Witam na świątecznym półmetku
Jutro ostatni dzień dogadzania podniebieniom, kanapowych spotkań rodzinnych a potem ŚCIEŻKA ZDROWIA
Dla mnie jutro dzień przygotowań wyjazdowych.
Spineczko jakże mogłabym się nie odezwać.
Gorączka świąteczna już opadła.
Kołyszę się przed monitorem na piłeczce ortopedycznej .Tak jak ktoś polecał -fajna sprawa, wymusza prawidłową postawę lędźwiowego.
Rzadko odzywałam się przed Świętami a przede mną mało czasu -będzie troszkę roboczo i wrócę do pytania DArek K. dotyczącego poduszki ortopedycznej.
Warta uwagi jest
http://www.e-poduszki.pl/p,pl,264,poduszka+ortopedyczna+valde+vila+memory+srednia.html
lub coś zbliżonego z pamięcią kształtu.
Ze względu na indywidualne dopasowanie dobrze jest dokonać przymiarki w sklepie rehabilitacyjnym.
Pierwsze noce nie zawsze dają spodziewany dobry sen , nieraz wymaga okresu przyzwyczajenia .
Jedno jest pewne -nie warto kupować produktów z byle jakiej gąbki ,nieprofilowanych-to inwestycja na lata.
Witaj Andzia
U każdego z nas przebieg pooperacyjny był różny . Zależny od tego z jakimi objawami startowaliśmy przed operacją ,kto jak szybko próbował zmierzyć się z tzw. ,,normalnością''
Jeśli neurologicznie jest ok. objawy bólowe są łagodniejsze niż przed operacją to pewnie potrzeba Ci więcej czasu na regenerację , rozluźnienie napiętych mięśni, zweryfikowanie obecnego trybu życia.
W tak krótkim okresie może jeszcze boleć.
Jeśli objawy zwłaszcza neurlogiczne nie nasilają się raczej nie ma powodu do niepokoju.
Podałaś mało inofrmacji o natężeniu bólu, unieruchomieniu szyi, aktywności pooperacyjnej .
Zwyle w okresie miesiąca są kontrole pooperacyjne -neurochirurg jest najlepszym autorytetem do oceny czy wszystko jest w porządku.
Spineczko ,kafejka internetowa to będzie cel moich spacerów
Miałam nadzieję ,że Mistrz Ciętej Riposty przetrze szlaki, wyznaczy punkty godne uwagi
Cóż deklaracja chyba stoi w korku na Zakopiance
Za kilka dni będą tu strzelać korki od szampana
Na nadchodzący Nowy Rok
ZDROWIA jakości najlepszej
Marzeń spełnionych
Ludzi ciepłych wokół
kufereczek stóweczek .....
Do miłego
Zosia