Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
02-04-2010, 18:16:15

Witam Wszystkie Drogie Szyjki.
Życzę Wam zdrowych, bezbolesnych, spokojnych
i radosnych Świąt Wielkanocnych
oraz wesołego i niezbyt mokrego Dyngusa
Osia.
Pozdrawiam Osia
gość
02-04-2010, 19:34:04

Witajcie kochanieńkie Szyjki!
Dziękuję za trzymanie kciuków za mój zabieg/ czułam ich moc/ a Bożenie za telefoniczne"kopniaki", które mnie ostro trzymały w emocjonalnym pionie.
a teraz konkrety: Nigdy nie czułam się tak dobrze po zabiegu. druga doba bez prochów bo ostatnią pyralginkę dostałam wczoraj w południe na wyjście i tylko pyralginę brałam.
Okazało się na stole,że nawet rezonans jest omylny. Nie było tak źle z moją szyją, co bardzo ucieszyło doktorów a całym problemem był ostatni, sprzed trzech lat implant, który sobie swobodnie brykał między kręgami i działał neurologiczne cuda,zamiast grzecznie obrosnąć kością. Skręcili mnie płytą tylko na poziomiec4/c5 a nie jak planowano odc4 do c7. i chała Bogu ,nie będę całkowitym robotem!
Myślałam, że płyty są stabilne a tu przez dwa miesiące trzeba bardziej uważać jak przy implancie .Mogą też wystąpić dziwne objawy typu drgania rąk jakieś drętwienia twarzy itp. ale to przejściowe.
Leżę grzecznie w łóżeczku , rodzina pilnuje mnie jak diabli i pozwala tylko swobodnie oddychać a resztę robią za mnie
Trzeba było tyle zabiegów aby zmądrzeć i przewartościować własne życie- teraz będę bardzo grzeczna i nie chcę już trafić na stół.
Acha, muszę dodać,że moja płytka nazywa się wdzięcznie zephir a na szyi mam znak Zorro czyli dwie poziome blizny ciachnęli trzecią ukośną!
Jeszcze raz dziękuję za duchowe wsparcie i świętujcie zdrowo i bezbólowo.
Vika/ dość szaleństw przy klawiaturze- sio do łóżka/
gość
03-04-2010, 16:22:10

Na tę Wielkanoc życzę Wam ciepła domowego, miłości bliźniego, placka wybornego i spokoju świętego.
gość
03-04-2010, 17:16:39

Wielkanoc Wielka Noc, Noc cudu nadchodzi.
Chrystus zmartwychwstały wszystkim błogosławi. Dużo zdrowia, nadziei, wiary we własne siły.
Jutro będzie lepsze gdy w siebie wierzymy.
Spokojnych świąt
Irek

Vika, dobrze że jest tak dobrze
Forumowiczka
03-04-2010, 17:58:28

Udanych Świąt!
Vika, dobrze, że się pokazałaś.

Ja *** bo mój odcinek piersiowy niefajnie dziś się czuje. Od jutra maraton świateczny od stołu do stołu...
gość
04-04-2010, 09:26:05

Dla całego forum szyjek życzenia Dwa kurczaki w koszyku siedzą
I rzeżuchę sobie jedzą,
Baran w szopie zioło pali
Pewnie zaraz się przewali,
Ksiądz za stołem już się buja
Wesołego Alleluja! życzy Anna zGoleniowa
gość
05-04-2010, 10:03:20

Wszystkim szyjkom życzę wszystkiego najzdrowszego. Zebyście sie czuły jak superszyjki i żeby wszystkie Wasze wiosenne plany się spełniły
gość
06-04-2010, 08:12:38

Witam wszystkich po świętach i rozlicznych wyjazdach rodzinnych:)
Dawno nie pisałem ponieważ nawal pracy nie pozwolił częściej się odzywać na forum.

Ponad miesiąc chodzenia w kołnierzu bardzo mi pomógł. W pracy nie było już potem zbędnych pytań...

Wszystko byłoby dobrze gdyby nie feralny przejazd taksówką kilka dni temu i niestety ktoś uderzył mocno na światłach w tył i skończyłem na OIM z rozpoznaniem podwichnięcia C3 i stabilnego uszkodzenia C4 i C5 :(((
Skończyło się założeniem gipsowego kołnierza + gorsetu na 3 tygodnie....a potem 6-10 tyg w sztywnym kołnierzu....
Bylem na dwóch konsultacjach i RM na szczeście nie doszło do trwałych uszkodzeń.
Benfrost
gość
06-04-2010, 13:48:06

Witam wszystkie szyjki...jestem tydzien po operacji odcinka szyjnego Pozdrawiam wszystkich zmagajacych się z tą chorobą Gabi
Początkująca
06-04-2010, 14:35:49

Witaj Gabi! Jak się czujesz? Jeśli możesz, napisz, gdzie byłaś operowana. Ja się ciągle waham. Ela

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: