Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
05-08-2009, 17:28:00

czemu się pytasz oczywiście że tak służe pomocą
gość
05-08-2009, 19:28:00

AGNIESZKO , DZIELNA KOBIETO ,gratulacje za pokonanie mety
Teraz będzie już tylko lepiej .
JANUSZ , wierny druchu wiedziłam ,że na Tobie jak na Zawiszy
Ale Ty zdolny facet jesteś -to ten szszszmer uznania
RENATKO , ja przeforsowłam u dr. Wilka sztywną Floridę więc o dziurkach w Campie się nie wypowiadam .
W domu możesz sobie wietrzyć szyję z opatrunkiem , nawet bardzo wskazane .W pozycji leżącej na wznak odpinasz rzepy , zdejmujesz wierzchnią warstwę , po leżakowaniu ktoś z rodziny zapina Ci kołnierz i z gojeniem nie ma problemu.
MARCIN , nie mieliśmy okazji się jeszcze przywitać , w skrócie jestem seniorką forumową i zimnym prysznicem Jako żeś człowke młody to pozwolę sobie na jedno zdanie pouczenia chociaż wiem ,że młodzi takich pouczeń nie znoszą .
Nizależnie od pracy nowej czy starej , dobrze czy źle płatnej , szefa mniej czy bardziej wyrozumiałego MUSISZ ZNALEŹĆ CZAS na właściwe leczenie .
Nie nam oceniać czy masz szansę na leczenie zachowawcze ,pamiętaj jednak że sam ból jest tylko ostrzeżeniem iz coś złego się dzieje. Dużo istotniejsze są objawy neurologiczne a te jak napisałeś występują w sporym zestawie . Im dłuższy czas ich trwania tym niekiedy trudnijeszy powrót do prawidłowego funkcjonowania .Rozsądek w tej sytuacji mówi ,że zdanie się na opinię neurochirurga jest priorytetem .

Radosnego wieczoru i nadchodzącego ranka dla Wszystkich Zosia
gość
05-08-2009, 19:43:00

Witam. Mam nadzieję Zosiu, że jestś jeszcze na forum. Dzisiaj prawie przespałam cały dzień bo coś kiepsko się czułam. Teraz się obudziłam i czuję, że piecze mnie rana po operacji z jednej strony. Przyjrzałam się temu i nie wiem co myśleć. Jest mocno zaogniona i wycieka niewielka ilość jakiegoś lepkiego brązowego płynu. Operację miałam 3 lipca, szwy rozpuszczalne. Goiło się nawet dosyć ładnie. Nie wiem czy panikować i jechać na ostry dyżur( kilka godzin w kolejce), czy też próbować jutro dostać się do chirurga. Pozdrawiam. Bożena
gość
05-08-2009, 20:12:00

Bożenko, zmierz sobie temperaturę . Jesli nie gorączkuejsz to myslę że możesz przeczekać do jutrzejszego ranka ale nie dłużej biorąc pod uwagę nocne kolejki na SOR . Jesli masz gorączkę jedź dziś . Staraj się utrzymać nerwy na wodzy. Jeśli blizna jest zaogniona to raczej powierzchowna zmiana lub mała przetoka ,nieraz tak sie zdarza ,ze organizam odrzuca jakiś mały fragment nici . Możesz doraźnie zrobić sobie okład z sody działa p. zapalnie -łyżeczka sody spozywczej na szklanke wody i przyłozyć na tę okolicę , tylko nie uszczelniaj żadną ceratka , pozostaw bez przykrycia . Pozdrawiam i spij spokojnie , Zosia
gość
05-08-2009, 20:26:00

Dziękuję bardzo Zosiu. Temperatury nie mam ( 37,1), czyli idę spać, a jurto do chirurga. Dobranoc
Początkujący
05-08-2009, 20:50:00

Przepraszam że robię tu bałagan ale już się poprawiam. Jak długo czekacie na operację? Ja jestem z Mogilna i od kwietnia czekam na operację i nadal czekam. Operacja pilna wypadnięcie dysku na poziomie C3-C4.
Wtajemniczona
05-08-2009, 21:15:00

Izunie39, ja czekałam na operację od października 2008 do sierpnia 2009 - 10 miechów Jest czas na zalogowanie się na forum i na myślenie

Marcinku, uważam z całą stanowczością, że Twoja pani od fizyki nie znała się na temacie i oszukiwała na lekcji mówiąc, że noszenie siatek to nie praca !!!!

Spinko, wymieniłam kołnierz na Philadelfię z dziurką, dużą dziurką, a pan w splepie dociął mi go do mojej szyi żyrafy
Janusz, jak takie piękne górki są w sanatoriach ( to jadę, nawet dziś...a nie , nie mogę, muszą mnie zreperować

Zazdroszczę Agnieszce, że już PO !!!!

Renata
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
06-08-2009, 05:09:00

Witajcie jak widzicie można do nas dołączyć Spinka już jest na fotosiku witamy i zapraszamy aby inni do nas dołączyli
Forumowiczka
06-08-2009, 05:20:00

Ale poranek, słonecznie na Mazowszu, u mnie w ogrodzie rosa na różach (róże to moja słabość i być może jedna z przyczyn dyskopatii bo strasznie kapryśne są, nawozić trzeba i pryskać ciągle na choróbska) . Właśnie się z poduszki ortopedycznej podniosłam...

Jestem na Fotosiku? Idę zobaczyć...
Spinka
Spinka
Początkująca
06-08-2009, 06:27:00

Witam, mam kilka pytań z rana a mianowicie:co z jazdą rowerem po operacji?a rolki?jaki sport w ogóle wchodzi w grę?pływanie odkrytą żabką(bo tylko taka umiem?wczoraj bardzo mnie bolała głowa i pomyślałam,że nałożę sobie na trochę ten kołnierz ortopedyczny i wiecie co?Naprawdę przestało mnie bolećNie wiem,czy to sugestia czy już wpadam w paranoje ale efekt był naprawdę odczuwalny! Zaczynam wierzyć,ze po operacji możne mnie nie bolec wcalepozdrawiam szyjki damskie i męskie!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: