Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
15-01-2023, 23:57:29

Hej dziewczyny , kurcze nie było mnie pare dni i już tyle fajnych informacji ( mam na myśli wyposażenia do szpitala ) widzę nowe forumowiczki, witam was serdecznie 😊 Mojra ty już w lutym operacje masz a ja 13 marzec, powiem tak czas zaiwania jakoś szybciej, jak człowiek ma już datę to szybko się do niej zbliżamy i strach większe 👀ma . Prośba do koleżanki co jest krótko po operacji dawaj prosze znać jak dasz radę oczywiście co u ciebie, czy dodałabys jakieś rady uzupełniające w wyposażeniu do szpitala.Napisz jak się czujesz, jak sobie radzisz trzymam kciuki za nas wszystkie . Z tymi pieluchami to pozamiatałyście system 😂😂😂😂 pozdrawiam Halina
Forumowiczka
16-01-2023, 08:21:19

Witaj Halinka - o tych pieluchach też często myślę i zaraz mi się morda uśmiecha bo człowiek sobie próbuje wyobrazić jaki rozmiar otrzyma i w przypadku złego ocenienia przez pielęgniarkę już widzę jak lecę do punktu pielęgniarek z gadką -"poproszę o inny rozmiar te lecą mi z d...😂"
Pozdrawiam i częściej zaglądaj na forum 👍
Mojra
Wtajemniczona
16-01-2023, 15:42:17

Cześć Halinka 🌺
Ty masz 13.03? To ja 8 dni po Tobie 21.03 😁 o kurcze ale będziemy relacjonowały na bieżąco 😁 Mojra zaczyna 😁
Już kupiłam, 3 piżamki, laczki (nie papucie tak, jak pisałyście) i poduszkę ortopedyczną i chyba wszystko, bo reszta to podstawowe rzeczy z domu.
Nie wiem jak to zrobię ale w czerwcu co roku z Mężem jeździmy na wakacje, w tym roku wypada nam od 4.06 do 18.06. Zarezerwowane i opłacone już dawno temu. Mam nadzieję, że po 2,5 m-ącach od operacji będę mogła wsiąść swobodnie do samolotu i trochę odpocząć od tego wszystkiego 😏
Początkująca
16-01-2023, 16:55:28

Cześć dziewczyny
Jestem po kontroli u lekarza.
Niestety jeszcze nie dostałam zielonego światła na rehabilitację pan doktor powiedział że z jego doświadczenia wie że zbyt wczesna manipulacja pooperacyjna zawsze przynosiła odwrotny skutek od oczekiwanego .
Kurcze w dawnych wpisach wszyscy pisali o rehabilitacji a tu taka sytuacja No ale cóż nie mam wyjścia muszę zaufać lekarzowi bo ja jestem zielona powiedziałam mu że inne osoby już rozpoczynały rehabilitację ale usłyszałam że każdy przypadek jest inny i mogli mieć inny przebieg operacji🤔.
Powiedziałam też o tym rozpychaniu w gardle które czuję i że ból schodzi do klatki piersiowej to powiedział że zbyt intensywnie funkcjonuje i przeciążam poniższe kręgi.
Samochodu jeszcze mam nie prowadzić i nadal prowadzić oszczędny tryb życia.
To tak na szybko z informacji po wizycie kontrolnej😉
Forumowiczka
16-01-2023, 18:14:32

Florentynka 2023-01-16 16:42:17
Cześć Halinka 🌺
Ty masz 13.03? To ja 8 dni po Tobie 21.03 😁 o kurcze ale będziemy relacjonowały na bieżąco 😁 Mojra zaczyna 😁
Już kupiłam, 3 piżamki, laczki (nie papucie tak, jak pisałyście) i poduszkę ortopedyczną i chyba wszystko, bo reszta to podstawowe rzeczy z domu.
Nie wiem jak to zrobię ale w czerwcu co roku z Mężem jeździmy na wakacje, w tym roku wypada nam od 4.06 do 18.06. Zarezerwowane i opłacone już dawno temu. Mam nadzieję, że po 2,5 m-ącach od operacji będę mogła wsiąść swobodnie do samolotu i trochę odpocząć od tego wszystkiego 😏
Forumowiczka
16-01-2023, 18:15:23

Zumba123 2023-01-16 17:55:28
Cześć dziewczyny
Niestety jeszcze nie dostałam zielonego światła na rehabilitację pan doktor powiedział że z jego doświadczenia wie że zbyt wczesna manipulacja pooperacyjna zawsze przynosiła odwrotny skutek od oczekiwanego .
Kurcze w dawnych wpisach wszyscy pisali o rehabilitacji a tu taka sytuacja No ale cóż nie mam wyjścia muszę zaufać lekarzowi bo ja jestem zielona powiedziałam mu że inne osoby już rozpoczynały rehabilitację ale usłyszałam że każdy przypadek jest inny i mogli mieć inny przebieg operacji🤔.
Powiedziałam też o tym rozpychaniu w gardle które czuję i że ból schodzi do klatki piersiowej to powiedział że zbyt intensywnie funkcjonuje i przeciążam poniższe kręgi.
Wtajemniczona
16-01-2023, 18:24:05

Zumba123 2023-01-16 17:55:28
Cześć dziewczyny
Zumba, ja myślę, że jak doktorek tak powiedział to na pewno wie co robi. No ciekawe jak to jest, że u jednych szybko ta rehabilitacja przychodzi a inni muszą dłużej czekać. A Ty pracujesz czy na zwolnieniu jesteś?
Forumowiczka
16-01-2023, 18:24:25

Zumba, a tak ogólnie to czujesz się dobrze? Wiesz u nas ponoć dają do miesiąca rehabilitacje w Reptach ja jestem z Chorzowa, jeszcze nic nie mogę ci powiedzieć bo to wszystko przede mna. Powiem Ci szczerze, ze taka rehabilitacja jest mega potrzebna. Słuchaj się lekarza i uważaj na siebie, częściej odpoczywaj i nie przesilaj. Ja to ci powiem mega boje się tej tzw kulki w gardle 🙈pozdrawiam Halina dawaj znać na bierząco co u ciebie
Forumowiczka
16-01-2023, 18:25:09

Mojra44 2023-01-16 09:21:19
Witaj Halinka - o tych pieluchach też często myślę i zaraz mi się morda uśmiecha bo człowiek sobie próbuje wyobrazić jaki rozmiar otrzyma i w przypadku złego ocenienia przez pielęgniarkę już widzę jak lecę do punktu pielęgniarek z gadką -"poproszę o inny rozmiar te lecą mi z d...😂"
Forumowiczka
16-01-2023, 18:25:51

Mojra44 2023-01-16 09:21:19

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: