Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-02-2012, 19:01:30

Codziennie czytalam na chorobowym bo mi sie nudzilo a teraz i tak nie zawsze moge czytac bo juz nie mam tyle czasu. No i tutaj nikt mi przynajmniej nie powie ze "ona znow o tym kregoslupie"
Bez avatara bo pisze z mojego tableta zafundowanego przez PZU
Asia
Buraczek
Forumowicz
11-02-2012, 19:31:51

A ona znowu o tym samym ...
co ma tablet do avatara ??
gość
11-02-2012, 21:37:21

Nie wiem dlaczego ale nie pamieta hasla a jak mam za kazdym razem przechodzic przez logowanie to mi sie po prostu nie chce. Taki babski kaprys. W sumie jeden z wielu na jakie sobie pozwalam
Asia
Forumowicz
11-02-2012, 21:40:33

Poszukaj w opcjach przeglądarki ...
No to fakt z tymi kaprysami to macie fajnie.....
Forumowiczka
11-02-2012, 22:26:16

raf
No to fakt z tymi kaprysami to macie fajnie.....
a wiesz jaki byłby świat bez mężczyzn?
.....
....
....
byłby pełen GRUBYCH szczęśliwych kobiet.......

Tylko nie stawaj od razu w obronie swoich kolegów, nie miałam na celu wbijać wam szpilki, tylko pokazać jeden z NASZYCH kaprysów. oj, wszystko dla was.....

Dobranoc. Asia
gość
12-02-2012, 06:02:18

Witajcie, a jakich plastrów używacie? W jakim miejscu go przyklejacie? Na kręgosłupie, dokładnie w miejscu bólu?
Czy one są na receptę?
Życzę wszystkim fajnej niedzieli, pozdrawiam.
Forumowiczka
12-02-2012, 07:25:41

Plastry rozgrzewające.
Kiedyś były tylko takie drażniące skórę i powodujące przez to przekrwienie i rozgrzanie, teraz są tez takie tylko rozgrzewające (maja sproszkowane żelazo i coś jeszcze - reakcje chemiczne wydzielają ciepło).
Ja wolę te powodujące przekrwienie, np. PREL. Najmocniejszy jest Kapsiplast ale z nim ciężko wytrzymać bo piecze paskudnie. A same rozgrzewające to np. Voltaren Termal, Ketonal (nazwy takie jak tabletek :) ). One są grubsze, bo maja to wypełnienie sproszkowanym żelazem
Wszystkie bez recepty - trzeba sprawdzić co ci służy.
Tylko nie zaczynaj od Kapsiplastu, nie każdy wytrzymuje ten efekt drażniący. Prel piecze lekko, Kapsiplast paskudnie mocno.
te z żelazem są tylko po naklejeniu na skórę ciepłe, (po 1-2 minutach), nic więcej nie robią.
A naklejasz je na kręgosłup na wysokości miejsca które boli. jak boli mnie w łopatce to też naklejam na kręgosłup przy łopatce a nie na łopatkę, bo wiem że boli od piersiowego. jak ktoś przetrenuje mięsień, to nakleja na mięsień ale ja niestety wiem że to nie mięsień mnie boli :((((
miłej niedzieli
Asia
Początkująca
12-02-2012, 11:49:13

pawik 2012-02-06 22:26:37 Mi_98, dwa obok siebie? Wstawiane podczas jednej operacji? Czy miałaś uraz? A objawy przed operacją miałaś bardzo nasilone? A stosowałaś "przykazania Szyjek"?
Dziękuję i pozdrawiam.
tak,dwa obok siebie, wstawione podczas jednej operacji:) objawy przed operacja mialam straszne, brałam sterydy,bo nic nie pomagało na ból, traciłam przytomność - stenoza 3mm.....
gość
12-02-2012, 13:49:14

Asiu, dziękuję.
Mi_98, wybacz, że dopytuję, ale niewiele informacji można znaleźć na temat tego co po operacji..Jak długo byłaś na zwolnieniu? Czy tak jak przy implantach sztywnych jest zakaz wielu rzeczy, prac domowych? Ja ma stenozę 6 mm... Jeśli to nie przeszkadza napisz na maila: bogunka@wp.pl
pozdrawiam
Początkująca
12-02-2012, 18:24:57

No i zrobiłam co planowałam :)
Mój straszny ból zaczął opuszczać mnie w piątek. Postanowiłam więc wykorzystać ten moment i... poszłam na siłownię!!
Oczywiście bez szaleństw, pochodziałam 40 minut na bieżni, ot tyle i wiecie co? Doszałam do wniosku że będę kontynuować to. Wychodzi na to że receptą na moje dobre samopoczucie jest ruch :) Tak czekałam w sobotę kiedy mnie zacznie boleć po moich "szarzach" i .... zero bólu! Wychodzi na to że mój nałóg ,który miałam przed operacją nie ustał i po prostu muszę ćwiczyć.
pozdrawiam ciepło i optymistycznie!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: