więc też sali wybudzeń jak i na bloku operacyjnym. I nie wiem czy to pomogło czy zaszkodziło, gdyż dużo widziałam. Operacje, znieczulenia, wybudzenia. Ale wniosek taki z tego, że w dzisiejszych czasach jest profesjonalność na maksa. Bezpiecznie. Spokojnie.
Sama jako pacjentka po przebudzeniu byłam rozintubowana. Leżałam pod cieplutką, mięciutką kołderką, a wokół mnie chodził i pielęgnował młody mężczyzna. Był bardzo troskliwy. Chciało mi się pić, więc zmoczonym wacikiem smarował mi usta. Później przewieziono mnie na oddział. Cały czas byłam znieczulania. Opieka niesamowicie oddana i cierpliwa.
Przed operacją podpisujesz, że jesteś świadoma ryzyka i są tam powypisywane przypadki ale to jest przeprowadzane rutynowo przed każdym zabiegiem nawet tym najbezpieczniejszym, najkrótszym. A więc nie wgłębiaj się w to skoro jesteś tak wrażliwa.
Ja do szpitala pojechałam sama, ale może Tobie ktoś będzie towarzyszył.
Poza tym wyluzuj...
Szczerze to mnie pomogła modlitwa i oddanie się Bożej woli 😁
Pozdrawiam Was Szyjki 😊
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
12-11-2018, 11:07:47

Prosze napisz jakie miałas obiawy ?
gość
12-11-2018, 11:38:20

Magda ,spokojnie nie jest tak strasznie,wiadomo każdy się denerwuje i ma stracha.Rano przed operacją dostałam tabletki na uspokojenie ,potem zabrali mnie na salę operacyjną,Uśpili mnie i dopiero wszystko robili ,kroplówki itd.Obudziłam się na sali pooperacyjnej już bez niczego tylko w kołnierzu.W środę rano miałam operacje ,a w czwartek rano na normalną sale,po południu pionizacja i mały spacer po korytarzu.Piątek rano do domu.Pozdrawiam Ania
gość
12-11-2018, 11:51:13

Potwierdzam :).
renata071173 2018-10-19 23:19:04
ANNA231895
Witaj serdecznie nowa szyjko
Ja na początku swojej choroby miałam być operowane w Grodzisku Mazowieckim.Niestety był długi czas oczekiwania ,ale z zebranej opinii ponoć super lekarzem jest Dr Górski
Początkująca
12-11-2018, 12:05:18

Proponuje poczytać to forum. Tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
12-11-2018, 16:27:18

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi ale moja psychika siada ,nie radze sobie ....
Początkująca
12-11-2018, 16:40:13

Może do psychologa? Ściskam cieplutko Madziu 😊
Początkujący
12-11-2018, 21:20:54

Witajcie po mojej pierwszej wizycie u neurochirurga. Zakaz pracy i ćwiczeń i L4 na miesiąc. W sobotę kolejna wizyta, nie mógł odczytać płyty kazał przyjść z drugą płytą. Pozdrawiam Grzegorz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: