Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-08-2009, 10:02:00

Gosiaczku sympatyczny czego się czepiasz SŁUŻBY ZROWIA
Toż przeciez jestem na posterunku
Poczytaj sobie forum pod takim właśnie szyldem ,tam trwa walka o przemianowanie na OCHRONĘ ZRDOWIA .Swoją drogą ja też wolę iść do pracy niż na służbę trochę się już wyświechtały te slogany o powłaniu , misji ,poświęceniu. Moim zdaniem najlepiej żeby każdy pracował i zachowywał się w tej brnży i nie tylko w tej tak jak sam chciałby by być potraktowany dokładając do tego empatię a już świat z pozycji chorego były bardziej znośny . Natomiast za przekorczenia kompetncji mozna dostać po usza w razie powikłań a operacja kręgołsupa to WIELKA SPRAWA i poza kompetencjami pediatry więc się nie dziw że zepchnął .
Z pozdrowieniami Zosia
gość
15-08-2009, 10:36:00

No pięknie pięknie człowiek na moment oczy oderwie od komp a tam taka dyskusja prawie że walka Gosia zrobiło mi sie tej papryki 22 sztuki ale mój synuś żarłok wszystko by na raz zjadł jak na kolacje zje bochenek chleba i po nim nic nie widać chude to jak szczapa a gdzie mieści nie mam pojęcia sprawa z slużbą zdrowia jest dyskusyjna i i panią minister w kosmos wysłać bez biletu powrotnego włącznie z tymi dyrektorami prezesami którzy to przejadają nasze pieniądze na swoje wynagrodzenia mówia o kryzysie ale ich ten problem nie dotyczy rozrosło sie to biurokratyczne państwo i tak nikt naprawde za nic nie odpowiada gdyby to całe towarzystwo glową odpowiadało za swoje decyzje może zupełnie inaczej by to wyglądało a tak spycho terapia ten nic nie wie ten nie wtemacie inny jeszce co innego a winnych tej calej sytuacji nie ma sprawa się rozmywa i to jest tak zpolityka a na dowód przesyłam kawał
Jasio przychodzi do taty i pyta:
tato co to jest polityka?
Tato mówi:polityka synku to:
-kapitalizm, ja jestem kapitalizm bo ja zarabiam
-twoja mama to rząd bo rządzi pieniędzmi
-dziadek to związki zawodowe bo nic nie robi
-pokojówka to klasa robocza bo sprząta i pracuje
- ty synku jesteś ludem bo tworzysz społęczeństwo
-a twój mały braciszek to przyszłość
Jasio mówi: tato ja się z tym prześpie i może zrozumie
Jasio poszedł spać.w nocy budzi go płacz małego brata który zrobił w pieluszkę.Jasio poszedł do pokoju po mamę, ale nie mógł jej obudzić więc poszedł do pokoju pokojówki.
Wchodzi a pokojówka zajęta z tatą,a przez okno zagląda dziadek, Jasia nikt nie zauważył bo szybko wyszedł, wrócił do swojego pokoju uspokoił braciszka i poszedł spać.Rano Jasio wstał i zszedł na dół tato mówi do niego:
-no i co jasiu już wiesz co to jest polityka ?
-tak tatusiu wiem
-Kapitalizm wykorzystuje klasę roboczą, związki zawodowe się temu przyglądają podczas gdy rząd śpi, lud jest ignorowany, a przyszłość leży w gównie.
To jest polityka tatusiu.
gość
15-08-2009, 10:46:00

Witam serdecznie wszystkich,Już swego czasu tu zaglądałąm i dzięki temu poznałam naszą przesympatyczną Zosię,która jest dobrym aniołem,
Przedemną operacja,ale dopiero w listopadzie,operowana będe w Białymstoku
Mam na imię Ania i jestem z Białegostoku

Zosiu dziękuje,odpisałam Ci na priv
ania
gość
15-08-2009, 12:17:00

witam tu kamila dziekuje za pomoc moze wiecie kto miał taki problem jak ja bardzo prosze moze ta osoba powie co zrobic zeby z rany nic nie ciekło.Zosiu dziekuje za otpowiedz do mnie ale moze ta osoba która miała taki problem odezwała sie na forum .dziekuje wszystkim kamila
gość
15-08-2009, 13:05:00

Jak widzę na fotosiku nowych szyjek nam nie przybywa wrzucie jakieś ciekawe zdjęcia na zanzibar1244 podzielcie się wakacjami zwierzakami ptakami gadami i płazami bo jakoś to kiepawo idzie na pewno macie ciekawe zdjęcia tylko odrobina woli i chęci Ja za chwilę ruszam z aparatem na polowanie jak sie uda zrobić ciekawe zdjęcia to je wrzucę Pozdrawiam wszystkich kurujcie się i wypoczywajcie miłego popołudnia Janusz
Forumowiczka
15-08-2009, 16:19:00

15-08-2009 o 12:36, gość :
Jasio przychodzi do taty i pyta:
tato co to jest polityka?
Tato mówi:polityka synku to:
-kapitalizm, ja jestem kapitalizm bo ja zarabiam
-twoja mama to rząd bo rządzi pieniędzmi
-dziadek to związki zawodowe bo nic nie robi
-pokojówka to klasa robocza bo sprząta i pracuje
- ty synku jesteś ludem bo tworzysz społęczeństwo
-a twój mały braciszek to przyszłość
Jasio mówi: tato ja się z tym prześpie i może zrozumie
Jasio poszedł spać.w nocy budzi go płacz małego brata który zrobił w pieluszkę.Jasio poszedł do pokoju po mamę, ale nie mógł jej obudzić więc poszedł do pokoju pokojówki.
Wchodzi a pokojówka zajęta z tatą,a przez okno zagląda dziadek, Jasia nikt nie zauważył bo szybko wyszedł, wrócił do swojego pokoju uspokoił braciszka i poszedł spać.Rano Jasio wstał i zszedł na dół tato mówi do niego:
-no i co jasiu już wiesz co to jest polityka ?
-tak tatusiu wiem
-Kapitalizm wykorzystuje klasę roboczą, związki zawodowe się temu przyglądają podczas gdy rząd śpi, lud jest ignorowany, a przyszłość leży w gównie.
To jest polityka tatusiu.

No pięknie... a cóż tu się dzieje?
Spinka kulturalnie słucha Radia Zet w towarzystwie mamusi a tu Gość... no, nie, nie powiem co robi...

A poważniej, to widzę, że trzeba poważnie popracować nad listą ZLOTU SZYJEK, bo mam zaległości.
Pomyślę o tym jutro.

Co myślicie o dopisaniu założycielki tematu? Pirania1 z Olsztyna dała początek naszemu istnieniu .

Spinka
Spinka
gość
15-08-2009, 18:52:00

Witaj Kamilo. Ja miałam problem z raną po operacji. U mnie przyczyną była nić, która się nie rozpuściła. Też tworzyła się ropa. Po wizycie u chirurga problem został rozwiązany( tzn. lekarz wyjął nić ze środka). Teraz rana goi się bardzo ładnie. Doraźnie stosowałam to wszystko co pisze Zosia i tak dotrwałam do czasu wizyty u lekarza. Spokojnie czekaj na wizytę u chirurga, z tym, że ja czekałam tylko jeden dzień. Sądzę, że równie dobrze możesz pojechać na dyżur chirurgiczny, na pewno zostajesz przyjęta. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
Nie odzywam się z powodu poważnej choroby mojego taty( duzo czasu spędzam u Niego w szpitalu) Zosiu zaraz napiszę do Ciebie na priv. Bożena
gość
15-08-2009, 19:37:00

Witam.
Moi drodzy jestem na tym forum bo nie wiem co mam robić. Badanie MRI wykazało : poziomC5-C6 szerokołukowa tylna protruzja krążka miądzykręgowego na ok. 5 mm, z uciskiem rdzenia kręgowego II stopnia i przyleganiem poszerzonego krążka do korzeni nerwowych(n.C6). zwężone zachyłki korzeniowe i dolne piętro otworów międzykręgowych, zwłaszcza prawego.Zwyrodnienia zaostrzenia krawędzi otworów międzykręgowych. Wymiar strzałkowy pośrodkowy kanału kręgowego wynosi na tym poziomie ok.7 mm. Poziom C6-C7 szerokołukowa tylno- lewoboczna proktuzja krążka międzykręgowego na ok 4 mm, ze zwężeniem zachyłków korzeniowych, przyleganiem poszerzonego krążka do lewego korzenia n. C7, bez ucisku rdzenia kręgowego. Waskie otwory miedzykregowe. wymiar strzałkowy pośrodkowy kanału kręgowego ok. 8 mmm. Konsultacje u neurochirurga oraz neuroortopedy - zabieg chirurgiczny( 65% zabiegów się udaje). Kilkanaście zabiegów rehabilitacyjnych dało poprawę na pewien czas. Bóle głowy, szyi, barku oraz niedoczulica prawej kończyny górnej powracają, mam skierowanie na kolejną rehabilitację. Byłem na L -4 tylko 27 dni, cały czas pracuję niestety muszę czasami coś cięższego podnieść, operować się nie chcę. Czy na schorzenia kręgosłupa można dostać grupę inwalidzką ?Każdy dzień to katorga . Pozdrawiam Was Wszystkich.
krak62
gość
15-08-2009, 20:36:00

Krak 62 możesz w każdej chwili wystąpić o grupę inwalidzką tego nikt Tobie nie zabroni ale lekarz na takiej komisji spyta Cie o to dlaczego nie poddasz się operacji gdy takie są wyniki i wskazania lekarskie sama rehabilitacja przy ucisku na rdzeń za dużo ulgi nie da i co w tym momencie grupa Tobie daje praktycznie nic bo na początek dostaniesz najniższą płatną lub nie ja radził bym na dobry początek skonsultować ten wynik z dobrym neurochirurgiem aby przedstawił Tobie dobre i złe walory operacji i w tedy musisz podjąć decyzje co dla Ciebie jest najlepsze Tylko musisz pamiętać o jednym że jak będziesz długo zwlekać to zmiany neurologiczne nawet po wielu rehabilitacjach mogą juz nigdy nie wrócić do normy lub nie ustąpią wcale Pozdrawiam Janusz
gość
15-08-2009, 22:03:00

15-08-2009 o 22:36, gość :
Krak 62 możesz w każdej chwili wystąpić o grupę inwalidzką tego nikt Tobie nie zabroni ale lekarz na takiej komisji spyta Cie o to dlaczego nie poddasz się operacji gdy takie są wyniki i wskazania lekarskie sama rehabilitacja przy ucisku na rdzeń za dużo ulgi nie da i co w tym momencie grupa Tobie daje praktycznie nic bo na początek dostaniesz najniższą płatną lub nie ja radził bym na dobry początek skonsultować ten wynik z dobrym neurochirurgiem aby przedstawił Tobie dobre i złe walory operacji i w tedy musisz podjąć decyzje co dla Ciebie jest najlepsze Tylko musisz pamiętać o jednym że jak będziesz długo zwlekać to zmiany neurologiczne nawet po wielu rehabilitacjach mogą juz nigdy nie wrócić do normy lub nie ustąpią wcale Pozdrawiam Janusz

Dzięki Janusz, za zainteresowanie moją osobą. Chyba zmienię lekarza na psychiatrę. Byłem na dwóch konsultacjach. Neurochirurg stwierdził po rehabilitacji brak jednoznacznych wskazań do zabiegu(jego matka ma to samo i zabiegu jaj nie radzi). neuroortopeda zabieg konieczny. Natomiast neurolodzy( byłem chyba u czterech) twierdzą że i tak dobrze" prosperuję " przy moich dolegliwościach i zalecają rehabilitację. Na jednej z wizyt u" mądrych" dowiedziałem się że jedynie 65% operacji z moim schorzeniem się udaje,15% to komplikacje podczas zabiegu, 15% komplikacje po zabiegu i "tylko" 5% to zejścia. Mieszkam w Krakowie konsultowałem się u lekarzy ze szpitala Rydygiera oraz z Botanicznej. Dzięki!!!
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: