Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
17-01-2020, 10:03:07

Agatom3 2020-01-17 10:44:39
Witam serdecznie
Regularnie czytam to forum i dzieki temu jestem przygotowana na operacje która odbędzie sie 22 stycznia .Mam jeszcze pytanie
czy ktoś miał może naczyniaka nie złośliwego i co sie z nim „robi”w trakcie operacji czy usuwa sie czy zostawia ?Bardzo proszę o odp
Agnieszka
Witaj Agnieszko,
Nie wiem, jak jest w przypadku szyji. Aczkolwiek moja mama miała naczyniaka na kręgosłupie lędzwiowym, podczas usuwania przepukliny, usunęli także naczyniaka. Musieli zrobić całkowity porządek.
Najlepiej zawsze pytać lekarza o przebieg operacji, co dokładnie będzie robione.
Trzymam kciuki! Powodzenia!
29.10.2019 stabilizacja międzytrzonowa c5/c6 cage Peek discC LFC
Początkująca
18-01-2020, 06:37:58

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
18-01-2020, 06:39:23

Dziękuje Aga Zielona
Forumowiczka
18-01-2020, 16:07:32

Hejka,
Co tu tak cicho ostatnio ??
Ja zdjęłam kołnierz i jak już zaczęłam ruszać/ćwiczyć głową to znów mnie boli bardziej bark i nadal przy skręcie w prawo mnie ciągnie do barku i łopatki...tak jak przed operacją ***...już myślałam, że będzie tak ***
A odkąd zaczęłam ćwiczenia, to pojawiły mi się jakieś fascykulacje co jakiś czas gdzieś mi coś drga - a to w łydce, a to w udzie, ramieniu, plecach...no koszmar - wykoncze się psychicznie bez kitu mieliście coś takiego ? Bo o skaczących mimowolnie palcach u ręki to pamiętam u Kawo i Agi Zielonej...wiecie przecież jaka ze mnie panikara i już sobie wkręcam różne groźne choroby neurologiczne
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowicz
18-01-2020, 16:58:24

Bidusia81 2020-01-18 17:07:32
Hejka,
Co tu tak cicho ostatnio ??
Ja zdjęłam kołnierz i jak już zaczęłam ruszać/ćwiczyć głową to znów mnie boli bardziej ***...już myślałam, że będzie tak ***
Będzie. Jeszcze chwila.
Bidusia81
A odkąd zaczęłam ćwiczenia, to pojawiły mi się jakieś fascykulacje co jakiś czas gdzieś mi coś drga - a to w łydce, a to w udzie, ramieniu, plecach...no koszmar - wykoncze się psychicznie bez kitu
Ajtam.
Bidusia, jak coś szczypie, skubie, łechtocze, swędzi, drga i trzęsie się to oznacza, że ...zdrowiejesz kobieto. Wszystko wraca do normy, szuka swojego miejsca i stąd taka "harmonia w organizmie". To w większości ludzie tak mają.
Jak powiedziałem ortopedzie, że ten mój kciuk swędzi jak chol***, to powiedział. Prawidłowo. Tak powinno być.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
18-01-2020, 17:14:36

kawo 2020-01-18 17:58:24
Bidusia81 2020-01-18 17:07:32
Hejka
Ajtam.
Bidusia, jak coś szczypie, skubie, łechtocze, swędzi, drga i trzęsie się to oznacza, że ...zdrowiejesz kobieto. Wszystko wraca do normy, szuka swojego miejsca i stąd taka "harmonia w organizmie". To w większości ludzie tak mają.
Jak powiedziałem ortopedzie, że ten mój kciuk swędzi jak chol***, to powiedział. Prawidłowo. Tak powinno być.
Niby zdaję sobie z tego sprawę...ale każdy nowy objaw, a zwłaszcza taki którego nie było wcześniej (FASCYKULACJE) powoduje u mnie stan przedzawałowy wcześniej nic nie drgalo... ewentualnie mrowilo...odkąd zaczęłam izometryczne ćwiczenia, to zauważyłam te drgania w różnych miejscach i spędza mi to sen z powiek
Początkująca
19-01-2020, 02:52:35

Mam pytanie czy z infekcja jest możliwe przeprowadzenie operacji czy raczej jest to przeciwwskazaniem? Kurczę tyle czekałam na termin operacji a tu wszyscy dookoła zarażają wiec i mnie wzięło
Forumowiczka
19-01-2020, 09:19:45

Agatom3 2020-01-19 03:52:35
Mam pytanie czy z infekcja jest możliwe przeprowadzenie operacji czy raczej jest to przeciwwskazaniem? Kurczę tyle czekałam na termin operacji a tu wszyscy dookoła zarażają wiec i mnie wzięło
Infekcja to przeciwskazanie przede wszystkim do znieczulenia ogólnego...podczas operacji infekcja może się rozszerzyć na cały organizm więc lepiej nie ryzykować myślę, że powinnaś zadzwonić do operatora - może da się tak zrobić, że zamienią Ciebie z jakąś osobą, która ma termin za na przykład 2 tygodnie
Forumowicz
20-01-2020, 20:07:53

Bidusia81 2020-01-19 10:19:45
- może da się tak zrobić, że zamienią Ciebie z jakąś osobą, która ma termin za na przykład 2 tygodnie
Lub przyjmą na oddział, wykurują ........... i z operują.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Wtajemniczona
21-01-2020, 16:43:33

witajcie szyjki kochane.
Chyba dziś kryzys mnie dopadł jakiś....albo ta pogoda
boli mnie prawie wszystko , kark, ramiona, lędźwiowy a w ręce gdzie pozostały jeszcze drętwienia to nadgarstek, kciuk i wszystkie stawy w trzech ostatnich palcach, za to palec wskazujący żyje swoim życiem i drgawek jakichś dostaje. Masakra jakaś nie wiem co się dzieje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: