Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
15-01-2023, 15:07:00

Florentynka 2023-01-15 10:59:56
Florentynko ja mam drętwienie rąk i pieczenie karku, piski w uszach oraz straszne trzaski jak ruszam szyja bez bólu i tak długo zwlekałam, że mam mielopatię 😭
No właśnie dlatego zwlekałam bo nie mam bóli a do pozostałych objawów przyzwyczaiłam się.
Tylko w ostatnim czasie doszły mi epizody z tak silnym drętwieniem lewej ręki, że nie byłam w stanie nawet nic złapać oraz mam takie ataki jakbym zaczynała nie czuć nóg z( to jest takie dziwne uczucie jakby nogi zaczęły mi lewitować bez odczuwania grawitacji- to tak dziwnie i trudno opisać)
To ja mam drętwienie, pieczenie karku, ból, tak jakby wszystkie "nitki" w środku piekły, ale da się z tym żyć, tylko właśnie tak jak Ty za długo zwlekałaś to mi lekarz powiedział, że to będzie coraz bardziej postępowało, samo się nie wyleczy 😏
Mojra
Forumowiczka
15-01-2023, 15:15:57

Florentynka sorki wcielam Ci się w Twój wpis.😉
Mojra
Wtajemniczona
15-01-2023, 15:30:49

Mojra44
Nic nie szkodzi, ja też na tym forum różne rzeczy robię z wpisami 🤣
Kurcze, niepotrzebnie weszłam na forum "dyskopatia kręgosłupa szyjnego" tam jest chyba tylko 12 str z tego co pamiętam i niestety nie są to dobre wpisy 😱
Dotyczą przeważnie odczuć pooperacyjnych i już żaluzję, że czytałam 😔
Forumowiczka
15-01-2023, 15:36:33

Florentynka 2023-01-15 10:39:59
Mojra a jeszcze mam pytanie odnośnie tych rzeczy, które mam włożyć do szafki na pooperacyjną, co najlepiej zabrać, tel, ładowarkę, wodę, co jeszcze?
Też się zastanawiam ale napewno z resztą tak jak piszesz: coś do picia,Tantum Verde,telefon, ładowarkę (zastanawiam się czy nie lepiej bank bo jakiś określony czas nie będzie można podnosić się a z ładowarką trzeba zejść z łóżka, piżamę (bo może będzie można przebrać się a w swoim najlepiej człowiek się czuje) krem bo mogą usta pierzchnąć, okulary jeśli nosisz, słuchawki dzięki którym możesz odebrać rozmowę bo telefon napewno ciężko będzie trzymać a robić na głośnomówiący to trochę sprawia dyskomfort bo same nie będziemy na sali). Jak coś mi się przypomni to będę dodawać. A jeszcze cienki szlafrok bo na operację idziesz na własnych nogach a ten strój dwuczęściowy niebieski jest trochę prześwitujący i lepiej na siebie coś narzucić a poprosić pielęgniarkę bądź opiekuna medycznego, który będzie z nami zjeżdżał aby już przed salą zabrał szlafrok i położył ci na sali pooperacyjnej. Jak jest człowiek uprzejmy to wszystko można załatwić.👍
Mojra
Forumowiczka
15-01-2023, 15:47:25

Florentynka 2023-01-15 16:30:49
Mojra44
Kurcze, niepotrzebnie weszłam na forum "dyskopatia kręgosłupa szyjnego" tam jest chyba tylko 12 str z tego co pamiętam i niestety nie są to dobre wpisy 😱
Też to czytałam i miałam takie same odczucia tylko weź pod uwagę, że piszą najczęściej osoby niezadowolone a czy piszą zadowolone?
Zazwyczaj NIE bo są zadowolone i chcą "zapomnieć", że miały operację i iść dalej, osiągać kolejne etapy sprawności. No i piszą osoby, które są chętne aby pomóc innym przed jak i po aby lepiej ludzie dochodzi lepiej do zdrowia.👍
Mojra
Forumowiczka
15-01-2023, 16:12:41

Mojra44 2023-01-15 16:47:25
Florentynka 2023-01-15 16:30:49
Mojra44
Też to czytałam i miałam takie same odczucia tylko weź pod uwagę, że piszą najczęściej osoby niezadowolone a czy piszą zadowolone?
Zazwyczaj NIE bo są zadowolone i chcą "zapomnieć", że miały operację i iść dalej, osiągać kolejne etapy sprawności. No i piszą osoby, które są chętne aby pomóc innym przed jak i po aby lepiej ludzie dochodzi lepiej do zdrowia.👍
Musimy mieć również świadomość, że my już nie wrócimy do zdrowia w 100%. Musimy się zadowolić i zaakceptować ten ubytek zdrowotny z którym jesteśmy w stanie funkcjonować a niestety dużo osób myśli, że operacja da im powrót do zdrowia z przed pojawienia się jakichkolwiek objawów a wręcz pisząc z ironią ich wręcz odmłodzi zdrowotnie 😂
Mojra
Forumowiczka
15-01-2023, 16:57:08

Mojra44 2023-01-15 16:36:33
Florentynka 2023-01-15 10:39:59
Mojra a jeszcze mam pytanie odnośnie tych rzeczy, które mam włożyć do szafki na pooperacyjną, co najlepiej zabrać, tel, ładowarkę, wodę, co jeszcze?
Też się zastanawiam ale napewno z resztą tak jak piszesz: coś do picia,Tantum Verde,telefon, ładowarkę (zastanawiam się czy nie lepiej bank bo jakiś określony czas nie będzie można podnosić się a z ładowarką trzeba zejść z łóżka, piżamę (bo może będzie można przebrać się a w swoim najlepiej człowiek się czuje) krem bo mogą usta pierzchnąć, okulary jeśli nosisz, słuchawki dzięki którym możesz odebrać rozmowę bo telefon napewno ciężko będzie trzymać a robić na głośnomówiący to trochę sprawia dyskomfort bo same nie będziemy na sali). Jak coś mi się przypomni to będę dodawać. A jeszcze cienki szlafrok bo na operację idziesz na własnych nogach a ten strój dwuczęściowy niebieski jest trochę prześwitujący i lepiej na siebie coś narzucić a poprosić pielęgniarkę bądź opiekuna medycznego, który będzie z nami zjeżdżał aby już przed salą zabrał szlafrok i położył ci na sali pooperacyjnej. Jak jest człowiek uprzejmy to wszystko można załatwić.👍
Jeszcze pamiętać musimy o lekach, które bierzemy aby wziąć do szpitala bo to już wydaje mi się,że przekazujemy pielęgniarce w dniu przyjęcia.
Mojra
Wtajemniczona
15-01-2023, 17:16:42

Jejciu Mojra, co my byśmy zrobiły bez Twojego doświadczenia 😁 już wszystko sobie spisuję, żeby nic nic nie zapomnieć 😁 Przeszłam w życiu kilka operacji ale nigdy nie miałam do czynienia z operacją kręgosłupa. A to co wcześniej napisałaś o wypowiedziach innych forumowiczów to masz rację, piszą ci, którym coś poszło nie tak, żeby ostrzec innych, ale człowiek niestety to takie stworzenie co chłonie jak gąbka, dlatego tak bardzo lubię pisać na tym forum i chłonąć też te "dobre" opinie 😊
Ty masz 22.02?
Forumowiczka
15-01-2023, 22:58:50

Tak 22.02-i jak będę mogła to na bieżąco postaram się pisać na forum 👍
W całej psychice ludzkiej tak sobie oczywiście myślę " że najlepsza jest chłodna kalkulacja i racjonalizm oraz jak Ty to określasz aby wszystkiego nie "wchłaniać jak gąbka". Doskonale wiem, że niestety nie jest to takie łatwe kiedy w grę wchodzi nasza zdrowie🥺 i na końcu zawsze najbardziej z nami zostaje i tak nasza odwieczna nadzieja na którą czasami psioczymy, że jest matką głupich ale jednak i tak pozostaje z nami - więc TRZYMAJMY SIĘ TEGO 🤗, ŻE WSZYSTKO BĘDZIE OK 👍
Mojra
gość
15-01-2023, 23:44:39

Mojra44 2023-01-15 23:58:50
Tak 22.02-i jak będę mogła to na bieżąco postaram się pisać na forum 👍
W całej psychice ludzkiej tak sobie oczywiście myślę " że najlepsza jest chłodna kalkulacja i racjonalizm oraz jak Ty to określasz aby wszystkiego nie "wchłaniać jak gąbka". Doskonale wiem, że niestety nie jest to takie łatwe kiedy w grę wchodzi nasza zdrowie🥺 i na końcu zawsze najbardziej z nami zostaje i tak nasza odwieczna nadzieja na którą czasami psioczymy, że jest matką głupich ale jednak i tak pozostaje z nami - więc TRZYMAJMY SIĘ TEGO 🤗, ŻE WSZYSTKO BĘDZIE OK 👍

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: