Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
15-01-2020, 09:06:53

Gość 2020-01-15 00:08:11
Tu Wojtek.
Dlatego ja uważam ze jezeli mój operator Powiedział dosadnie ze nie wcześniej .. to piernicze...Nie zbawi mnie jeszcze 3 tygodnie//...
Moim zdaniem, w tym wszystkim najważniejszy się neurochirurg.
Od neurologa miałem w szufladzie dwa skierowania na rehabilitację. Jedno "zużyłem" oddając rehabilitantowi (skorzystałem tylko dwa razy) , drugie leży i już jest chyba przeterminowane - i tak już zostanie.
Co mnie rehabilitant weźmie w swoje ręce - to mam gorzej.
A przecież operator mówi mi ....... żadnej rehabilitacji. Samo się naprawi trzeba tylko czasu.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Wtajemniczona
15-01-2020, 16:34:48

I teraz tylko tego się trzymam "trzeba czasu i samo się naprawi ". Nic już nie kombinuje. Chodzę tylko raz w tyg na terapię czaszkowo-krzyżową, o której wspominalam. Ale to jest tylko dotyk i bardziej energia. Początkowo w to nie wierzyłam, ale "tonący się brzytwy chwyta". I po drugim spotkaniu zaczynam czuć się lepiej. Przede wszystkim to w końcu w głowie czuję się lepiej, mam wrażenie, że pojawiło się więcej pozytywnej energii we mnie, zaczęłam się uśmiechać, jak dawniej i jestem dla siebie bardziej wyrozumiała. Wychodzenie z choroby to ciężko proces. Jednak co nas nie zabije, to wzmocni!
29.10.2019 stabilizacja międzytrzonowa c5/c6 cage Peek discC LFC
Forumowicz
15-01-2020, 19:12:38

Zielona Ago.
Oczywiście,że tak.
Ja od neurologa to dostaję tabletki przeciwbólowe których nie wykupuję ( bo mam) i czasami Biotropil który również nie wykupuję ( bo mam).
Dla mnie neurolog w zakresie choroby mojej szyi, nic nie pomógł. Pomógł mi neurochirurg i jego słucham.
O rehabilitantach, już pisałem. Typowy rehabilitant to choćby w wyniku tej rehab. człek ledwo żył -oni nadal by byli zdania, że trzeba kontynuować. Ich zaangażowanie jest "do kitu", odwalają robotę.
Jedyny do którego mam szacunek to osteopata - po trzecim "zabiegu" podziękował i powiedział, że nic więcej nie zrobi. Inni - jak pisał Wojtek - kasa się liczy.
Czekam do wiosny. Pojadę na wieś. Wezmę do rąk łopatę, grabki, .... i wyzdrowieję. Na wieki.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
15-01-2020, 19:18:45

Bardzo proszę aby odezwala się do mnie osoba która ma za sobą operacje szyjnego odcinka polegającą na usunięciu jednego lub dwóch kręgów i wstawieniu ich protez Jestem przed bardzo trudną decyzją Bardzo się boję Jeśli jest na forum ktoś kto przeszedł taką operacją lu wie coś na ten temat to proszę o kontakt Pozdrawiam Bogusia
Forumowiczka
15-01-2020, 19:49:08

Kawo,
Moja fizjoterapeutka chyba jest inna...bo ona jakoś jako jedyna z którymi się spotkałam, chyba faktycznie zna się na rzeczy sama mi powiedziała, że po operacji to trzeba się z tkanką obchodzić jak z jajkiem
Mój neurolog pomógł mi o tyle, że wysłał mnie na takie badania, które pomogły zdiagnozować moje dolegliwości po nitce do kłębka...ale teraz chodzę do innego bo mam bliżej - bo to i tak tylko po zwolnienie...ale gdyby coś się działo to znów walę jak w dym do tamtego
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowiczka
15-01-2020, 19:51:45

Gość 2020-01-15 20:18:45
Bardzo proszę aby odezwala się do mnie osoba która ma za sobą operacje szyjnego odcinka polegającą na usunięciu jednego lub dwóch kręgów i wstawieniu ich protez Jestem przed bardzo trudną decyzją Bardzo się boję Jeśli jest na forum ktoś kto przeszedł taką operacją lu wie coś na ten temat to proszę o kontakt Pozdrawiam Bogusia
O tyle ile przeczytałam chyba całe forum, to nie przypominam sobie, żeby ktoś miał usunięte kręgi...ale mogłam coś przeoczyć my tu w większości mamy usunięte przepukliny jądra miażdżystego i wstawione implanty między kręgami
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
gość
15-01-2020, 20:56:01

Bidusiu81 - ja również jestem po dwóch operacjach usunięcia przepuklin i wstawieniu implantów ale odbyły się one dawno 11 i 9 lat temu Kiedyś na bieżąco śledziłam to forum ale też nie spotkałam się z takim przypadkiem Ale jeszcze raz proszę gdyby ktoś coś wiedzial na ten temat,,,Bogusia
gość
15-01-2020, 21:59:43

Hej.
Tu Wojtek.
Tu chyba więksość jest po ..
Z tym ze ja miałem 21 grudnia...więc świeża sprawa...
Pytaj śmiało !!
gość
15-01-2020, 22:01:35

Gość 2020-01-15 22:59:43
Hej.
Tu Wojtek.
Tu chyba więksość jest po ..
Z tym ze ja miałem 21 grudnia...więc świeża sprawa...
Pytaj śmiało !!
Mi sie zdaje ze małą pomyłka . a chodzi o to samo czyli disectomie!
gość
15-01-2020, 22:04:13

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Reklama: