Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
06-08-2009, 06:41:00

05-08-2009 o 23:15, renbaz :
Marcinku, uważam z całą stanowczością, że Twoja pani od fizyki nie znała się na temacie i oszukiwała na lekcji mówiąc, że noszenie siatek to nie praca !!!! Renata

Popieram zdanie koleżanki Renaty! Gdzie te wzory do obalenia?
Spinka
Spinka
gość
06-08-2009, 07:41:00

Witam Wszystkich!
Może ktoś z Was zna się na tyle, że podpowie mi co z tym fantem robić.
Rok temu miałam wypadek samochodowy, złamania jakoś się pogoiły , a teraz okazuje się,że coś nie tak z kręgosłupem. Najpierw drętwienie dwóch palców u rok, potem zaburzenia czucia, w końcu niedowład, dziwne b. silne bóle z tyłu głowy,zawroty. Poszłam do neurologa i usłyszałam, że tak często się dzieje po wypadkach i dostałam skierowanie na rehabilitację. Odczekałam swoje i okazało sie, że bez wyniku rezonansu mnie nie przyjmą. Zrobiłam więc rezonans prywatnie i teraz znowu muszę czekać do neurologa w kolejce. Może ktoś z Was zna się na tyle, żeby mi powiedzieć, czy wynik jest niepokojący, czy to błahostka, cytuję: " zniesiona fizjol. lordoza z wytworzeniem kyfozy na poziomach C 3- C 6. Na poziomie C3 -C4 najpewniej niestabilność więzadłowa. Na poziomach C3- C4, C4-C5, C5-C6, Th1-Th2, Th7- Th8 centralne uwypukliny uciskające worek opony twardej. Na wszystkich powyższych poziomach wyraźne cechy dehydratacji krązków m-k. Zwężenie fizjologicznej rezerwy przestrzenej kanału kregowego na poziomach C3- C4. Kręgi szyjne zrotowane. Rdzeń kręgowy bez cech ucisku.
Będę wdzieczna za rady.
Karolina
gość
06-08-2009, 07:57:00

Witaj Karolino !
Ja też jestem po wypadku samochodowym (kwieceń br) i jestem już po operacji kręgosłupa szyjnego (przepuklina C5-C6) .Operacja w czerwcu w tej chwili kołnierz ortopedyczny do końca sierpnia. Nie będę się tu wypowiadać bo nie znam się na tym . Nasz koleżanka Zosia jest kopalnią wiedzy , ona pewnie wszystko Tobie wytłumaczy jak dwa miesiące temu mnie .Serdecznie pozdrawiam Gosieńka
gość
06-08-2009, 07:58:00

Witaj Karolino ten rezonans nie zabardzo nadaję sie do neurologa radził bym zająć już kolejkę do neurochirurga troche masz skopany ten kręgosłup a czy po wypadku nie robiono Tobie rezonansu
gość
06-08-2009, 08:00:00

Gosia witamy w klubie fotosik
Forumowiczka
06-08-2009, 08:08:00

06-08-2009 o 08:27, marttka :
Witam, mam kilka pytań z rana a mianowicie:co z jazdą rowerem po operacji?a rolki?jaki sport w ogóle wchodzi w grę?pływanie odkrytą żabką(bo tylko taka umiem?wczoraj bardzo mnie bolała głowa i pomyślałam,że nałożę sobie na trochę ten kołnierz ortopedyczny i wiecie co?Naprawdę przestało mnie bolećNie wiem,czy to sugestia czy już wpadam w paranoje ale efekt był naprawdę odczuwalny! Zaczynam wierzyć,ze po operacji możne mnie nie bolec wcalepozdrawiam szyjki damskie i męskie!

Marttka, dziewczyno, błagam, nie myśl na razie o rowerze, rolkach i pływaniu. Wszystko w swoim czasie.
Widzisz jak to fajnie założyć kołnierzyk? Jaka paranoja? Zapewniam Cię, że nie !

Karolina, kiedy idziesz do neurologa ze swoim wynikiem MRI ?

Spinka
Spinka
Początkujący
06-08-2009, 08:49:00

Witam
Jako tako nie mogę znaleźć tego feralnego zeszytu z fizyki a niechciałbym być gołosłowny-zapowiada mi się jednak dłuugi weekend to postaram się znaleźc
Cóż Pani z fizyki też jest kobietą więc nie sadzę aby celowo napuszczała nas na płeć piękną no chyba że sama lubi tachać siaty z zakupami.

Dzięki Januszu za namiar na rehabilitanta jak zajdzie konieczność napewno skorzystam.

Dzis miałem jazdy z prawka-ćwiczyłem przez 45 min jazdę po łuku
myślałem że łepetynka mi z szyi odpadnie.

Pozdrawiam cieplutko bo u mnie znów wyszło slonko.
gość
06-08-2009, 08:55:00

Dziękuję za odpowiedzi, wizytę u neurologa mam dopiero w listopadzie.....Po wypadku zrobili mi tylko prześwietlenia (ok 20) i tomografię tam wyszło tylko skręcenie kręgosłupa i niewielka niestabilność, nosiłam taki smieszny kołnierz z ligniny , bo poza tym miałam jeszcze co leczyć, a kregosłup to mnie bolał, ale ledźwiowy, zresztą wszystko bolało i nikt mi nie powiedział że to coś poważnego z tą szyją.

Karola
Forumowiczka
06-08-2009, 09:04:00

Karolina, dopiero w listopadzie? Nie dasz rady pójść wcześniej prywatnie?

06-08-2009 o 10:49, furion30 :
Witam
Jako tako nie mogę znaleźć tego feralnego zeszytu z fizyki a niechciałbym być gołosłowny- zapowiada mi się jednak dłuugi weekend to postaram się znaleźć (...)
Cóż Pani z fizyki też jest kobietą więc nie sadzę aby celowo napuszczała nas na płeć piękną no chyba że sama lubi tachać siaty z zakupami.

Dobra, dobra... zeszytu nie mogę znaleźć...
Bujać to My ale nie nas

Z płcią piękną nigdy nic nie wiadomo, używamy różnych środków, jeśli dotychczas się nie przekonałeś. drogi kawalerze Marcinie to posłuchaj i obejrzyj:
http://muzyka.interia.pl/teledyski/teledysk/wilki-baska,14131

Ze szczególnym uwzględnieniem AGNIESZKI

Spinka
Spinka
gość
06-08-2009, 09:14:00

A może znacie jakiegoś dobrego neurologa ( znajacego się na kregosłupach) z Warszawy?
Karola

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: