Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
02-12-2011, 21:58:40

Przez cały dzień tutaj tak cichutko, a teraz wesoło, aż się popłakałam ze śmiechu
Forumowicz
02-12-2011, 22:30:43

A tobie przeszło już wszystko?
pytam bo nie wiem czy zacząć juz zazdrościć, czy jeszcze nie :)
Asia
Chyba jeszcze nie ma czego zazdrościć.Bolą mnie plecy tzn przy łopatce ale podejrzewam ze jest to zupełnie inna kontuzja związana ze stanem napięciowym mięśni, ja po prostu czuje że chodzę wiecznie spięty.Myślę że nie jest to sprawa dla neurochirurga i jest to zupełnie inna bajka. Rezonans całego kręgosłupa (szyja,pierś,lędźwie)teoretyczne nic nie wykazał ale jeśli dojdę do siebie za 2 miesiące ostro biorę się za te plecy bo jak ma mnie tak boleć dożywotnio to idę sobie życie układać na nowo...na tory kolejowe.
Ból karku,barku , mrowienie,ból tylnej części głowy to zupełnie ustało .
Forumowiczka
02-12-2011, 23:23:00

raf 2011-12-02 23:30:43
Ból karku,barku , mrowienie,ból tylnej części głowy to zupełnie ustało .
eee tam, łopatka... cała reszta przeszła to i łopatka przejdzie.
Dobrze się u ciebie goi. tak trzymać - ja tez chce tak szybko .......
Fajnie czytać o tych pozytywach, pisz częściej o tym stanie, to dobrze działa psychicznie.
Podejrzewam, że u tych starszych szyjek, które już tu nie zaglądają tez jest dobrze. Brakuje nam jednak tego, żeby od czasu do czasu wtrąciły mały pościk w rodzaju: "słuchajcie, już minęły 2,3,4....9 lat (!!!) i jest u mnie dobrze" :)
Ja osobiście wiem o jednej szyjce (mąż koleżanki) który wytrwał z implantem 10 lat bez dolegliwości. Teraz chyba w końcu poleciał następny poziom ale 10 lat!
Zamierzam ten rekord pobić, może.... dwukrotnie?.... :)
Asia
Asia
Forumowicz
03-12-2011, 07:04:56

Raf już trochę minęło od Twojej operacji czy wykonujesz cwiczenia izometryczne one w początkowej fazie rekonwalescencji odrobinę pomagają czasami jest dobrze przed tymi cwiczeniami wziąśc ciepły prysznic warto sobie samemu pomóc . A co Ty dyżurnym ruchu na tych torach chcesz zostac ?
Asia ja znam ludzi z dłuższym terminem jak 10 lat trzymam za Ciebie kciuki obyś nigdy już nie musiała wróci na neurochirurgię
Pozdrawiam życzę miłej soboty
Idzie sobie ksiądz drogą. Widzi małą, biedną dziewcznkę w rowie.
Podchodzi do niej i pyta:
- Dziewczynko, chcesz na pączka?
A ona podnosi swoje zabiedzone oczka i pyta:
-A jak to jest "na pączka"?
ks Janusz
Forumowiczka
03-12-2011, 08:54:46

zanzibar 2011-12-03 08:04:56
Asia ja znam ludzi z dłuższym terminem jak 10 lat trzymam za Ciebie kciuki obyś nigdy już nie musiała wróci na neurochirurgię
ojej ale dobrze to czytać .......
Ja mam już wszystko przeorganizowane do innego sposobu życia i w pracy i w domu. Inne położenie monitora, ergonomiczne krzesełka, nawet mąż zgodził się zainwestować dla mnie w tablet żebym mogła przeglądać internet i czytać książki w pdf na leżąco - uparłam się, że zrobię wszystko, żeby w codziennym życiu nie przeciążać szyi. MUSI się udać.
No i obiecałam mojemu młodszemu, że mama w końcu nauczy się porządnie pływać :) A porządnie to znaczy z zanurzaniem głowy pod wodę, bo ja mam przed tym fobię i przez to jedyny mój styl to zakazana obecnie odkryta żabka. Ale strach przed postępem dyskopatii jest jednak większy niż fobia przed głową pod wodą
Walczcie szyjki!
Asia
P.S. A na południu pada deszczyk......
Forumowicz
03-12-2011, 10:18:03

zanzibar 2011-12-03 08:04:56 Raf już trochę minęło od Twojej operacji czy wykonujesz cwiczenia izometryczne
Nie, nie wykonuje od operacji nie minął jeszcze miesiąc i obserwując siebie wydaje mi się że jeszcze ciut za wcześnie.
A co Ty dyżurnym ruchu na tych torach chcesz zostac ?
Nie, materacem :)

10 lat jak wytrzymam to idę na pielgrzymkę a jak wrócę to idę na medycynę na neurochirurgię
gość
03-12-2011, 14:45:24

Raf, my chyba wszyscy jakbysmy poszli na medycynę albo neurochirurgię byłoby pięknie, bo niektórych lekarzy trzeba pilnowac i tak czlowiek powoli się na wszystkim zaczyna znać. Ja juz zaliczyłam endokrynologię, alergologię i trochę urologii z ortopedią do kompletu
A mój lekarz powiedział kiedys, ze jego dyrekcja z oszczędności to najbardziej by chciała żeby operował jeden lekarz a pacjent podczas zabiegu podawał narzędzia. Czyli wszystko przed nami
Ania po korporektomii
Forumowicz
03-12-2011, 16:13:17

Gość 2011-12-03 15:45:24 Raf, my chyba wszyscy jakbysmy poszli na medycynę albo neurochirurgię byłoby pięknie, bo niektórych lekarzy trzeba pilnowac i tak czlowiek powoli się na wszystkim zaczyna znać. J
Ania po korporektomii
prawie jak z mechanikami samochodowymi :)
Idę na lekarza będę miał 2 style leczenia:
1) ketonal
2) skalpel
Któryś na pewno pomoże ketonal nie zaszkodzi a skalpel ... przecież podpisuje się że pacjent jest świadom ryzyka,powikłań, zagrożeń
gość
03-12-2011, 17:19:44

Uważajcie na ketonal kiedyś mi bardzo pomagał a teraz prawdopodobnie dzięki niemu mam powiększoną wątrobe i złe próby wątrobowe Bogda
gość
03-12-2011, 19:13:43

Gość 2011-12-03 18:19:44 Uważajcie na ketonal kiedyś mi bardzo pomagał... Bogda
Będę uważać, dobrze, że piszesz o tym. Przepisał mi neurolog, ale jeszcze NIGDY nie brałam, a ludziska tak sobie go chwalą.
Najlepsza jest kapusta oczywiście na obolałe i twarde miejsca po Naclofenie/iniekcji i nie wiadomo wtedy co bardziej boli i co okładać
Powiedzcie/napiszcie mi Szyjki jak mam się zalogować, ze 2godz. temu wprowadziłam dane i nie mogę się doczekać na link z aktywacją konta. Dają znać że link wysłany, a tu figa na mailu.
Może się doczekam, a może coś źle zrobiłam?
anTosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: