Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
25-01-2020, 23:45:59

Lucy,
O kurde i żadnego mocowania nie ma to nic dziwnego, że to się może przesunąć zanim nastąpi to skostnienie
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowiczka
25-01-2020, 23:50:07

Lucy0402 2020-01-26 00:44:45
Jak oglądałam swoje RTG pooperacyjne, to widziałam, że tam są jeszcze kolce, ale nie wiem czy mają jakieś znaczenie dla mocowania-one służą jako znaczniki do dalszego diagnozowania
No właśnie nie mam w domu czytnika płyt, żeby cokolwiek zobaczyć Jak będę 7.02 u neurologa to poproszę, żeby mi odpaliła płytę
Kurde...to jak to takie "luźne" między kręgami to chyba nie poszaleje na weselu pod koniec kwietnia
Wiecie co ? Najbardziej to brakuje mi imprez nie to, że alkoholu...tylko po prostu tańca i zabawy...serio...no marzę po prostu o jakimś dancingu kocham imprezy XD
Wtajemniczona
26-01-2020, 00:14:12

Bidusia81 2020-01-26 00:50:
Kurde...to jak to takie "luźne" między kręgami to chyba nie poszaleje na weselu pod koniec kwietnia
Wiecie co ? Najbardziej to brakuje mi imprez nie to, że alkoholu...tylko po prostu tańca i zabawy...serio...no marzę po prostu o jakimś dancingu kocham imprezy XD
Raczej nie powinnaś, wszystko zależy od samopoczucia i stanu ogólnego, no jakieś wolne jedynie....Przecież w czasie zrostu to niewskazana np. jazda konna, jazda na rowerze ( po równym można), podskok, rąbanie drewna, walenia młotkiem i itp. Lepiej sobie intensywniejszą zabawę odpuscić
Discektomia C5/C6 i C6/C7 ACIF ze stabilizacją PEEK LFC 07-05-2019r.
gość
26-01-2020, 00:21:54

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowiczka
26-01-2020, 00:28:15

Lucy0402 2020-01-26 01:14:12
Bidusia81 2020-01-26 00:50:
Raczej nie powinnaś, wszystko zależy od samopoczucia i stanu ogólnego, no jakieś wolne jedynie....Przecież w czasie zrostu to niewskazana np. jazda konna, jazda na rowerze ( po równym można), podskok, rąbanie drewna, walenia młotkiem i itp. Lepiej sobie intensywniejszą zabawę odpuscić
No i zapewne tak będzie Tylko jakieś przytulance i tyle bo to dopiero będzie raptem niecałe 5 mc po operacji Ehhhh...tak mi brakuje tańca...chociaż nie powiem - bo trochę się poruszałam w Sylwestra z córcią przed tv ale potem przed wizytą robiłam RTG kontrolne i implant na szczęście w miejscu
gość
26-01-2020, 01:11:28

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowiczka
26-01-2020, 08:22:31

No ostatnio tutaj to wiele pada słów o depresji i zaburzeniach lękowych...ja sama wiem, że mam nerwicę - i to mi się pojawiło odkąd zaczęły się problemy z kręgosłupem koło czerwca I tak jest...czasem słońce, czasem deszcz...i też przecież jestem ogólnie bezbolowa Zosiu...ale tak jak piszesz, te parestezje, objawy neurologiczne itp., siadają na głowę i ciężko się opędzić od dołujących myśli ja na przykład od kilku dni mam wrażenie, że prawa noga od kolana w dół jest jakaś słabsza...ale niby w badaniu neurologicznym jest ok no i weź się nie stresuj w takim wypadku...
Forumowicz
26-01-2020, 10:54:35

Gość 2020-01-26 02:11:28
Nie kryłam na forum informacji o depresji, na wypadek gdyby kogoś dopadła, żeby wskazać drogę. Sporo osób ujawniło się z mniejszym lub większym problemem.
Co tu kryć.
Moim zdaniem, depresja to dolegliwość jak każda inna. Ja jej nie miałem (jeżeli dobrze pojmuję określenie depresja), lekarz też jej nie potwierdza.
Już pisałem - jak byłem na granicy wytrzymania ( zawroty, nogi nie moje, ból w piersi, ogólna trzęsawka, lęk, ... to lekarze mi nie pomogli. Sam poszedłem do psychiatry który mnie przyjął ( najpierw nie chciał ponieważ jego zdaniem to powinien leczyć lekarz rodzinny - ale skoro już przyszedłem to mi pomoże). Rozpoznał lęk jako (jeżeli dobrze pamiętam) "incydent stresu".
W zasadzie ten lęk już sobie poszedł choć jeszcze (chyba) jakiś mikroślad pozostał ale wspominam go jako wybitnie dokuczliwy .
Człek budził się rano i po minucie już obawa czy dziś znowu będą zawroty głowy i huśtawka. Tych zawrotów najbardziej się obawiałem.
Zapewne moje zawodowe zajęcie mi w tym nie pomagało. Przychodzi klient, rozmawiamy, ja mu pomagam- tłumaczę , a on w moich oczach "pływa". To nie było fajne.
Operacja mi pomogła. Zawroty i inne cholerstwa - jak ręką odjąć- zniknęły.
Czasami jak źle spałem, długo jadę samochodem, długo przed komputerem to mam sztywność szyi. Wówczas, pocieranie, gimnastyka szyi ... i mija. O lęku powoli zapominam i obym zapomniał raz na zawsze. ( wiem wiem - długo go tolerowałem).
PS
na forum nowość. Pisząc nawet część słowa "brzydkiego", program sam obcina i wstawia .... *** gwiazdki. Nie poklniemy
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
26-01-2020, 11:53:34

Swiete slowa KAWO
Forumowiczka
27-01-2020, 16:02:51

Kawo,
To dobrze, że psychika Twoja już się uspokoiła...jednak człowiek sam musi o siebie zadbać i dość ze swoją głową do ładu - lekarze to raczej olewają... przynajmniej rodzinni. Ja to znowu bronię się rękami i nogami przed wszelkimi lekami, ale chyba też skończę na kozetce u psychologa/psychiatry..
Tobie operacja pomogła bo te wszystkie objawy ustąpiły, to i z psychiką coraz lepiej...ja to mam wrażenie, że ze mną gorzej - i fizycznie, i przez to psychicznie bo dziś znów w obu nogach jakieś mrowienia, czasem zdrętwienie...no prawa noga jakby nie moja od kolana w dół wszystko to potęguje mój strach - nie wiem czy to normalne, czy znów mam lecieć do lekarza, diagnozować, drążyć i szukać przyczyny tych objawów co się ostatnio pojawiają

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: