Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
31-01-2012, 20:58:58

Akademia Medyczna-
Vika
Początkująca
31-01-2012, 21:18:24

W Elblągu też wstawiają Peeki.
gość
31-01-2012, 22:14:50

http://www.profilex.com/peek.php
CAGE PEEK- klatka(implant) z wysokiej jakości tworzywa PEEK
gość
31-01-2012, 22:36:50

Moje cudo się nazywa:Cornerstone SR-Peek/Medtronic/
Vika
gość
01-02-2012, 12:34:52

a kto z was ma czop tytanowy?
Asia
Buraczek
Początkująca
01-02-2012, 13:13:18

Te "peeki " ( przynajmniej mój) mają tytanowe końcówki. Na rtg nie widać samego implantu, tylko zakończenia tytanowe, bo przez peek przechodzą promienie rtg i implant wygląda jak dwie małe równoległe kreseczki.
Ale czop tytanowy to na pewno nie jest.
Joanna
gość
01-02-2012, 13:31:08

mój czop tytanowy to taki walec. On się nie zrasta z kością, tylko kość go obrasta dookoła, szczególnie z tyłu od strony kanału kręgowego, bo tam nie jest dosunięty do końca.
Oczywiście wiadomości mam nabyte bo mojego cudeńka jeszcze na RTG nie widziałam :)
Asia
Buraczek
gość
02-02-2012, 14:32:10

U mnie na RTG Peeka nie widać tylko trzy kropki-znaczniki. Wygląda jak trzy małe gwoździki wbite w kręgosłup. A płyta wygląda jak znaczek pocztowy czterema dziurkami. W trzech są śrubki a czwarta pusta bo zabrakło kasy na śrubkę! Żartuję-brak miejsca w kręgu. Zdjęcie robi wrażenie ale nie potrafię tego tu wrzucić.
Dzięki naturze za mróz -17- czuję się rewelacyjnie!
Vika
gość
02-02-2012, 16:13:06

Ojej Vika! ((To zdjęcie Twojej szyjki to robi wrażenie, aż mi się gorąco zrobiło. Cztery dojścia i widać, że na jednym z nich zrobił Ci się chyba bliznowiec, dlaczego? Czy to ta sama ręka operowała 4 razy?
Dobrze, że Matka Natura Ci służy, ja też w te mrozy czuję się dużo lepiej, w ciągu dnia bezboleśnie, gorzej jest tak jak już pisałam rano, po nocy.
Wydaje mi się, że ta poduszka ortop., na której śpię jest nie dla mnie, chyba za wysoka i za twarda (szwedzka) z jednolitej pianki (wgłębienie na głowę i taki podkrój pod szyję). Boli mnie po niej głowa i barki. Wypróbowałam już spanie tylko na 2 jaśkach i jest lepiej, ale chyba muszę zafundować sobie taką podusię z pamięcią, tylko nie mogę odnaleźć jej nazwy w Waszych postach.
Chodzi mi o bardziej miękką, która dopasuje się do mojej szyi i wysokości barku. Czy ktoś z Was pamięta i może mi podać nazwę tego piernatka i którą polecacie?
Pozdrawiam gorąco wszystkie zmarznięte Szyjki
anTosia
gość
02-02-2012, 18:44:15

Fajną mam dekorację prawda? Jedno poziome dojście dwa zabiegi, drugie poziome też dwa zabiegi/operacja +czyszczenie rany/ no i to wspaniałe ukośne to piąty raz czyli płyta, Tu cudowny bliznowiec a właściwie jakiś nerwiak tylko do wycięcia. Mam termin u plastyka na pażdziernik tego roku. Jest strasznie upirdliwe i unerwione diabelstwo.
Wszyscy mi mówią,że wyglądam jak samobujca, któremu się pare razy nie udało skończyć z sobą.
Ogólnie nie jest źle, grunt,że nie boli!
Vika

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: