Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29019)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-08-2009, 15:54:00

Ania nie podrywaj tam sanitariuszy i zapamiętaj sny które jutro będą się Tobie sniły my rekonwalescenci ozdrowieńcy i oczekujący będziemy trzymać kciuki byś jak najszybciej do nas napisała pozdrawiam Janusz
Forumowiczka
03-08-2009, 16:05:00

Januszu, nie do końca się zgadzam. Zanim zdecydowałam się na operację też byłam u kilku neurochirurgów (z powodu kręgosłupa) i kilku ortopedów (z powodu barku). Przeszłam pranie mózgu. Potem sprowadziłam to do wspólnego mianownika i wyszło, jak wyszło.
Jednym z neurochirurgów był właśnie dr Rafał Górski. Chociaż nie zdecydowałam się na operacje u niego (był chętny) to konsultacja bardzo mi się podobała. Fascynujący człowiek, elokwentny, otwarty i bezpośredni. Jak zaczął opowiadać o rodzajach implantów a ja zadawać pytania to wszedł jego konsultant dając znaki, że pora kończyć wizytę bo następni pacjenci czekają. Ja też się wyczekałam i słyszałam w poczekalni echo jak dr Górski mówi i mówi.... cały czas o kręgosłupach pewnie .
Wracając do Ciebie, to nie chodzi o powierzanie życia i zdrowia tylko o konsultację. Czasem dobrze jest zafundować sobie powiew świeżego powietrza ot tak, dla usłyszenia jeszcze jednego zdania.
Januszu, tu masz link do opinii o dr Rafale Górskim:
http://www.***/18261/dr-n-med-rafal-gorski/neurochirurg/warszawa-grodzisk-mazowiecki-ostroleka

Ja byłam u niego na konsultacji tu:
http://www.sorno.pl/
Przyjmuje tam w soboty po południu-wieczorem, koszt wizyty 100 zł. Teraz zdaje się jest na urlopie, będzie chyba po 20 sierpnia.
Skorzystasz, nie skorzystasz, może sobie tylko po stronach poserfujesz .
Spinka
Spinka
gość
03-08-2009, 16:45:00

Spinko pomyślę nad tym DZiękuje Tobie bardzo pozdrawiam teraz kawa a potem chyba herbatka z prądem bo tak pogoda jakaś barowa
Forumowiczka
03-08-2009, 17:36:00

Uff... ale mnie męczy zwolnienie lekarskie . Kończę dzisiejszy dyżur i idę leżeć, pachnieć i rozpakować prezenty od nowych adoratorów . Wam, dziewczyny, też to radzę....
Na razie,
Spinka

1. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl
2. ZOSIA - Warszawa
3. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl
4. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
5. ANNA - Goleniów
6. JANO (Janeczek) - Kraków
7. RENBAZ (Renata) - Warszawa - renbaz@tlen.pl
8. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
9. MARTTKA - Białystok
10. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
Spinka
gość
03-08-2009, 18:33:00

Z jakiej to okazji Spinka te prezenty ? Może powinna się z nami podzielić informacją . U nas tez barowa pogoda ale dzisiaj chyba odpuszczę . Ania w szpitalu szczęśliwie dotarła, jutro jej szyjka będzie tak pięknie pokrojona jak nasze . U mnie blizna malutka i pewnie po zimie to jej nie będzie widać .
Bajkowych snów dla wszystkich . Gosieńka
gość
03-08-2009, 20:04:00

Jak wszyscy to wszyscy i Zocha też
zocha_59@o2.pl
Janusz święte słowa prawisz - większośc dyskopatów ma dynamit w .....i nie sposób ich zatrzymać w pędzie . Jak Ty to mawiasz ???
Dzikują, a potem zgubne skutki .Ja dziś w pracy dostałam tak w dupsko ,że ledwie zdołałam się dowlec na akupunkturę a tam padłam jak zgoniony pies . Kurcze , co ja zrobię , że lubię tę pracę Cudowna moc Zaldiaru pozwliła mi się z Wami przywitać a jutro dzień jak codzień.
Reniu , litości z tym remontem . Błagam odpuść sobie .
Jeszcze raz przytoczę moja historię a jak będzie trzeba to i powtórzę 10 razy. Po pierwszej operacji czułam się REWELACYJNIE Po kilku miesiącach wlazłam na drabinę z wałkiem i odnawiałam mieszkanie .Po kilku następnych wynosiłam ,,tylko'' po pół wiaderka gruzu z pod wylewki a wkrótce wylądowłam po raz drugi na stole operacyjnym.
Nie dopuść do takiej sytuacji . Niech mój i Janusza -tez chojrak przypadki będą dla wszystkich ostrzeżeniem .Po pierwszej operacji jest wielka szansa na duży komfort, po kolejnej jest coraz mniejsza . I nie mów ,że nie boisz się bólu .Przelwkły ból doprowadza głowę do obłędu . Granica wytrzymałości się przesuwa ale jak brakuje możliwości leczenia i zaradzenia temu i człowiek ma wroga we włsnej szyi czy rękach to juz nie jest tak wesoło .
Pomyśl za wczasu czy warto przedkładać bycie niezastąpioną nad własne zdrowie.
Dużo goryczy , bo dziś zły , nawet bardzo zły dzień .Ale myslę ,że takie spostrzeżnie potrzebne są dla zachowania równowagi dla BUNTOWNICZEK .Reniu , ja sama jestem nadal taką buntowniczką i nadal zachowuje się oględnie mówiąc niepoprawnie ale apeluję szczególnie do Ciebie . Weź pod uwagę stan swojej szyi .Możesz dużo zyskać ale przez brak rozwagi po operacji możesz wiele starcić.
No dobra, dosyć perory . Zaczniesz żyć wygodniej
Nauczysz się dzielić obowiązki , największego przyjaciela będziesz miała w sobie w góry tak ale lepiej z ,,szerpem'', poza tym wszystkie inne przyjemności dozwolone byleby nie przekraczać granic braku amortyzacji
Renia , nie Ty pierwsza masz taka gonitwę myśli .
Czy zauważyłaś jak tu dziewczyny pięknie nabierają pokory po pierwszych próbach ,,porządkowych''
Czas najlepszym korektorem planów.
Nie buntuj się z góry wobec kołnierza ,najgorętsze dni chyba już za nami , będzie Ci łatwiej . Moze uda Ci wenegocjować z dr. Manowcem sztywną Floridę , jest trochę wygodniejsza.
Za 8 dni o tej porze będziesz już odpoczywła po operacji a następnego dnia rano będziesz śmigła po oddziale.
Z rad praktycznych -weź ze sobą dużą butelkę wody mineralnej niegazowanej . W czasie bliskiej łączności z kanalizacją miejską po wypiciu slodkiego syropku ubyku należy sukcesywnie uzupełniać a potrafi trzyamc ten stan kilka godzin.
Małą buteleczkę z suwanym koreczkiem radzę przygotowac na okres pooperacyjny.
Coś wygodnego do podparcia pod szyję w kołnierzu (jasiek lub ortopedyczna )-szpitalne poduszki niezbyt wygodne
Dobrych, pozytywnych myśli życzę i dużo wiary we własne siły . Zosia

Wtajemniczona
03-08-2009, 20:53:00

Gosiu, u mnie nie jest źle...mój mąż sprząta i myje okna już od kilku lat, a jeśli będę mu mówiła krok po kroku, to nawet i coś ugotuje i to nie chodzi o to, że jakoś jestem specjalnie porządnicka, bo jak mi się nie chce to nic nie robię, ale jednak chciałabym zostawić w domu podstawowy porządek

Januszu, moja torebka waży 2 kg nie dlatego, że dźwigam w niej beczki kosmetyków i flaszki perfum (!) Ja najczęściej w torebce nosze gazety i książki, hihihihihihi. Jeżdżę (jeździłam) do pracy tramwajem, metrem i autobusem, więc musiałam coś robić po drodze, więc czytałam książki i tak targałam je ze sobą...

Zosieńko, dziękuję za dobre rady, przygotuje wszystko wg nich, łącznie z ortopedyczną...

A co do mojego remontu...po operacji, już w domu mam zamiar odrobić zaległości lekturowe i filmowe, a nie sprzątać po remoncie, zresztą dostałam od męża całkowity zakaz Dlatego teraz ( w zasadzie nie mam już nic do stracenia) chcę wyremontować w domku dużoooo rzeczy, aż do operacji.
Operacja będzie wielopoziomowa i pewnie na jednej się nie skończy, bo w rezonansie wyszła mi wada wrodzona - zespół ACM, czyli Arnolda coś tam....opuszczania migdałków móżdżku i wiem, że czeka mnie w przyszłości kolejna neurologiczna operacja, własnie tego. Ta choroba odpowiedzialna jest w dużym stopniu za zawroty głowy, bóle itp.
Do tego wszystkiego "moje lędźwie" też siada
Ale co tam głowa do góry
Gonitwa myśli, to bardzo dobrze powiedziane
Renata
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Wtajemniczona
03-08-2009, 21:02:00

Mam pytanie - czy któraś SZYJKA lub SZYJEK ma konto na n-k? Wtedy poznamy swoja twarzyczki w kołnierzach lub bez, hihihi
to moje: http://nasza-klasa.pl/profile/6364081
Renata
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
03-08-2009, 21:35:00

to zakończ nosić ta makulaturę niech Ci przynoszą ja dolączam do słów Zosi odpuść sobie ten remont no chyba że znajdziesz ekipę która to zrobi remont i po nim posprząta a Ty jak kierownik z bardzo wysoko ubezpieczonym palcem wskazującym będziesz pokazywała ty zrobisz to a ty to Niestety ja nie siedzę na naszej klasie jakoś ta strona do mnie nie przemawia Janusz
gość
04-08-2009, 04:45:00

Witam wszystkich no zaczynam trzymać kciuki za Anne pozdrawiam Wszystkich życzę miłego dnia Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: