Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
24-12-2009, 00:17:31

Wszystkim Szyjką miłych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia,pasma sukcesów oraz Zdrowia w nowym 2010r. życzy
Ewa
Wtajemniczona
24-12-2009, 08:26:38

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
wielu głębokich i radosnych przeżyć,
wewnętrznego spokoju, wytrwałości,radości zdrowia, dni bez bólu oraz błogosławieństwa Bożego
w każdym dniu nadchodzącego Nowego Roku
życzy wszystkim szyjkom i czytającym to forum
ADA
Początkująca
24-12-2009, 09:45:51

To właśnie tego wieczoru,
gdy mróz lśni, jak gwiazda na dworze,
przy stołach są miejsca dla obcych,
bo nikt być samotny nie może.

gdy wiatr zimny śniegiem dmucha,
w serca złamane i smutne
po cichu wstępuje otucha.

To właśnie tego wieczoru
zło ze wstydu umiera,
widząc, jak silna i piękna
jest Miłość, gdy pięści rozwiera.

od bardzo wielu wieków,
pod dachem tkliwej kolędy
Bóg rodzi się w człowieku.

Spokojnych, zdrowych,
wypełnionych ciepłem Świąt Bożego Narodzenia
życzy wszystkim szyjkom

Emila

Chcę się połamać z Wami opłatkiem
http://www.chwilkawytchnienia.com/Boze_Narodzenie/Oplatek.htm
Forumowiczka
25-12-2009, 11:24:45

Witajcie świątecznie, pamiętajcie - nie przepracowujcie się !
Zosiu, mam nadzieję że odezwiesz się przed wyjazdem do Zakopanego...
A w Zakopanem namierzysz komputer z internetem...

gość
25-12-2009, 16:17:33

Witam i życzę wszystkim zdrowych , wesołych świąt oraz szcześliwego nowego roku. 1.12 miałam operację na kręgosłup szyjny. (wynik rezonansu - wypadniecie jadra miażdzystego z uciskiem worka oponowego) Wstawiony mam implant i jak widac jestem po operacji 25 dni. Mam jedno pytanko jak długo po opracji utrzymuja sie bole łopatek, barków, ramion. Bo mnie nadal boli niewiem czy to normalne. Prosze o odpowiedz. Z góry bardzo dziękuje.
Andzia.
Wtajemniczona
26-12-2009, 13:25:09

Witaj Andziu!!!!!!
Jeśli chodzi o bóle ramion, łopatek i szyj to jest to sprawa indywidualna.Ja jestem 4 m-c po operacji i takie bóle jeszcze się utrzymują.Myślę ,że to na to wszystko ma wpływ ogólny stan kręgosłupa i indywidualne preferencje organizmu do zrastania się kręgosłupa z implantem.Z tego co mi wiadomo i mówił mi lekarz to 6 m-c zrasta się implant z kręgami. Ja nie czuję się kompetentna ale myślę ,że na Zosię naszego anioła z forum możesz liczyć.Pozdrawiam i jeszcze raz serdecznie witam na forum.
Ada
Forumowiczka
26-12-2009, 13:57:10

Witam na świątecznym półmetku
Jutro ostatni dzień dogadzania podniebieniom, kanapowych spotkań rodzinnych a potem ŚCIEŻKA ZDROWIA
Dla mnie jutro dzień przygotowań wyjazdowych.
Spineczko jakże mogłabym się nie odezwać.
Gorączka świąteczna już opadła.
Kołyszę się przed monitorem na piłeczce ortopedycznej .Tak jak ktoś polecał -fajna sprawa, wymusza prawidłową postawę lędźwiowego.
Rzadko odzywałam się przed Świętami a przede mną mało czasu -będzie troszkę roboczo i wrócę do pytania DArek K. dotyczącego poduszki ortopedycznej.
Warta uwagi jest

http://www.e-poduszki.pl/p,pl,264,poduszka+ortopedyczna+valde+vila+memory+srednia.html

lub coś zbliżonego z pamięcią kształtu.
Ze względu na indywidualne dopasowanie dobrze jest dokonać przymiarki w sklepie rehabilitacyjnym.
Pierwsze noce nie zawsze dają spodziewany dobry sen , nieraz wymaga okresu przyzwyczajenia .
Jedno jest pewne -nie warto kupować produktów z byle jakiej gąbki ,nieprofilowanych-to inwestycja na lata.

Witaj Andzia
U każdego z nas przebieg pooperacyjny był różny . Zależny od tego z jakimi objawami startowaliśmy przed operacją ,kto jak szybko próbował zmierzyć się z tzw. ,,normalnością''
Jeśli neurologicznie jest ok. objawy bólowe są łagodniejsze niż przed operacją to pewnie potrzeba Ci więcej czasu na regenerację , rozluźnienie napiętych mięśni, zweryfikowanie obecnego trybu życia.
W tak krótkim okresie może jeszcze boleć.
Jeśli objawy zwłaszcza neurlogiczne nie nasilają się raczej nie ma powodu do niepokoju.
Podałaś mało inofrmacji o natężeniu bólu, unieruchomieniu szyi, aktywności pooperacyjnej .
Zwyle w okresie miesiąca są kontrole pooperacyjne -neurochirurg jest najlepszym autorytetem do oceny czy wszystko jest w porządku.

Spineczko ,kafejka internetowa to będzie cel moich spacerów
Miałam nadzieję ,że Mistrz Ciętej Riposty przetrze szlaki, wyznaczy punkty godne uwagi
Cóż deklaracja chyba stoi w korku na Zakopiance

Za kilka dni będą tu strzelać korki od szampana

Na nadchodzący Nowy Rok
ZDROWIA jakości najlepszej
Marzeń spełnionych
Ludzi ciepłych wokół
kufereczek stóweczek .....

Do miłego
Zosia
Forumowiczka
26-12-2009, 14:19:45

Ada, witaj z drugiej strony monitorka
Wirtulana intuaicja .
Cieszę się bardzo ,że Twój powrót do pracy dał Ci tyle dobrych emocji .Nie mogło być inaczej
Nasuwa się wiele słów o dawaniu i braniu ,empatii , pasji-takie tam dla ,,świrków zawodowych ''

ADA dla Ciebie na Nowy Rok
Oby radość duszy pokonała słabość ciała.
Aby powiodły się wszystkie zamierzone plany
A to szczególne miejsce mogło cieszyć się
Twoją obecnością

Zosia
gość
26-12-2009, 16:44:09

Proszę, Zosiu

Mirski Marcin Kawiarenka Internetowa

*** Zakopane, ul. Chramcówki 2

*** tel. 18 2064988

*** Wizytówka

"Widmo" Kawiarenka Internetowa Grzegorz Stępiński

*** Zakopane, ul. Galicy 8

*** tel. 18 2064377
*** E-mail do "Widmo" Kawiarenka Internetowa Grzegorz Stępiński

*** Wizytówka

Słowa kluczowe firmy: INTERNET CAFE, KSERO, WYDRUKI, NAGRYWANIE CD, ZGRYWANIE ZDJĘĆ, USŁUGI POLIGRAFICZNE
"Widmo" Kawiarenka Internetowa Grzegorz Stępiński

*** Zakopane, ul. Krupówki 20

*** tel. 18 201252

Słowa kluczowe firmy: INTERNET CAFE, KSERO, WYDRUKI, NAGRYWANIE CD, ZGRYWANIE ZDJĘĆ, USŁUGI POLIGRAFICZNE
"Zamex" Firma Kawiarenka Internetowa

*** Zakopane, ul. Krupówki 22

Pozdrawiam, Irek

Początkująca
26-12-2009, 17:40:29

Witam wszystkich,

Zosiu przed Tobą pakowanie do sanatorium. Ja dopiero kilka dni temu rozpakowałam się po powrocie. Jak szybko zleciały te 3 tygodnie. Mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolona.
Irek spisał się wspaniale i podał namiary na kafejki internetowe.
Muszę Wam powiedzieć, że w Świeradowie nie ma ani jednej kafejki, bo ... splajtowała, więc przez cały czas pobytu nie miałam żadnych wieści z forum. Bardzo mi tego kontaktu brakowało. To chyba już uzależnienie. Mogę nie pisać, ale muszę chociaż poczytać co u Was.

Pozdrawiam serdecznie Dorota

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: